honefoss 06.11.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Mam pytanie dotyczące procedury wydawania pozwolenia na budowę. Jaki przepis prawa wymaga by wydanie pnb było poprzedzone wydaniem opinii z zakładu energetycznego odnośnie możliwej kolizji linii średniego napięcia obecnej na działce z planowaną zabudową? Proszę mnie dobrze zrozumieć, nie zamierzam kwestionować tego, ze takie opiniowanie jest potrzebne. Chodzi mi tylko o wskazanie podstawy prawnej tych żądań. Czy może chodzić o art. 32 ust.1 pkt 2 ustawy Prawo Budowlane czyli: Art. 32. 1. Pozwolenie na budowę lub rozbiórkę obiektu budowlanego może być wydane po uprzednim: 1.(...) 2.uzyskaniu przez inwestora, wymaganych przepisami szczególnymi, pozwoleń, uzgodnień lub opinii innych organów; Jeśli tak, to jakie to są te "przepisy szczególne" - w odniesieniu do sytuacji opisanej wyżej (kolizja z linią energetyczną SN)? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/173461-pozwolenie-budowlane-a-quotprzepisy-szczeg%C3%B3lnequot/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts