Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cieknie gdzies....

anno79

Recommended Posts

witam serdecznie,

mam pytanie,czy na blache mozna przybic jakas folie,taka tymczasowa prowizorka do wiosny...,

mam problem,z cieknacym dachem, chyba kolo komina.

Miejsce ktore zalewa to laczenie plaskiego ze skosem,pisze,ze chyba kolo komina,poniewaz byli fachowcy dookola komina poobrabiali,dali tasmy olowiane i co tam potrzeba....cieklo dalej...kazali mezowi zalozyc kratki na kominie-ze moze tam,zalozyl....i dalej cieknie...

wiec sobie pomyslalam,zeby moze jakas folie zalozyc na ten odcinek gdzie cieknie,tylko czy nie bedzie ryzyka ze splonie,jakas iskra,czy takie tam....

mam juz dosc,bo ciagle pieniadze wyrzucone w bloto...

prosze, moze Ktos ma jakis pomyl?

Pewne jest jedno, że zostało źle wykonane krycie wstępne. Oczywiście można cały dach przykryć plandeką i będzie OK. Druga sprawa to z jakiego materiału wykonany jest komin bo jak z cegły klinkierowej dziurawki to może nie być winy dekarza tylko murarza. Dołącz zdjęcia będzie łatwiej zdiagnozować. Pozdrawiam.

witam serdecznie,

mam pytanie,czy na blache mozna przybic jakas folie,taka tymczasowa prowizorka do wiosny...,

mam problem,z cieknacym dachem, chyba kolo komina.

Miejsce ktore zalewa to laczenie plaskiego ze skosem,pisze,ze chyba kolo komina,poniewaz byli fachowcy dookola komina poobrabiali,dali tasmy olowiane i co tam potrzeba....cieklo dalej...kazali mezowi zalozyc kratki na kominie-ze moze tam,zalozyl....i dalej cieknie...

wiec sobie pomyslalam,zeby moze jakas folie zalozyc na ten odcinek gdzie cieknie,tylko czy nie bedzie ryzyka ze splonie,jakas iskra,czy takie tam....

mam juz dosc,bo ciagle pieniadze wyrzucone w bloto...

prosze, moze Ktos ma jakis pomyl?

U mnie też cieknie- dach dwuspadowy ok 220 mkw, z 2 niewielkimi naczółkami, bez lukarn, okien, jest tylko właz przy jednym kominie.

Dach deskowany, pokryty tymczasowo papą ICOPAL 400/1200, która była przybijana papiakami i nakładana poziomo jedna nad drugą warstwą. Kominy /3/ zakończone klinkierem. Chętnie zrobiłabym już dach z blachodachówki, ale nie mam weny i zapewne ekipy nie mają terminów...