owp 07.11.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Styropian klejony do muru jest od niego oddalony na odległość kleju. Mówi się, że powinien zachodzić na ościeżnicę okna, tyle że się z nią nie styka. Czy to miejsce wypełnia się pianka, czy może styro nie ma zachodzić, tylko trzeba wyciąć dodatkowy pasek i dokleic do ościeżnicy?Jak na razie mam tam po prostu uszczelnione klejem i taśmą, a wkładając palec od dołu czuję, że jest luka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 07.11.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 A duża szczelina jest między styropianem a ościeżnicą?Przy ocieplaniu używałem listwy dylatacyjnej przyokiennej .Naklejałem tak by 3cm styropianu zachodziło na ościeżnice ale zanim przyłożyłem styropian nakładałem klej-pianke na krawędzi ościeżnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 10.11.2012 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedź. U mnie nie ma listwy, ani nie przykleili sytropianu do ościeżnicy, tylko do muru. Trzeba to będzie popiankować i jeszcze raz wykończyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FT 13.11.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam Najlepiej było by w tym miejscu zastosować taśmę izolacyjną rozprężną jak poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts