anno79 05.11.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 witam serdecznie,mam pytanie,czy na blache mozna przybic jakas folie,taka tymczasowa prowizorka do wiosny...,mam problem,z cieknacym dachem, chyba kolo komina.Miejsce ktore zalewa to laczenie plaskiego ze skosem,pisze,ze chyba kolo komina,poniewaz byli fachowcy dookola komina poobrabiali,dali tasmy olowiane i co tam potrzeba....cieklo dalej...kazali mezowi zalozyc kratki na kominie-ze moze tam,zalozyl....i dalej cieknie...wiec sobie pomyslalam,zeby moze jakas folie zalozyc na ten odcinek gdzie cieknie,tylko czy nie bedzie ryzyka ze splonie,jakas iskra,czy takie tam....mam juz dosc,bo ciagle pieniadze wyrzucone w bloto...prosze, moze Ktos ma jakis pomyl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 05.11.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Wypada wejść i zobaczyć co tam jest spierniczone, Z opisu nawet nie wiadomo co to za dach i jakich materiałów użyto do budowy. Naprawa może zająć jeden dzień a kombinacje będą się ciągły do wiosny ale nie wiadomo którego roku . Jeśli to nowy dach to jest coś takiego jak gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.11.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Pewne jest jedno, że zostało źle wykonane krycie wstępne. Oczywiście można cały dach przykryć plandeką i będzie OK. Druga sprawa to z jakiego materiału wykonany jest komin bo jak z cegły klinkierowej dziurawki to może nie być winy dekarza tylko murarza. Dołącz zdjęcia będzie łatwiej zdiagnozować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 07.11.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 witam serdecznie, mam pytanie,czy na blache mozna przybic jakas folie,taka tymczasowa prowizorka do wiosny..., mam problem,z cieknacym dachem, chyba kolo komina. Miejsce ktore zalewa to laczenie plaskiego ze skosem,pisze,ze chyba kolo komina,poniewaz byli fachowcy dookola komina poobrabiali,dali tasmy olowiane i co tam potrzeba....cieklo dalej...kazali mezowi zalozyc kratki na kominie-ze moze tam,zalozyl....i dalej cieknie... wiec sobie pomyslalam,zeby moze jakas folie zalozyc na ten odcinek gdzie cieknie,tylko czy nie bedzie ryzyka ze splonie,jakas iskra,czy takie tam.... mam juz dosc,bo ciagle pieniadze wyrzucone w bloto... prosze, moze Ktos ma jakis pomyl? U mnie też cieknie- dach dwuspadowy ok 220 mkw, z 2 niewielkimi naczółkami, bez lukarn, okien, jest tylko właz przy jednym kominie. Dach deskowany, pokryty tymczasowo papą ICOPAL 400/1200, która była przybijana papiakami i nakładana poziomo jedna nad drugą warstwą. Kominy /3/ zakończone klinkierem. Chętnie zrobiłabym już dach z blachodachówki, ale nie mam weny i zapewne ekipy nie mają terminów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.11.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 90% przecieków jest właśnie przez źle wykonane krycie wstępne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdansk 07.11.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 macie jakieś zdanie o fillcoat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts