Przemek1512 07.11.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Witam, czy macie jakies pomysły na oswietlenie mojej łazienki, ponizej zalaczam projekt mojej lazienki... myslalem nad oswietleniem punktowym led, lecz nie wiem ile punktow potrzebuje i jak je rozmiescic... z gory dziekuje za wszelkie propozycje:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 07.11.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 malutka ta łazienka, więc myślę, że 4 punkty to będzie az nadto. Do tego ewentualnie jakiś kinkiecik przy lustrze nad umywalką, co by Twoja kobieta mogła się umalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz806 07.11.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Prysznic w tak małej łazience dość komplikuje sprawę. Żeby oświetlenie i gniazdka były bezpieczne, to wcale nie jest taka prosta sprawa. Przeczytaj sobie coś o strefach ochronnych, choćby tutaj: http://www.dobryremont.wroclaw.pl/poradnik_08elektryczne.htmlZwykłych opraw oświetleniowych nie proponowałbym montować na środku tego pomieszczenia, bo i tak wychodzą one prawie pod prysznicem. Wg mnie rozsądnie byłoby dać jakieś hermetyczne oprawy, najlepiej na obniżone napięcie. Oczywiście zasilacz do tego poza łazienką. Gniazdko nad zlewem być nie może - raczej gdzieś nad sedesem, albo dalej w rogu pomieszczenia. W takiej małej łazience nawet przy dużej wentylacji podczas używania prysznica zawsze będzie robiła się sauna i wszystko będzie pływało, więc z elektryką musi być to zrobione nad wymiar bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 12.11.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Witam, czy macie jakies pomysły na oswietlenie mojej łazienki, ponizej zalaczam projekt mojej lazienki... myslalem nad oswietleniem punktowym led, lecz nie wiem ile punktow potrzebuje i jak je rozmiescic... z gory dziekuje za wszelkie propozycje:))[ATTACH=CONFIG]146615[/ATTACH] mamy prawie taką samą łazienkę i też zastanawiam się nad oświetleniem. myślałam dwa reflektorki nad lustrem i źródło światła przy suficie - zapalane osobno, moja łazienka jest jeszcze o 10 cm. węższa i o 10 krótsza. dopiero jest w trakcie "tworzenia" i martwie się jak pomieści ubikację umywalkę i miejsce prysznicowe(bez brodzika-odpływ liniowy). jak masz jakieś fotki ze swojej łazienki to proszę wrzuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 14.11.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Witam, czy macie jakies pomysły na oswietlenie mojej łazienki, ponizej zalaczam projekt mojej lazienki... myslalem nad oswietleniem punktowym led, lecz nie wiem ile punktow potrzebuje i jak je rozmiescic... z gory dziekuje za wszelkie propozycje Przemek podjął temat i zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts