cypryski 05.11.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam, zadałem już podobne pytanie w innym wątku, ale nie mam za dużo czasu na decyzję... a więc: Chodzi mi o wysokość otworu dla trójnika kominkowego. Mam do wyboru umieszczenie trójnika w ścianie kominkowej salonu na wysokości ok. 170 cm ALBO ok. 235 cm (czyli 35 cm pod sufitem) - licząc od drugiej wylewki na warstwie ocieplenia. Niestety optymalna wysokość (180-200 cm) nie jest możliwa gdyż wypada w stropie nad garażem. Komin systemowy Leier, wkład kominkowy jescze nie wybrany. Co jest lepsze i dlaczego - będę wdzięczny za wszelką pomoc... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.11.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 jak na moje to im wyżej tym lepiej, bo więcej będziesz mógł zdziałać w temacie podłączenia. I do końca nie łapię, co strop garażu ma do komina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 05.11.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Trociu, dzięki za opinię Strop garażu jest tutaj istotny, ponieważ znajduje się po drugiej stronie ściany salonu, akurat na wysokości ok. 180-210 cm. Także nie można na tej wysokości przewiercić się żeby poprowadzić kanał dalej do komina. Mam nadzieję, że teraz wyraziłem sie jaśniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts