_ZBYCH_ 10.04.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2004 Witam, Czy to prawda, że na podłodze z ogrzewaniem podłogowym nie można układać płytek bezfugowo??? Jaka w takim układzie ma być minimalna fuga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 12.04.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Pod podłogówkę nie ryzykowałbym bez fugi (normalnie, 3-5 mm) - mogą Ci sie te płytki podnieść od rozszerzania pod wplywemwzrostu temperatury.Fuga z podwyższoną elastycznością - ja daje Sopro perlitową - to samo, co na ściany. hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.04.2004 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Nie z powodu konieczności zapewnienia pracy okładzinie, jaka finalnie zostanie położona (terakota, gres/odmiany). Taka połoga pacuje cały czas podczas ogrzewania (zmienia swoją objętość). Dlatego oprócz wykonania dylatacji przeciwskurczowych w polach 4/3m lub w przypadku gdy stosunek boków jest niekorzystny (1/2) i koniecznym przeniesieniu ich w takiej samej grubości przez wszystkie warstwy podłogi!!! powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 13.04.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Kładłem "bez fugi" - sama wyszła. Płytki nigdy nie są równe a ze mnie nie fachowiec od terakoty. Płytki miały 15x45 cm, kładzine w jodełkę. Na podłogówce - Legalett. Tyle że ta podłogówka w najlepszym razie jest letnia. W każdym razie klej i fuga - elastyczne. Jak dotąd nic złego się nie dzieje. Jeśli coś nie tak trzyma, (jest kilka płytek które "dzwonią" gdy je puknąć i przyjdzie się je kiedyś wymienić) to nie przez podłogówkę tylko dlatego że kleić nie umiałem... A dalej zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 13.04.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Zrobilbym fuge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 13.04.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Ciao Mozesz robic fugi jakie chcesz, problem malej fugi polega tylko na jej prawidlowym wykonaniu bo jest trudniej wcisnac material. Ja aby nie miec takich problemow zalewalem podloge taka bardzo rozrzedzona fuga i potem powoli sciagalem to co za duzo - wiecej pracy ale efekt gwarantowany ps. czesto pozwala to rowniez poprawic bledy o ktorych pisal pik33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 13.04.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Zaryzykowałem gres bez fug. I teraz czekam na to co się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Widlak 18.01.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 No i co się działo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 19.01.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 To zalezy od podloza a takze od dokladnosci kalibracji plytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.01.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Zbychu - Kasiorek ma tak położony gres u siebie i z tego co pamiętam to jest z takiego rozwiązania bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts