cuthbert 07.11.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Witam,pod ścianami a na ławach mam położoną folię izolacyjną, która wystaje poza obrys ściany na ok 3cm ale czasami jest to tylko 1cm.Wylewki w mieszkaniu pewnie zlecę na wiosnę wykonawcy ale teraz chciałem zrobić kilka rzeczy w piwnicy i stąd potrzeba nawiązania się do izolacji. Na dzień dzisiejszy w piwnicy mam tylko podłogę z chudziaka. Proszę o praktyczną poradę jak najlepiej i najtaniej wykonać skuteczne połączenie izolacji.Myślałem tutaj o sklejeniu warstw folii lepikiem na bazie dysperbitu (na folię przyjdzie styropian). Czytałem też o zgrzaniu warstw folii ale to by chyba było dość trudne do wykonania. A może się nie przejmować i pozostać tylko przy połączeniu na zakładkę? Zastanawiam się też jak łączyć skutecznie arkusze folii na środku podłogi... To na wypadek jakby mi przyszło do głowy bawić się w samodzielne wylewki w piwnicy - najwyżej wyjdzie trochę nierówno - w końcu to tylko piwnica. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/173498-%C5%82%C4%85czenie-folii-izolacyjnej-%C5%82aw-fundamentowych-z-izolacj%C4%85-pod%C5%82ogi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts