jasiek71 02.09.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 To w końcu jak z tym powietrzem? Ciepłe do góry a gorące po podłodze? jak zwykle czepianie się słówek ... my dokładnie wiemy co ma na myśli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 02.09.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Bardzo mi miło miloszenko ale naprawdę.Ja z jaśkiem odgrzewamy starego kotleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 02.09.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Pomysł jak pomysł. Żadna innowacja ale niech sobie będzie. Tylko twierdzenia nydara w różnych tematach, że jest najlepszy a reszta jest nieefektywna to nadużycie i manipulacja. Tego nie lubię. A gdzie ja piszę że jestem najlepszy? Zastosowałem rozwiązania które nie są popularne i bronię swoich decyzji.Nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Ja z jaśkiem odgrzewamy starego kotleta. dokładnie... a cały układ wentylacyjny w mojej chałupie został zmodernizowany po przeprowadzeniu kilku serii eksperymentów i zrozumieniu w czym leżał problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Rozumiem, że widziałeś jak przebiegają prądy powietrza w pomieszczeniu przy WM i nydarowej? Bo jak nie widziałeś a mniemasz co mniemasz to tak jak mówi mój młody - niezłe pranie mózgu przeszedłeś wystarczy kilka mierników i termometrów aby sobie te prądy "namalować"... jak na razie kamerą do filmowanie tego co niewidzialne jeszcze się tu nikt nie pochwalił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Nie musi ale też nie musi podszywać się pod inne. no k... co ci nie pasuje w WMG...!!! moja zap.... większą część sezonu grawitacyjnie a jak za mało to wspomagam mechanicznie... wiem...! będzie się nazywała WU czyli wentylacja uniwersalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 02.09.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Nie musi ale też nie musi podszywać się pod inne. Takie wypowiadanie się nazywa się "mataczeniem" i służy temu, żeby twierdzić, że co innego miało się na myśli. Staraj się więc używać właściwych słówek. "WM jest neefektywna" i takie tam... WM jest nieefektywna w stosunku do typowej WW, masz na to opracowania naukowe, tzn dokladnie 2 razy mniej efektywna na wysokosci Twojego nosa. Kwestionujesz tylko ze Nydarowa wersja nie dziala jak WW, ale mimo jest bardziej efektywna od WM. Czy planowane u niektorych 4 nawiewy beda wystarczajace, zebys potwierdzil ( po dostarczeniu danych pomiarowych) ze jest to uklad bardziej efektywny niz WM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 02.09.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 ,,"WM jest neefektywna" i takie tam... "A jest inaczej? Wysyłam miernik do karlsena i poprosiłem o ustawienie takiego przepływu jak ja mam ,czyli 75m3/h dla trzech osób.Zobaczymy.Ma WM.Nie podejrzewam że będzie stronniczy na moją korzyść.Liczę jedynie aby był uczciwy.U raka miernik włączył alarm przy 150m3/h .Co prawda miał niemowlę w sypialni ale ile takie małe naoddycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 "WM jest neefektywna" i takie tam... a co ma ci napisać że WM jest efektywna w porównaniu z WG i pozaklejanymi kratkami ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Jak baba na targowisku. Jasiek, nie chce mi się odpowiadać na takie brednie, ok? ale ja sobie jeszcze chętnie tak popiszę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Dlaczego nie przyjedziesz na badania do mnie? a co one dowiodą ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Czy planowane u niektorych 4 nawiewy beda wystarczajace, zebys potwierdzil ( po dostarczeniu danych pomiarowych) ze jest to uklad bardziej efektywny niz WM? jeżeli w chałupie jest otwarty hol z klatką schodową tak jak u mnie to możesz sobie i 10 nawiewów zrobić a efekt będzie ten sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 02.09.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 jeżeli w chałupie jest otwarty hol z klatką schodową tak jak u mnie to możesz sobie i 10 nawiewów zrobić a efekt będzie ten sam... CIekawe bedzie jak 3 z nich sie zatka i porowna wyniki, wtedy bedzie wiadomo czy ta ilosc idzie w jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 ,,"WM jest neefektywna" i takie tam... " A jest inaczej? Wysyłam miernik do karlsena i poprosiłem o ustawienie takiego przepływu jak ja mam ,czyli 75m3/h dla trzech osób.Zobaczymy.Ma WM.Nie podejrzewam że będzie stronniczy na moją korzyść.Liczę jedynie aby był uczciwy. U raka miernik włączył alarm przy 150m3/h .Co prawda miał niemowlę w sypialni ale ile takie małe naoddycha. bez anemometru jak stwierdzi ile leci wentylacją ...? te % w sterowniku J-G to niewiele mówią, swego czasu pomierzyłem co nieco i w dolnym zakresie regulacji to daleko jest do jakiejś dokładności ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Że WM może być skuteczna. Potrafisz pojąć to co już n-ty raz powtarzam? otwarte okno też jest skuteczne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 02.09.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Że WM może być skuteczna. Potrafisz pojąć to co już n-ty raz powtarzam? Nikt nie neguje ze WM jest skuteczna. Ale ilosc powietrza ktora ta skutecznosc zapewni musi byc wieksza niz dla typowej WW. Kruszymy kopie o rozwiazania zblizone do WW. Wyniki potwierdzaja ich skutecznosc, mozna osobiscie to zweryfikowac na miejscu, wiec o co jeszcze w tej dyskusji chodzi? Wczesniej przyznales, ze WW z 4 nawiewami bedzie lepsza od WM, tn efektywniejsza, tzn skuteczniejsza, zgadza sie? Jesli tak to pozosaje nam w spokoju oczekiwac kolejnych danych pomiarowych z innych obiektow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 02.09.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 bez anemometru jak stwierdzi ile leci wentylacją ...? te % w sterowniku J-G to niewiele mówią, swego czasu pomierzyłem co nieco i w dolnym zakresie regulacji to daleko jest do jakiejś dokładności ... Moze dlatego w brinku minimum ustawili na 50m3? Ponizej mogloby sie okazac, ze wentyl cos kreci a instalacja nic nie pcha, chetnie sprawdzilbym u siebie ile te 50 m3 faktycznie daje na nawiewach, ale nie mam czym:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 02.09.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Niniejszym ogłaszam rozejm do 7.oo.Od 7.oo zapraszam na dalsze bicie piany.Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.09.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Moze dlatego w brinku minimum ustawili na 50m3? Ponizej mogloby sie okazac, ze wentyl cos kreci a instalacja nic nie pcha, chetnie sprawdzilbym u siebie ile te 50 m3 faktycznie daje na nawiewach, ale nie mam czym:( a po czym twierdzisz że masz te 50m3/h ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 03.09.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Jest 8.09, wtorek 3 wrzesnia Roku Panskiego 2013. Oglaszam watek ponownie za otwary. Rozumiem, że widziałeś jak przebiegają prądy powietrza w pomieszczeniu przy WM i nydarowej? Bo jak nie widziałeś a mniemasz co mniemasz to tak jak mówi mój młody - niezłe pranie mózgu przeszedłeś Bez ogladania moge stwierdzic ze beda zupelnie inne - ty masz wyciagi w niektorych pomieszczeniach, nydar wszedzie. A propos chlodzenia i klimatyzatora. Klimatyzator jak WM - miesza to co w srodku plus jeszcze wplyw konkretnego rozwiazania wentylacyjnego, WMG wypiera i uzywa chlodu z GWC. Poza tym, w moim przypadku absolutnie nie mam zamiaru chlodzic do 22o - to jest wlasnie cos czego nienawidze. Wlasnie marzne w takim biurze gdy na zewnatrz 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts