nydar 06.03.2014 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 07.03.2014 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 rewelacyjne podsumowanie wymiany zdań o "ekonomii rozwiązań" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.03.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 rewelacyjne podsumowanie wymiany zdań o "ekonomii rozwiązań" Ważny jest też komfort zastosowanych rozwiązań - jeżeli przy 75m3/h u nydara wilgotność wynosi 30% , to przy 300m3/h (czasami chyba też masz gości ) wyniesie ile 20-25% ?? Co to ma wspólnego z komfortem ?? OK nie masz pieniędzy robisz WMG ( najlepiej samemu bo koszty O ) i udowadniasz jak jest cudownie choć nie jest Jak masz możesz mieć lepiej ( komfort kosztuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.03.2014 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Wybacz,ale jesteś w wielkim błędzie. Nie mam 30% a 45-50% przy temp. powyżej zera i 45-38% przy temp od zera do -18oC.Jaka jest różnica w komforcie? O ile wyznacznikiem jest wilgotność? Żadna.Co do stężenia CO2 to też do 1000ppm. ps. przyznam że cena za ten komfort ,,powala".Za tą kasę zrobiłem wszystkie instalacje w domu.Fakt.Tymi ręcami,ale powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.03.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Sorki Nydar to Pyxis podawał że ma w zimie 32% wilgotności . Nie przesadzaj Nydar w tej cenie niektórzy wannę kupują lub TV . W zimie twoja WMG działa OK ale latem nie jest już tak różowo. PS sam wiele rzeczy zrobiłem tymi ręcami ale część rozwiązań wybrałem tzw.komercyjnych i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.03.2014 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Oj tam .Oj tam.Nie gniewam się.Wanna kosztowała niby 9000PLN ,ale kpiłem dużo taniej ,bo zamówiłem za granicą. Takie ,,przesunięcie fazowe GWC":rolleyes:Minimalizuję koszty tam,gdzie tymi ręcami,a hulaj dusza gdzie nie potrafię tymi ręcami.Co do lata. Nie wiem,czy komfortem jest 26-27oC w domu gdy na zewnątrz przeszło 30-ci..Nie mam możliwości zamontowania markiz.W grę wchodzą jedynie zasłony rzymskie. Ale sosny od zachodniej strony za dwa lata osiągną optymalny wymiar i zachodzące słonko może mi skoczyć. ps. Znajomy Pan doktor mówi,że większa różnica temp. we wnętrzu i na zewnątrz jest niezdrowa.Nie wiem ,nie znam się,ale znajomi z klimą w autach ,z gilami latem chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.03.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Dlatego nie mam klimy w domu ( za duży ruch powietrza, chałas i przesuszanie powietrza ) ale miedzy innymi dzięki temu że mam to reku z GGWC, rolety, kilkadziesiąt ton betonu i ceramiki ( akulacja ) i możliwość chłodzenia podłogi PC PW miałem max.23 C. Rodzice w największe upały zeszłego lata praktycznie nie opuszczali domu - zero problemów ze zdrowiem , inni w ich wieku mocno odchorowali upały. PS, wanna za 9 tys spoko a reku za 11tys to fanaberia ??? Sorki ale tego nie kupuję. Komfort nie jest za darmo ale nie zamieniłbym się z tobą Nydar ( nawet jakbyś mi dopłacił ) wypasiona wanna za dobre reku . Ale de gustibus non est disputandum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.03.2014 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Wanna to luksus ,rozpusta,dowartościowanie własnego ego. Rekuperator za 11000PLN to tylko urządzenie techniczne do którego z kochaną nie wlezę.Można mieć podłogę z PCV i z desek bambusowych. Funkcja ta sama .Co się da własnymi ręcami ,by pofolgować w innych sprawach.Na wszystko nie starczyło niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.03.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Nie kupuję tego Nydar , dla mnie moje reku to ( luksus, rozpusta,dowartościowanie własnego ego ) komfort którego twoje WGM nie jest w stanie zapewnić. A w wannie za 3000PLN czy 9000PLN ( jak nie wiesz ile która kosztowała ) wykąpiesz się tak samo. Tylko nie pisz Nydar że kupiłeś z hydromasażem ??? Jeśli tak to napisz ile razy odpalałeś, ile trwa czyszczenie i suszenie ustrojstwa ( z opowieści znajomych - sam nie mam wanna z hydro to jedna wielka pomyłka ) ale cóż jeden woli córkę drugi matkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 07.03.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Dlatego nie mam klimy w domu ( za duży ruch powietrza, chałas i przesuszanie powietrza ) ale miedzy innymi dzięki temu że mam to reku z GGWC, rolety, kilkadziesiąt ton betonu i ceramiki ( akulacja ) i możliwość chłodzenia podłogi PC PW miałem max.23 C. Rodzice w największe upały zeszłego lata praktycznie nie opuszczali domu - zero problemów ze zdrowiem , inni w ich wieku mocno odchorowali upały. PS, wanna za 9 tys spoko a reku za 11tys to fanaberia ??? Sorki ale tego nie kupuję. Komfort nie jest za darmo ale nie zamieniłbym się z tobą Nydar ( nawet jakbyś mi dopłacił ) wypasiona wanna za dobre reku . Ale de gustibus non est disputandum . jakbym w taki za 11000 z obrotowym wymiennikiem mógł czasem wleżć i się pokręcić jak na karuzeli w wesołym miasteczku to nawet bym się nie zastanawiał, ale jak nie to po grzyba mnie toto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.03.2014 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 To nie jest z hydromasażem .Ma kształt.I tyle .Ten kształt miał wg.mojego kochania wartość.Dla mnie i stara żeliwna by była ok. Ale cóż.Na fanaberie ,czy też podobno dobry gust trzeba zaoszczędzić w inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.03.2014 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 jakbym w taki za 11000 z obrotowym wymiennikiem mógł czasem wleżć i się pokręcić jak na karuzeli w wesołym miasteczku to nawet bym się nie zastanawiał, ale jak nie to po grzyba mnie toto? Może coby pomarzyć aby kiedyś się pokręcić? Faceci to takie dziwne stworzenia. Oglądasz miskę,nieważne jaką i patrzysz na jej funkcję.W kiblu sprawdzasz fi odpływu. Kobitka sprawdza kształt całości .Dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.03.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Każdy ma inne priorytety tylko proszę Nydar nie pouczaj mnie więcej że moje reku jest drogie bo Ci będę tę wannę wypominał Wolę mieć komfort na co dzień niż fanaberie żony zaspokajać ale może jestem dziwny. PS - trochę żartuje- twoja kasa twój wybór mi nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.03.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 jakbym w taki za 11000 z obrotowym wymiennikiem mógł czasem wleżć i się pokręcić jak na karuzeli w wesołym miasteczku to nawet bym się nie zastanawiał, ale jak nie to po grzyba mnie toto? Nie chcesz nie kupuj, nikt Ci nic nie nakaże. Wolnoć Tomku w swoim domku. Dla mnie było warto , dla Ciebie nie , każdy sam decyduje co jest dla niego istotne. PS audiofil wyda 10 tys za mb przewodu i powie że warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 07.03.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Nie chcesz nie kupuj, nikt Ci nic nie nakaże. Wolnoć Tomku w swoim domku. Dla mnie było warto , dla Ciebie nie , każdy sam decyduje co jest dla niego istotne. PS audiofil wyda 10 tys za mb przewodu i powie że warto . Swięta Prawda - pełna zgoda To też spróbuj uwierzyć że nydarowa wentylacja daje mu komfort w domu taki, jakiego oczekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.03.2014 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Z całym szacunkiem,ale nie pozwoliłem sobie na na pouczanie że twoje reku jest drogie,.Uśmiech jest uniwersalnym znakiem pokoju i tyle. Też bym takiej drogiej wanny nie kupił gdybym był kawalerem.A że wyszło jak wyszło i kształt podobno rewelacyjny ,to i jest.Nie będę ci opowiadał o innych kwestiach ,bo to nie ten temat,ale miałem ograniczoną ilość PLN na zaspokojenie potrzeb estetycznych i praktycznych(wentylacja).Stąd kombinacje aby było taniej dla potrzeb praktycznych,no i jestem domowym ,,bohaterem". Mikroskala ale przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.03.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Swięta Prawda - pełna zgoda To też spróbuj uwierzyć że nydarowa wentylacja daje mu komfort w domu taki, jakiego oczekuje Przy ograniczonych środkach Nydar osiągnął to co mógł osiągnąć ( i chwała mu za to ) ale jak sam przyznaje do komfortu latem mu tych 3-4 C brakuje . Gentoonx wyluzuj nie napadam na Nydara , a poza tym to duży chłopiec i adwokata nie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 07.03.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 nie osiągnął, bo mu w okna słońce patrzyło. Ja mam od wschodu 12mb ogrodu zimowego krytego poliwęglanem i w zeszłe lato temperatura dochodziła do 45 stC. ale w pokojach z własnym nadmuchem z gwc i odbiorem z sufitu, oraz brakiem okien (taka chałupa) nie przekraczała 24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.03.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 A ile masz takich pokojów bez okien ?/? chyba nie wszystkie ?? ( bo to chyba schron jest a nie dom )?Ile miałeś w tych pokojach z oknami ? też 24 C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 07.03.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Przy ograniczonych środkach Nydar osiągnął to co mógł osiągnąć ( i chwała mu za to ) ale jak sam przyznaje do komfortu latem mu tych 3-4 C brakuje . Gentoonx wyluzuj nie napadam na Nydara , a poza tym to duży chłopiec i adwokata nie potrzebuje Nie mam takich zapędów, inny kierunek wykształcenia Dopowiem, że w swoim mam zaplanowaną WMG i to podbitą w PnB, tyle tylko że ja pamiętałem o oknach od południa i zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts