yenot 04.06.2002 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Witam !Mam komin zlicowany od zewnątrz ze scianą , całość ocieplona styropianem i na to struktura. W sezonie paliłem w kominku troche niedosuszonym drewnem. Zauważyłem teraz ciemne wykwity na ścianie zewnętrznej na tynku strukturalnym. Podejrzewam, ze "smoła" z wewnątrz komina migruje przez spoiny cegieł do styropianu i wyłazi na strukturę. Komin jest ze zwykłych cegieł (nie klinkieru) murowanych na zaprawę.Co można zrobić ? Komina nie wyczyszczę, bo to nie sadza, tylko raczej coś o konsystencji smoły. Można włozyć do komina kwasówkę, ale jak usunąc to co już wylazło na zewnątrz ?Zerwać ocieplenie i czymś zaizolować ?Proszę o rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 06.06.2002 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 yenot , czy ten kominek to Twoje podstawowe ogrzewanie i palisz w nim non stop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts