Eveline 24.07.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Drugie "drzwi" od schodów to łazienka? Taka mała jest czy coś przerabiałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 25.07.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 na dole jedyne co przerabiałam to przeniesienie komina maksymalnie w stronę kotłowni, ścian nie zmieniałam. Może to tylko takie wrażenie. Tzn. nie przepraszam przesunęłam drzwi w lewo bo chciałam nieco schować umywalkę za ścianą a nie stawiać ją centralnie w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 05.08.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam, szybko Wam urósł domek i zaraz okna a teraz elektryka i tynki zaplanowane. Ładnie wygląda ta Kasjopea. A jaki macie kąt nachylenia dachu i czym przykrywacie,jeśli można spytać? Będę zaglądać i kibicować również ze względu na to, że to dom piętrowy Pozdrawiam. Udanego wypoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.08.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 cieszy oczy taki widok!! strasznie zazdroszczę pozytywnie oczywiście :) a czym się różnią te tynki? to ważne jakie będą?? //mi jeszcze do tego etapu daleko, dlatego nie mam pojęcia:confused:// wrzucaj koncepcję na łazienkę dzieci - będziemy wspólnie tworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 23.08.2013 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 ci starzy mieli robić tradycyjnie tzn. mieszać w betoniarce i ręcznie nakładać na ściany, ci nowi nie chcą cementu wapna i pachu bo oni mają już w workach gotową mieszankę do tynku. Oni nakładają na ściany z agregatu. Idzie to dużo szybciej. Sporo ludzi mówi, że te z agregatu to takie przemysłowe i w wielu przypadkach mogą być gorsze ale trudno, zaryzykujemy. water-sprite kąt nachylenia dachu zgodnie z projektem mamy tzn. 25 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 23.08.2013 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) co do łazienki pomysł jest narazie taki i chyba przy tym zostaniemy, tzn. pralka i suszarka będą zabudowane coś na zasadzie szafy wnękowej. Jak zamienię wannę z prysznicem miejscami to muszę wtedy ją dostawić dłuższym bokiem do ściany na której zaplanowałam grzejnik bo na drugiej się nie wyrobię z wc i umywalką, ale wtedy nie będzie miejsca dla grzejnika więc w zasadzie prysznic i wanna zostają niezmienne. umywalka raczej też bo na kominie jej nie powieszę a pod oknem też nie chcę bo jednak nad nią przydałoby się lustro. Kibelek będzie w zabudowie tylko nie umiałam w tym programie zabudowy zrobić więc wisi sama muszka kolory ścian i podług też będą inne. Kusi mnie biel z elementami soczystej zieleni coś w tym guście tylko ceny tych kafelku mnie zszokowały mocno. Jedna sztuka tych bambusów nad wanną kosztuje 100zł :/ pralka i suszarka byłyby w takiej zabudowie jak niżej lub za żaluzją Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez myszka_84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 23.08.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 a może tak... już sama nie wiem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 11.09.2013 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 ee my juz nie chcielismy sie bujać, no i od razu zrobilismy wszystko potem położymy tynk. Robi sie róznie, zwykle najpierw tynki ale nie jest to zasadą. Pewnie, zakryją i nie bedzie problemu. My tynk taki bardzo jasno beżowy + brązowy klinkier, dachówka brąz angobowany i okna ciemny orzech. Jutro nam przywożą dachówke własnie, a klinkier wyglada tak..[ATTACH=CONFIG]211409[/ATTACH].. wyszło drogo, klinkier drogi, pod to fundament, styropian taki jak na fundamenty.. wyszło troche ale jest ładnie. ja mam uraz do klinkieru po obecnym domu gdzie się on sypie na potęgę, klejony był naście lat temu, no i położony jest też na schodach wejściowych, porażka, w zimę chyba bardziej ślisko niż na lodzie, już nie raz orła wywinęłam. Także ja osobiście, niezależnie od miejsca położenia, nie jestem jego fanką ale wygląda faktycznie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 25.09.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 water-sprite kąt nachylenia dachu zgodnie z projektem mamy tzn. 25 stopni Dzięki za odp., U mnie dach bardziej płaski, bo 18 stopni. W sprawie łazienki, to pomysł ostatni najbardziej mi się podoba, bo otwierając drzwi nie widzi się od razu sedesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 30.09.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Dzięki za odp., U mnie dach bardziej płaski, bo 18 stopni. Wspominałaś, że zmniejszaliście kąt nachylenia daszku nad garażem. Ile stopni macie róznicy między dachami? Czy nie gryzie to się z kątem dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 30.09.2013 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Dzięki za odp., U mnie dach bardziej płaski, bo 18 stopni. Wspominałaś, że zmniejszaliście kąt nachylenia daszku nad garażem. Ile stopni macie róznicy między dachami? Czy nie gryzie to się z kątem dachu? nie umiem odpowiedź na to pytanie, architekt nie wpisała nigdzie kąta nachylenia po zmianie więc ekipa robiła opierając się bardziej na rysunkach elewacji tzn. żeby dach mieścił się tuż pod oknami i tyle. a jak to wyszło? a tak jak dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AngelaPawel 03.10.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam.Mam pytanie. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania elektryka do naszego domku. Budujemy wg projektu Opal, ale czytam wszystkie wątki związane również z projektem Kasjopea gdyż różnica między nimi jest minimalna. Nie wiem czy mogę zapytać o koszt położenia instalacji elektrycznej. Jeśli nie wypada pisać na ogólnym profilu mogę podać mój adres e-mail [email protected]Nam za samą pracę wyceniają od 6 tys. do 8 tys. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 03.10.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 nie pomogę nie ponosiliśmy kosztów robocizny a jedynie materiały i to z rabatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.11.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 ...W ogóle dopiero teraz się zastanowiłam, że mogliśmy zrobić szersze drzwi do kotłowni takie za 110 cm wtedy i paleta z eko groszkiem czy peletem by się mieściła.... póki drzwi nie obsadzone można jeszcze poprawić - trzeba poświęcić ciut tynku, ale jak sama zauważyłaś warto by było - ja bym poszerzyła by potem móc komfortowo użytkować kotłownię ...W sprawie łazienki, to pomysł ostatni najbardziej mi się podoba, bo otwierając drzwi nie widzi się od razu sedesu. nie potrafię zrozumieć co jest złego w oglądaniu sedesu na wejściu? przecież z łazienki korzystają domownicy, no i raczej jak ktoś siedzi na tronie to druga osoba wtedy nie wchodzi, więc nie ma problemu a kibelki teraz są tak piękne że niektóre są wręcz ozdobą wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 05.11.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 póki drzwi nie obsadzone można jeszcze poprawić - trzeba poświęcić ciut tynku, ale jak sama zauważyłaś warto by było - ja bym poszerzyła by potem móc komfortowo użytkować kotłownię muszę chyba z naszymi murarzami się skontaktować i omówić to pod względem technicznym czy mi się tam nic nie zwali na głowę potem bo jednak zostanie sporo cegieł bez nadproża... nie potrafię zrozumieć co jest złego w oglądaniu sedesu na wejściu? przecież z łazienki korzystają domownicy, no i raczej jak ktoś siedzi na tronie to druga osoba wtedy nie wchodzi, więc nie ma problemu a kibelki teraz są tak piękne że niektóre są wręcz ozdobą wnętrza zostaje ostatnia wersja tylko zamieniłam miejscami wc z umywalką, będzie lepiej bo umywalka się schowa za zabudową kibelka i nie będzie aż tak bardzo wystawać na kabinę prysznicową jak by wystawała muszla wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.03.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Myszka jak sprawili się Twoi ociepleniowcy i jaki system ocieplenia wybraliście??Dach macie w.kolorze czekoladowym-mokka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 12.03.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Kori nasz dach to plannja flex kolor brąz natomiast jeśli chodzi o ocieplenie o co dokładnie pytasz? ocieplenie domu w sensie ścian (elewacje), ocieplenie stropu nad piętrem czy co?na ścianach mamy 15cm styropianu grafitowego, nad piętrem mamy wełnę rockwool toprock 15cm między krokwiami i 5cm między stelażem pod płyty g-k (przewidujemy docelowo zrobić ocieplenie strychu więc uznaliśmy że tyle wystarczy, na parterze tam gdzie sufit lekki mamy 20+5cm wełny) jestem zadowolona z obydwu ekip, które wykonywały prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.03.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A mozesz polecić na pr iv kontakt do ekip od elewacji??I jakim systemem tynkowaliscie tj jakiej firmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 24.04.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 ...malowanie, kupowanie płytek, wanny itd najfajniejszy etap u Was ))) też bym już tak chciała. Niestety u nas od roku nic sie nie zmieniło, dom zadaszony bez okien. Może uda się ruszyć w wakacje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 24.04.2014 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 oj tak etap fajny tylko czasochłonny i czasem męczący od latania po sklepach. U nas w planach przeprowadzka w lato. Dzieci już tam zapisane do przedszkola. Pewnie nie będziemy mieli ani kostki w koło domu, pojazdu, porządnego ogrodzenia z frontu ani tarasu ale co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts