sc200 05.11.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam, Mam taki problem. Jestem na etapie zakupu domu i negocjacji ceny... i po tym jak od kilku godzin pada zacząłem przyglądać się dolnej części domu (który obecnie wynajmuję, a za chwilę bedę mógł kupić). O ile do tej "powyżej" tego co widać chyba nie mam zastrzeżeń o tyle to co dziś utrwaliłem na zdjęciach daje mi dużo pytań i wątpliwości Wiec tak, po pierwsze co może oznaczać na ta linia z napisem 600? To jakieś przyłącze zaznaczone? bądź coś innego? Czy to czasami nie poziom po ostatniej powodzi hmmm? Kolejna sprawa Proszę o ocenę tego co widzicie Państwo na poniższych zdjęciach. Czy to jest normalny widok czy też jest tu jakaś tanizna i jest to spaprana bądź niedokończona robota? Czy to normalne, że to tak "Zacieka" przy niedużym deszczu? Dziękuje za wszelką pomoc i uwagi!! Właściciele chcą dość dużo niążków za dom. Kompletnie się nie znam na budowlance Pozdrawiam!! Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doniu0908 06.11.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Ja na budowaniu też specjalnie się nie znam, ale widziałem coś podobnego u sąsiada. Jeszcze kilka tygodniu temu musiał rozkopywać ziemię koło domu i izolować wszystko, co poniżej. Miał tam chyba z półtora metra wykopków. Na razie nic nie mówił o efektach, ale może spytam go czy to coś pomogło. O dziwo również kupił dom i to może z pół roku temu od poprzedniego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 06.11.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Zdjęcie nr3. Siatka nie została poprawnie zatopiona w kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 09.11.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 na zdjeciu nr 2 jest zrobiona opaska. Pod nia w teorii powinnien być drenaż. Jeśli ta ściana fundamentowa jest mokra po niewielkim deszczu..... to nie jest to normalne - chyba że zacinało i lało bezpośrednio na tą ściane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts