newyorker 07.11.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Podczas remontu dachu chcę rozebrać komin, ponieważ kanały mają w nim przekrój 14x14. Jest to komin przystosowany do pieców kaflowych. Teraz mam natomiast podłączony do niego piec o wymiarach czopucha fi 160mm. Wiem, że pewnie idealnym rozwiązaniem byłoby rozebranie całego komina od góry aż do piwnicy, gdzie jest piec i zbudowanie nowego komina z kanałem o przekroju co najmniej 160mm. Lecz wiadomo, że wiąże się to z dużymi kosztami, gdyż musiałbym rozpruć ścianę w pokoju, korytarzu i kuchni. Mam w związku z tym pytanie, czy można zburzyć komin od góry tylko do stropu, bez ruszania go na parterze gdzie jest część mieszkalna? Od stropu w górę zbudowałbym komin o większym przekroju kanału spalinowego, natomiast od stropu w dół pozostałby stary komin o przekroju 14x14. Czy taka przebudowa ma sens i czy zda efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyorker 09.11.2012 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Nikt naprawdę nie wie jaki ten sposób przebudowy byłby dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 10.11.2012 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Witaj, zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi- może TUTAJ? Komin to nie popierdułka. Do silnika V8 nie podłączysz wydechu z trabanta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyorker 14.11.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Dzięki ale w tym spisie wątków nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Jak powinien być przeprowadzony remont komina przy okazji wymiany całego dachu? Czy wymienić komin tylko do stropu na strychu, czy pruć również komin na parterze w części mieszkalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts