Hammered 06.11.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam, przebijając się przez oferty firm budujących domy z prefabrykatów i firm projektujących takie domy można trafić na spory wachlarz cenowy. Wiem że dużo zależy od materiałów itd. Interesuje mnie w tym momencie ile wynosi koszt postawienia takiego domu od fundamentów do stanu "pod klucz"(łącznie z ogrzewaniem) powiedzmy bez wyposażenia AGD, szafki, kanapy, sypialnie itp itd.Wielkość domu to między 85-100m2.Druga sprawa to czas na załatwienie formalności urzędowych, biurokracja to dla mnie bolączka nie mam czasu na takie niepotrzebne wymysły urzędnicze. Jak długo to trwa i co jest potrzebne aby móc rozpocząć budowę?Nie znalazłem nigdzie skonsolidowanych odpowiedzi na te pytania, jestem laikiem jeśli chodzi o budowlankę od strony urzędniczo-prawnej liczę na pewną wyrozumiałość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia550 11.11.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Jeśli chodzi o papierologię to tak, jak przy każdej budowie. Musisz uzyskać pozwolenie na budowę. Ja robiłam projekt indywidualny budynku i to architekt załatwiał wszystkie papiery, ja chodziłam tylko i podpisywałam wnioski, tak samo jeśli chodzi o przyłącza. Nie wiem, co dla Ciebie znaczy z prefabrykatów, bo tu mogą być chyba różne materiały użyte - chodzi o drewniany szkieletowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hammered 18.11.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Chodzi o dom szkieletowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts