Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea III (lustro) L&J pod Warszawą

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

...równo idziemy z naszą Kasjopeą hehe właśnie obsypali nam fundamnety ziemią i tak jak u WAs jednak będzie płyta lana dopiero po zimie (kierownik nam odradziłą lanie teraz).

niestety jest jedna różżnixa nas obecny stan wyniesie ok 65 tyś!!!!! (roboziczna plus materiał) w tym 12000zł styropian, 11.900zł 43 tony piasku i kopara:bash:

• 3 weeks później...

Oj dawno tu nie zaglądałam, dopadły nas choróbska, jak nie jedno dziecko chore to drugie, potem i mnie złapało.

Luminda

my budujemy się bardziej pod Otwockiem niż pod Warszawą, w kierunku na Celestynów.

dzięki chociaż długość zimy nic nie zmieni, bank nas trzyma narazie. Zaczniemy roboty nie wcześniej jak koniec marca początek kwietnia. Liczę na to, że może jesienią zaczniemy kłaść podłogi, kafelki itp. pewnie o przeprowadzce na święta mogę tylko pomarzyć bo kasy na wszystko nie wystarczy na 100% ale pomarzyć dobra rzecz :)

garnuszki

strasznie dużo wam wyszło, u nas piachu było jakieś 8m3

W tych 39.400 jest już koparka

stal 2 407,00 zł

gwoździe 138,00 zł (tu już też na dalsze etapy budowy)

deski stemple 250,00 zł

rura wodociągowa i osłonowa do niej 178,48 zł

beton (25m3x240) 6 000,00 zł

folia, bloczki, cement, wapno 5 083,94 zł

styrodur, folia, dysperbit, bloczki 4 757,01 zł

piasek do murowania 900,00 zł

zwrot za stemple i deski -220,00 zł

styrodur, folia 428,00 zł

piasek do zasypania fundamentu 4 450,00 zł (koparka wliczona)

robocizna 15 000,00 zł

SUMA 39 372,43 zł

Edytowane przez myszka_84

Oj dawno tu nie zaglądałam, dopadły nas choróbska, jak nie jedno dziecko chore to drugie, potem i mnie złapało.

Luminda

my budujemy się bardziej pod Otwockiem niż pod Warszawą, w kierunku na Celestynów.

dzięki chociaż długość zimy nic nie zmieni, bank nas trzyma narazie. Zaczniemy roboty nie wcześniej jak koniec marca początek kwietnia. Liczę na to, że może jesienią zaczniemy kłaść podłogi, kafelki itp. pewnie o przeprowadzce na święta mogę tylko pomarzyć bo kasy na wszystko nie wystarczy na 100% ale pomarzyć dobra rzecz :)

myszka_84 - widzę, że niemalże sąsiadami jesteśmy- my budujemy w Otwocku :) :) :)

Pozdrawiam,

Ania

• 5 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

ekipa zapewnia, że do końca czerwca odda nam mury przykryte dachem (robili dom rodziców, robią szybko i dobrze) także mam nadzieję jesienią mieć już za sobą również tynki i wylewki, nie liczę, że Boże Narodzenie już tam będzie ale mam nadzieję, że może Wielkanoc spędzimy w naszym wymarzonym domku. Dziś właśnie siedziałam i obmyślałam elektrykę gdzie ile kontaktów, wstępnie urządziłam kuchnię. Jutro muszę pomyśleć nad oświetleniem i łazienkami żeby mieć chociaż jakiś plan jak nasza Kasjopea ma docelowo wyglądać.

A wy kiedy chcielibyście zamieszkać?

• 1 month później...
  • 1 month później...

hej

ale u Was już fajnie się zrobiło, u nas podobnie!!!! Ruszyliśmy z ponad półtora miesięcznym opoźnieniem, winowajcą pogoda!

Trzymam kciuki za bezstresową budowę.

...my to prędko nie zamieszkamy ;(( myslę że kwestia paru lat). w umowie jest że w maju mają przykryć domek ale przez opóźniony start wydaje mi się że będzie to raczej czerwiec ;)

mam pytanie pamiętasz może ile weszło Wam betonu na zalanie płyty?

Edytowane przez garnuszki

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...