lacros 05.11.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam. Mam do zalozenia folie paroprzepuszczalna. Moj problem polega na tym ze nie ma na niej napisow i nie wiem ktora strona mam ja zamontowac strona matowa do dolu czy strona gladka? Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.11.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 moze tak: polej ja woda, strona po ktorej woda splywa a nie wsiaka powinna byc w kierunku pokrycia dachowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.11.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam. Mam do zalozenia folie paroprzepuszczalna. Moj problem polega na tym ze nie ma na niej napisow i nie wiem ktora strona mam ja zamontowac strona matowa do dolu czy strona gladka? Prosze o odpowiedz Strona gładka(GÓRA) -pokrycie dachowe Strona szorstka(DÓŁ) - izolacja termiczna Po powierzchni zewnętrznej woda lub para wodna która ulegnie skropleniu ma spływać do rynny, strona szorstka ma "Przyjąć" częśc odparowywanej pary wodnej przenikającej przez warstwę ocieplenia by w sprzyjających warunkach odparować (oddać ją otoczeniu, poprzez specjalne kanaliki a później szczelinę wentylacyjną odprowadzic na zewnątrz) lub w niewielkim stopniu ustabilizować wilgotność w tym obszarze(pomiędzy folią a ociepleniem. ( Przyjmuje się, że im lepszej jakośći folia tym wilgoći przyjmie więcej lub im folia szybciej przepuści parę wodną - dlatego są różne i o różnych zastosowaniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts