Energetic 03.01.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Też bym chciał. Przeszukałem internet i pustki. Na stronie lipińskich też nie ma. Miejmy nadzieję, że tutaj się ktoś pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 04.01.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Oj ,nie wiem czy się pokaże:confused:Jednak płaskie dachy to nisza w budowlanym krajobrazie naszego krajuSpadzisty dach z dobrą dachówką jest ozdobą domu jego brak wymaga większego dopracowania elewacji i nie ukrywam,że tego trochę się boję,że dom będzie wyglądał jak kostka z lat 70-tych znowu spadzisty dach ma wg,mnie całe mnóstwo minusów ...ach jo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Energetic 07.01.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Zawsze oryginalność wymaga więcej nakładów pracy i pomysłowości Po komentarzach pod projektem na stronce projektantów można wnioskować, że jednak się pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiu 09.05.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam serdecznie, Kilka dni temu zakupiliśmy z mężem Belfast II z pracowni Lipińskich. Również nam bardzo zależy na zobaczeniu budynku przynajmniej w SSO. Może pojawił się na forum ktoś, kto buduje według jednego z "belfastowych" projektów? W internecie faktycznie pustki, próbowałam bezpośrednio u źródła, ale pracownia Lipińskich, jak najbardziej prawidłowo, ze względu na ustawę o ochronie danych osobowych nie może niestety udostępniać kontaktów do osób, które zakupiły projekt. Będę wdzięczna za kontakt zarówno od osób budujących, jak i przymierzających się do budowy według tych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JW1719510761 14.05.2013 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Oj dawno mnie tu już nie było Ale widzę, że problem ciągle ten sam. Brak zdjęć z realizacji i możliwości odnalezienia budujących bądź mieszkających. asiu co będziecie zmieniać w swoim projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeniferaz 28.05.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Witaj asiu, też przymierzamy się do kupna tego projektu i zastanawia mnie system rekuperacji?Czy coś więcej wiadomo o tym, oprócz tego co w necie?Bo z tego co wiem to w projekcji jest projekt rekuperacji.Pozdrawiam Agnieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiu 15.06.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Nadal intensywnie szukamy właścicieli Belfastów ale niestety bez rezultatów. Więc nieustannie z nadzieją czekamy na kontakt od zadowolonych (a może i nie? ) użytkowników tej rodziny projektów. J&W, w swoim projekcie musimy zwęzić budynek o 17 cm. To najważniejsze, bo inaczej nie dostaniemy pozwolenia na budowę (wg WZ szerokość budynku to maks. 17m). Oprócz tego planujemy przebudować piętro - "rozbić" łazienkę na dwie mniejsze oraz dobudować garderobę. Acha, no i zamiast fundamentu tradycyjnego chcemy zrobić płytę fundamentową.Zaczynamy intensywnie szukać architekta adaptującego. Jeszcze w tym roku chcemy dostać pozwolenie na budowę. jeniferaz, w projekcie znajduje się projekt rekuperacji: część opisowa i osobno rzut parteru oraz rzut piętra z rozrysowaną instalacją. Na tych rysunkach oprócz przewodów i urządzeń została też oznaczona ilość wymienianego powietrza na godzinę w każdym pomieszczeniu. Istotna uwaga: projekt wentylacji mechanicznej uwzględnia tylko część mieszkalną, w garażu i pomieszczeniach za garażem zaprojektowana jest wentylacja grawitacyjna. To co mi się natomiast podoba to fakt, że właśnie w garażu znajduje się najbardziej hałaśliwa część wentylacji (rekuperator oraz czerpnia i wyrzutnia powietrza. Projekt leży u mnie na półce, więc jeśli mielibyście pytania, dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JW1719510761 19.06.2013 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Wow! To chyba bardzo malutkie Wam wyjdą te łazienki na górze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azawitka 13.10.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam Wszystkich forumowiczów. Przeczytałam Wasze prośby o kontakt ludzi, którzy budują Belfast i postanowiłam się odezwać jako, że za wielu chętnych do dyskusji nie ma. Buduję Belfast I, najmniejszą wersję. Dom jest aktualnie w stanie surowym zamkniętym. Etap na dzisiaj to zbrojenie budynku. Dom został wybudowany w nieco innej technologii niż przewidziana przez projektantów, po to aby spełniał standardy budynku NF40. Niestety mam niezbyt dużo czasu na przesyłanie wiadomości dlatego będę odzywała się na tym forum sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azawitka 13.10.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Zbrojenie- miałam na myśli rozprowadzenie wszystkich instalacji wewnątrz budynku. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adidasss 22.07.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam,czy jest ktos w woj.slaskim kto buduje lub zbudowal dom belfast .Prosze o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andik13 01.05.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Witam, jestem zainteresowany projektem Belfast 2 i szukam kto go już wybudował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts