Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea III (lustro) L&J pod Warszawą

Recommended Posts

Wpadłam się przywitać :)

Jeden etap budowy prawie za Wami! :) Życzę, aby zima nie trwała zbyt długo.. żeby można było ruszyć z budową dalej! :) :)

Gdzie się budujecie? My także pod Warszawą :)

Pozdrawiam,

Ania

witam z mężem również nastawiliśmy się na projekt Ksjopea III, tyle że nie mam tak dobrej wyobraźni żeby wszystko sobie poukładać w głowie:no: tak więc moja prośba czy była my możliwość wysłania kilku zdjęć wnętrza i zewnątrz jak dom wygląda w praktyce i również jesteśmy z okolic Warszawy:no: mój adres mailowy [email protected] z góry dziękuję i pozdrawiam

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej.

Buduje podobny dom z tej samej pracowni.

Interesuje mnie, czy Wy nie ocieplaliście ściany między dachem garażu oraz wykuszem? Bo na zdjęciach nigdzie nie widziałem styropianu tam kładzionego...

ocieplone jest wszystko co się dało

DSC02452.jpg

DSC02537.jpg w garażu zarówno dwie ściany jak i później sufit (teriva/podłoga łazienek)

DSC02640.jpgDSC02643.jpgDSC02644.jpg wszystkie fragmenty ścian nad stropem parteru ukryte pod dachem, te nad jadalnia i kuchnia były ocieplane jeszcze przed zrobieniem dachu (nie robiliśmy zgodnie z projektem stropu drewnianego w tym miejscu tylko dalej pociągnęliśmy terivę)

• 2 months później...
Hej :) dawno mnie na muratorze nie było i tak sobie pomyślałam co u Ciebie i widze że sie przeprowadziliście już :) Nie wiem czemu jakoś mi to umknęło. I jak się mieszka? My w chwili obecnej wykańczamy poddasze i na razie w stopniu minimalnym, aby zadowolić bank ;) poza tym planujemy ze spaniem na poddasze się przenieść tak przy okazji (jupi! nareszcie, po 2 latach). Tez musze uzupełnić dziennik, bo sie sporo i u nas zmieniło. A powiedz mi kochana, z czego zrobiliście schody? Ta decyzja jeszcze rpzed nami, nie mamy kasy aby teraz dać wieksza sumę na stopnie drewniane. Terakoty nie chcemy. Mąż rozważa wykładzinę, ale na schodach nie wiem czy się sprawdzi tym bardziej ze obecnie dysponujemy tylko jasną. Myślimy o panelach, będzie dziwnie i inaczej, bo nie wiem czy w ogóle ktoś tak robi :) a jak jest u Was?

Mieszkamy od 1,5 miesiąca i jest super, przede wszystkim w 100% u siebie, dziewczyny zachwycone faktem posiadania własnych pokoi plus jednego który obecnie pełni funkcję bawialni a docelowo będzie trzecim dziecinnym (kiedyś). Przed nami jeszcze sporo roboty, nie mamy balustrady na schodach, listwy przypodłogowe jeszcze w 2 pokojach nie zamontowane, progi, garaż i kotłownia nie ruszone (mają być pomalowane posadzki farbą do betonu bo na więcej nas póki co nie stać). Czekamy też na przypływ kasy żeby stryszek zrobić i zwieźć pozostałe graty ze starego domu typu ozdoby choinkowe, stare ubrania starszej itp.

Schody po wszystkich pracach zrobiły się tragiczne, potwornie nierówne, a ponieważ zostało nam dużo płyt OSB więc obiliśmy je płytami i właśnie przybiłam do nich niedawno jasną wykładzinę. Każdy stopień oddzielnie. Wykładzina to właściwie spady jakie zostały z kawałka zakupionego do holu na górę (cała góra jest w wykładzinie póki dzieciaki małe, może kiedyś jak już nie będą się bawić na podłodze pomyślimy o innym rozwiązaniu)

ciekawe kiedy się doczekam opaski, podjazdu i porządnego ogrodzenia z frontu a jakimkolwiek w miarę przyzwoitym ogrodzie nie wspomnę ;)

zaglądałam czasem do was, ale nie widziałam nic nowego, swoją drogą ja też chyba się trochę zapóźniam z wpisami ostatnio ;)

• 7 months później...

Witam serdecznie,

Jestem na etapie pozwoleń na budowę i bardzo podoba mi się Pani projekt. Wraz z żoną myślimy o takiej Kasjopei w lustrzanym odbiciu z powiększonym garażem. Czy była by możliwość obejrzenia Pani domu? czy ma Pani jakieś zdjęcia, jeżeli tak mam prośbę o wysłanie na email: [email protected]

Pozdrawiam serdecznie

• 1 year później...