noname2 09.08.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 noname2, to w konekście WMG ? że niby lepsza ? to takie luźne przemyslenia ...... stojąc nad wylazem strychowym , jak mówi nydar koronke urywa . czy lepsza nie wiem,nie mam takiej .opisuje wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dla tak ektremalnych upałów przez kilka tygodni to tylko klimatyzator a nie żaden GWC z WMG czy WM no i w przyszłym sezonie u mnie będzie klima GWC jest dobre na wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dołożyłem wszelkiej staranności aby dom był szczelny.Dom szczelny z lekkim nadciśnieniem nie jest groźny.Świadczą o tym wyniki badań wilgotności więźby.Przy takiej rurce jak piszesz,nie potrzebujesz wentylatora zimą. Samo pójdzie. Latem wentylator,albo pasywny system dachowy jaśka i też bez wentylatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Nanome. To siły natury.He ,he. Ma moc? To po co odwrotnie.Górą nawiew ? Przecież to się przysłowiowej kupy nie trzyma.Wróć.Ma sens ale nie dla inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Arturo twierdzi: ,,ektremalne...warunki" przez kilka tygodni. Jaja sobie robi . Kilka dni raptem. Miał by GWC to miał by dobrze,a że ma wyrób GWC podobny,to ma jak ma.Pamiętacie wyroby czekolado podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 GWC jest ok.Przy tych upałach dziś w piwnicy miałem o 19 godzinie 23*C. Rekord tego lata.Na parterze spadło do niespełna 26*C.Domek ze stopki. Po piwnicach wali słońcem (ściany nieocieplone), drzwi garażowe tylko dechy z folią.GWC czeka na odkażanie i drenaż (wyłączone). Sucho tak, że łopaty nie da się wbić w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Jasiek.Jakie to są jaja,jak ktoś nie wie o czym pisze. Nie wiem. Płakać czy śmiać się.ps.Zachęcam w swoim i jaśka imieniu.Próbujcie i opisujcie wrażenia .Najprostrzym jest otworzyć wieczorem drzwi czy okno na parterze i otworzyć okna na piętrze.Koronkę urywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Absolutnie się z tym nie zgodzę,GWC jest dobre tylko w zimie w celu nie dopuszczenia do zamarznięcia wymiennika w reku. W okresie letnim czy to będzie WM czy WMG,GWC nie ma najmniejszego sensu ani ekonomicznego ani praktycznego. Chodzenie domu przez GWC przy wymianie 0,5 czy nawet 1 kubatury na h to bajki dla naiwnych. no to trochę "cudów"... w poniedziałek wybyliśmy z całą rodziną na krótki urlop ( ja musiałem wczoraj wrócić ale reszta baluje ...)... powyłączaliśmy wszystko zostawiając tylko wentylację na jakieś 150m3/h, w domu było ok. 24,5* na dole i ok. 25* na poddaszu ... o tym że cały czas leje się żar z nieba to chyba nie muszę przypominać ... wracam w czwartek wieczorem do chałupy , na dole ok. 26,5* a na poddaszu 27,3* ( temperatury najwyższe...) wilgotność w domu 49%... podkręcam wentylację na maksa ( 530m3/h...)... dzisiaj w tej chwili w kuchni z oknami od zachodu jest 25,8* a w salonie z oknami od wschodu 25,2* na poddaszu od 25,9* wschód do 26,3* zachód ... wilgotność w chałupie 55% na zewnątrz w tej chwili 26,8* ( po południu było 36*...) tak wiem... GWC i ta nasza wentylacja to wielka ściema ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Klaudiusz.Posłuchaj starego.wykop dziurę z metr obok i za kilka dni powąchaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Jasiek.Każdy wątek ma trola.Ten ma przynajmniej dwóch. Stąd mój apel .Otwórzcie okna na poddaszu i na parterze.Tak działa WMG. Opiszcie wrażenia.To jest proste niby ten przysłowiowy bat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Klaudiusz.Posłuchaj starego.wykop dziurę z metr obok i za kilka dni powąchaj. Mam gzieś przeciek z zewnątrz. Widać to na filmikach. Filmy trochę długie, ale ja ze względu na wycinanie muszę obejrzeć w całości. Tę wodę na maxach akurat widać. W lutym gadałem z gościem od odkażania. Przedstawiłem sytuacje, nie miał nigdy do czynienia z takim wynalazkiem, ale jedynie co powiedział to pozbądź się wody. Po ostatnim deszczu jestem w 99% pewien że mam lewy dopływ pożywki dla grzybka. Poczekam aż trochę popada i zmiękczy ziemię (zasili pleśń). Potem powalczę. Wprowadzam się najwcześniej na zimę przyszłego roku. Mam trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Kamerka zrobiona.Następne filmiki powinny być w podobnej jakości, co te z komarami.Może jutro, najpóźniej w poniedziałek GWC przelecę O3.Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Chałupa dogrzała się prawie do 25stC. Włączona WM z GWC bardzo szybko potrafi obniżyc temp. do 23stC. taaa... jak se podmuchasz w termometr .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Czy w/w ochłodzi nam dom do 22st.C ? Odpowiedź brzmi nie.Jeśli się z tym nie zgadzasz to albo Ty jesteś trolem albo masz jakiś interes w tym,żeby pisać bajki. a po co ...??? miłoszenko opisywał wrażenia z ok. 24-25*... takie same są obecnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Z chęcią bym jednego albo drugiego trolla zamknął w swojej chałupie to byście może uwierzyli, że ktoś inny też opiera się na swoich doświadczeniach a nie debilna zasada "kto nie jest z nami jest przeciwko nam"! ale to musiał byś zamknąć siebie i Arturo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Artur, ile miałeś stopni wczoraj i dziś około 18-19 godziny w domku?Chcę to porównać do temperatury Jaśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Staram się opisywać zjawiska.W prawidłowo wybudowanym domu.GWC w dużym namiocie nie zadziała.W pasywnym domu tak.Myli ci się wszystko.Na zewnątrz + 30oC. Wewnątrz +25oC to minimum.Więcej to problemy zdrowotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Myślę, że to nie ja ani Arturo podważamy oficjalne pomiary tempetur, psioczymy na akumulację, twierdzimy, że przed zyskami słonecznymi nie da się zabezpieczyć itd. Zastanów się czy nie dopisać do tematu "tylko dla wyznawców". Nie dasz rady prowizorycznie przerobić WM na WW? Tylko dla własnej satysfakcji. Wyniki mogłyby potwierdzić, albo zaprzeczyć pewnym teoriom/hipotezom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Zastanów się czy nie dopisać do tematu "tylko dla wyznawców". to musisz z nydarem ... oby takich "wyznawców " jak my było jak najwięcej może w końcu coś by się ruszyło w tym kierunku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Nie dasz rady prowizorycznie przerobić WM na WW? Tylko dla własnej satysfakcji. Wyniki mogłyby potwierdzić, albo zaprzeczyć pewnym teoriom/hipotezom. już to zrobił "po swojemu"... opis w jego dzienniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts