olka_k 05.11.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam, Planuję zrobić zabudowę rurek od grzejnika i w związku z czym wymyśliłam sobie dodatkowo półki z karton gipsu i tu mam problem czy te półki utrzymają książki.... Ktoś mi powiedział że jeżeli stelaż będzie miał tylko dwie ścianki podpórki to nie wytrzyma to ciężaru i będzie się wyginać a później popęka... Podkreślę że mają stać książki kucharskie a że lubię gotować to trochę ich mam Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 05.11.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Za mało informacji odnośnie zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olka_k 06.11.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Zabudowa zgodnie z obrazkiem. Z lewej strony zabudowa rurek od ogrzewania z prawej strony półki, brak bocznej ścianki z prawej strony (półki dochodzą do okna). Głębokość zabudowy ok 25 cm, cała zabudowa z płyty karton gips. Mąż chciał zrobić to na stelażu takim jak ścianki z karton gipsu (profile czy jak to tam się nazywa), ale znajomy powiedział że ta strona prawa z której nie ma ścianki podporowej będzie osiadała nie wytrzyma ciężaru i że jedynym rozwiązaniem byłoby uspawanie stelażu z jakiś rurek czy czegoś takiego żeby nie było to tak giętkie jak na profilach. Jak rozwiązać ten problem żeby nie musieć przy oknie z prawej strony stawiać ścianki podporowej żeby półki opierały się na trzech ściankach tylko na dwóch. Na obrazku poniżej widoku z góry czerwoną linią zaznaczyłam na jakich ściankach chciałabym żeby się opierała półka. Mam nadzieję że to trochę ułatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olka_k 06.11.2012 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Chodzi mi mniej więcej o coś takiego... tylko że półki z prawej strony i z lewej strony półek będzie jeszcze zabudowa rurek z karton gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 10.11.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Lepiej zrobić to na profilach od ścianek działowych zamiast sufitowych. CW i UW. Co do uginalności to wszystko zależy jak się wzmocni stelaż. Trzeba kombinować trochę. Waże jest też by profil zewnętrzny szedł w całości od ściany aż do końca półki ( bok półki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts