jasiek71 09.08.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Ja ? lepiej niż jasiek czyli 22st.C może być ? Pytanie czyja prawda jest prawdziwsza... Tego,który siebie reklamuje czy inwestora już mieszkającego ? śmiać się czy płakać ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Ja ? lepiej niż jasiek czyli 22st.C może być ? Pytanie czyja prawda jest prawdziwsza... Tego,który siebie reklamuje czy inwestora już mieszkającego ? Napisz ile. Krótko. Chcę znać wszystkie wyniki, nie tylko "marketingowców". Podaję dla mojego domku, nie zamieszkanego. Dla zamieszkanego byłoby więcej pewnie ze 2 stopnie. Jednak na dzień dzisiejszy nie mam pełnego ocieplenia i wentylacji. Moje wyniki są raczej bardzo poglądowe i nie miarodajne w porównaniu do ukończonych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 To zapytaj kumpli z domami ,jak chłodzą domy.Bo to nie nobel ale instynkt.Na dole otwierają i u góry.A WMG robi to samo zimą.Zresztą .koniec bicia piany.Jak ktoś ma pytania o stronę techniczną,proszę pytać.Cytując byłego przywódcę,,frustratom mówimy stanowcze nie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisz ile. Krótko. Chcę znać wszystkie wyniki, nie tylko "marketingowców". dwa dni temu miał ponad 27*... przecież nie spadło ... jeszcze niedawno wykrzykiwał jak to ma chłodno a nawet zdjęcia stacji pogodowej wklejał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Wracając do sedna i ignorując trolów. Cieple się unosi. W zależności od różnicy temp.w różnym tempie.Szybciej,wolniej,ale się unosi.Można to tempo ustabilizować wentylatorem.No i tanie jest.Ale nie spektakularne tak jak WM,bo nie ma dziesiątek mb.rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) dwa dni temu miał ponad 27*... przecież nie spadło ... jeszcze niedawno wykrzykiwał jak to ma chłodno a nawet zdjęcia stacji pogodowej wklejał ...Osobiście jestem ciekaw pomiarów dokonywanych przez Wszystkich. Dla mnie ma to ogromne znaczenie. W odpowiedzi, mój łazik ma jazdę do przodu i tyłu. Brak możliwości sterowania w boki (kierunkowe). Według mojego doświadczenia, nie nadaje się do Twojego rurowca. Po odpowiednich przeróbkach, da radę. Z drugiej strony. jego eksploatacja doprowadziła do mocnego zużycie "przekładni". Prawdopodobnie ma połowę życia za sobą (chińszczyzna). Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 No właśnie nie wiem,jak ktoś się pyta "po co schładzać dom do 22st.C" to tylko ręce rozłożyć... chłopie załóż sobie tą klimatyzację, schłódź całą chałupę do tych 22* przy takich upałach to porozmawiamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Jaki problem kupić klimę za 1500zł czyli za 40% wartości Twoich urządzeń i mieć 22st.C w domu ? Bez kombinacji,bez GWC,bez WMG i innych badziewii ? Prosto i skutecznie,czyż nie ??? ty naprawdę nie wiesz z czym się chcesz zmierzyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 W tej chwili 25,7 przy 21,4 na zewnątrz. pozamykaj okna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 No tak.Jasiek ma typowy dom(chyba). Ja mam pasywny(chyba) .U nas działa. Czyli w skrajnych warunkach.Anty trolowy tekst,,cieple się unosi".Nie wiem czym handluje Arturo,ale są tańsze i lepsze rozwiązania. U niego nie działa.To znaczy że powinien zburzyć i od nowa wybudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Mało oryginalni ci wodzireje tematu. Albo ktoś pisze tylko w ich nutkę albo jak ma inne zdanie to: - obśmiać, - obrazić, - uciec o tematu ucinając go albo czekając aż sam się przypruszy. Koledzy, dlaczego nie można mieć innego zdania? Takie to nie wygodne? Was oczywiście nie posądzam o marketing, to nie ta liga. To tylko zwykłe placebo. Znasz literaturę. A może jednak skusisz się i dasz radę sprawdzić wyporową? \Gości nie masz codziennie. Puścisz rurkę z sufitu do innego pokoju. Skoro tu wszyscy nalegają, w czym problem? Powiesz, miałem, sprawdziłem, wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 To tylko zwykłe placebo. he he he... taaa... u ciebie puszczenie zwykłego reku (350m3/h max...) z GWC przynosi od razu spadek temperatury z 25 na 23* w domu z silki a u mnie "chuchnięcie" non stop ponad 500m3/h o temp. w tej chwili 17,9* w budynku o małej masie akumulacyjnej to tylko iluzja ... wyluzujcie trochę bo wątroby wam zgniją ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.08.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Marketing.Obce słowo.Odnoszę wrażenie,że ty obśmiewałeś.Ale to jest subiektywne odczucie.Panowie trole,nie bardzo wiedzą co to jest WMG.A WMG to nic innego jak WG ze wspomaganiem wentylatorowym.Wynalazek? Nie..Tyle tylko,że zgodnie z zasadami fizyki.Zresztą co ja piszę.Pytania o technicznym zabarwieniu,proszę.O trolowskim niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 no chyba,że masz ukryty cel karmić celowo inwestorów nie skutecznym badziewiem za kosmiczną kasę dobrze że twoje skuteczne "badziewie"za grosze rozgrzało ci chałupę do ponad 27*... tak wiemy teraz doczepisz sobie kolejne do chłodzenia ... a potem kolejne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Panowie trole,nie bardzo wiedzą co to jest WMG.A WMG to nic innego jak WG ze wspomaganiem wentylatorowym.Wynalazek? Nie..Tyle tylko,że zgodnie z zasadami fizyki. to by było zbyt proste ... dla nich WMG to ten baniak ze ściekami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Miałem, sprawdziłem, wiem. Co poradzę na to, że nie wierzą i wolą trolami nazywać bo wyniki nie zgodne z ogólnie przyjętą linią? A z tą rurką to co mam niby jeszcze zrobić? Jat to wyglądało? Rurka z nawiewu z GWC miała lecieć do pokoju gdzie jest wyciąg Skoro piszesz że miałeś i się nie sprawdziło, to opisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Tylko mi taki wydatek do niczego. Ani taka wentylacja. a co...? jak za dużo przewietrzysz to szkodliwe ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Co łatwiej i skuteczniej schłodzi dom do 22st.C i zagrzeje przy okazji ,Twoja WMG z GWC za 5tys.zł czy klimatyzator z funkcją grzania za 1,5tys.zł ? Np.taki: http://allegro.pl/klimatyzator-galanz-2-5-kw-galaxy-aus-09-split-i3455405338.html lub http://allegro.pl/klimatyzator-samsung-seria-t-aq09tsbncee-x-2-8kw-i3410579759.html Tylko nie odpowiadaj jak Twój partner w biznesie "po co..." puść sobie ten klimatyzator na maksa przez 24 godziny na dobę w sypialni i powiedz jak tam się w kuchni chłodno robi ... tak wiem zamontujesz sobie kilka i będziesz po trochu "popierdywał" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Zatoki i lipa Ale to przy każdym przeciągu wentylacja o wydajności 500m3/h nie zrobi przeciągu w chałupie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.08.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dobrej nocy bo mi szkoda czasu na bzdury. i tego się trzymaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts