śmierdzące_stopy 08.11.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Znalazłam dzisiaj taki artykuł w necie: http://www.komex.info.pl/pl/aktualnosci/wklady-zeliwne-i-stalowe-jaki-wybrac Co wybrać, wkład stalowy czy żeliwny??? PozdrawiamKasia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 08.11.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Znalazłam dzisiaj taki artykuł w necie: http://www.komex.info.pl/pl/aktualnosci/wklady-zeliwne-i-stalowe-jaki-wybrac Co wybrać, wkład stalowy czy żeliwny??? Pozdrawiam Kasia:) Jak będziesz sugerować się takimi artykułami to nigdy nic nie kupisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.11.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Jak będziesz sugerować się takimi artykułami to nigdy nic nie kupisz . No i tyle na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 08.11.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Nic nie zastąpi pytań w rodzaju:Hejka! Mam do wyboru n-ce wkłady:S...H...I...T...Pomóżcie wybrać, please! Uczyć się! Poznawać! Nie bać się wiedzy! Na początek poszukiwań tego doskonałego, to bardzo dobry wstęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulina123 09.11.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ale po co?Czy aby kupić wkład kominkowy do domu (sztuk 1) muszę robić doktorat z kominków?Przecież ta wiedza nigdy więcej się nie przyda.Zadajemy takie pytania, aby wypowiedział się ktoś (w miarę) bezstronny, a nie sprzedawca w salonie kominków, który ma akurat najwyższą marżę na daną firmę.Inna sprawa to ci którym się nie chce szukać w historii forum i po raz n-ty zadają to samo pytanieSorry za szczerość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.11.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam! Proszę o poradę nt wkładu kominkowegoPo przeglądnięciu internetu i odwiedzeniu kilku firm budujących kominki w chwili obecnej jesteśmy zdecydowani na dwa wkłady:DOVRE 2180 CBS lub SEGUIN Visio 8.Czy któryś jest godny polecenia? A może inny model o podobnych parametrach i wyglądzie? Oba sa godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.11.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam! Proszę o poradę nt wkładu kominkowegoPo przeglądnięciu internetu i odwiedzeniu kilku firm budujących kominki w chwili obecnej jesteśmy zdecydowani na dwa wkłady:DOVRE 2180 CBS lub SEGUIN Visio 8.Czy któryś jest godny polecenia? A może inny model o podobnych parametrach i wyglądzie? Lepiej weź Pame albo Hajduka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.11.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam! Proszę o poradę nt wkładu kominkowegoPo przeglądnięciu internetu i odwiedzeniu kilku firm budujących kominki w chwili obecnej jesteśmy zdecydowani na dwa wkłady:DOVRE 2180 CBS lub SEGUIN Visio 8.Czy któryś jest godny polecenia? A może inny model o podobnych parametrach i wyglądzie? Żaden, bo oba są żeliwne, a stalowe sa lepsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.11.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam! Proszę o poradę nt wkładu kominkowegoPo przeglądnięciu internetu i odwiedzeniu kilku firm budujących kominki w chwili obecnej jesteśmy zdecydowani na dwa wkłady:DOVRE 2180 CBS lub SEGUIN Visio 8.Czy któryś jest godny polecenia? A może inny model o podobnych parametrach i wyglądzie? Itd , itp.... Takich odpowiedzi może być całe mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulina123 09.11.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Rozumiem, czyli ilu fachowców, tyle opinii?I w podobnym przedziale cenowym nie ma wkładów kominkowych złych(gorszych) i dobrych(lepszych), modeli udanych oraz z wadami?Myślę że większości pytających chodzi o to żeby nie kupić jakiegoś bubla z którym będą ciągłe problemy a nie żeby mieć ten jedyny wkład super hiper najlepszy P.S. W końcu wątek miał tytuł "KOMINKI - Pomoge i doradze we wszystkim co dotyczy kominków":yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 09.11.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ale po co? Czy aby kupić wkład kominkowy do domu (sztuk 1) muszę robić doktorat z kominków? Przecież ta wiedza nigdy więcej się nie przyda. Zadajemy takie pytania, aby wypowiedział się ktoś (w miarę) bezstronny, a nie sprzedawca w salonie kominków, który ma akurat najwyższą marżę na daną firmę. Inna sprawa to ci którym się nie chce szukać w historii forum i po raz n-ty zadają to samo pytanie Sorry za szczerość Ech, naiwności... Kominek, to serce domu. Trzeba wiedzieć czego się chce, by nie znaleźć się na kardiologii. Jeżeli odpowiedzialność wyboru chcesz przenieść na forumowych doradzaczy, to gratuluje optymizmu. Co innego, gdy szukający z detalami opisze swoją sytuację oraz oczekiwania. Wtedy można pokusić się o sugestię i wszelkie "za i przeciw", ale i tak wybór ostateczny należy do klienta (a być może pacjenta - kardiologii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 09.11.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ale po co? Czy aby kupić wkład kominkowy do domu (sztuk 1) muszę robić doktorat z kominków? Przecież ta wiedza nigdy więcej się nie przyda. Zadajemy takie pytania, aby wypowiedział się ktoś (w miarę) bezstronny, a nie sprzedawca w salonie kominków, który ma akurat najwyższą marżę na daną firmę. Inna sprawa to ci którym się nie chce szukać w historii forum i po raz n-ty zadają to samo pytanie Sorry za szczerość Niestety, doktorat w tej kwestii staje się koniecznościa:(. Na forach, takich jak to , znajdziesz głównie przedstawicieli jakiegoś producenta ( dystrybutora) lub zadowolonych posiadaczy swojego pierwszego lub drugiego kominka, nie mających żadnej skali porównawczej. Przykładem niechaj będzie historia dwóch klientów, którzy wbrew moim radom zdecydowali się na zakup wkładów dość znanego producenta pod wpływem tego forum. Pierwszy kupił wkład do celów grzewczych i po pierwszych ochach, achach klnie ,że nie może regulować procesu spalania , drugi do celów klimatycznych, po kilku paleniach zapomniał otworzyć dopływ powietrza i pierdyknął mu holz-gaz , wyrywając drzwiczki .uszkadzając obudowę ,wyczystkę itp. Czyli , w ofercie jednego producenta możesz znaleźć wkłady zbyt nieszczelne jak i za szczelne. Dlatego życzę więcej paranoi i traktowania z dużą ostrożnością wypowiedzi tutaj zamieszczanych. A zamiast doktoratu lepszą formą byłoby znalezienia miejscowego kominkarza z referencjami z minimum 5lat, na którego można zwalić odpowiedzialność . pzdr. ps. prostą formą wstępnej selekcj jest wysyłanie na drzewo wszystkich zainteresowanych zleceniem , którzy twierdzą ,że jakiś producent to "mercedes" wśród kominków - najwiekszym i najlepszym producentom czasami udaję się stworzyć jeden, dwa dobre modele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 10.11.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Bader tymi słowy: Pooojechałeś " prostą formą wstępnej selekcj jest wysyłanie na drzewo wszystkich zainteresowanych zleceniem , którzy twierdzą ,że jakiś producent to "mercedes" wśród kominków - najwiekszym i najlepszym producentom czasami udaję się stworzyć jeden, dwa dobre modele " Wysłałeś na drzewo forumowych wyjadaczy , tych którzy wolą jeździć i sprzedawać mercedesy niż jeździć zdezelowanymi daciami Eniu zadaje pytania i sam sobie odpowiada na nie..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 10.11.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Wybór wkładu do moich potrzeb zleciłem ( lokalnej ) firmie zajmującej się sprzedażą ,instalacją , obudową i serwisem . Zrobili wszystko od A-Z . Jak jest jakiś problem są u mnie na każde wezwanie ewentualnie telefonicznie rozwiązujemy wątpliwości.Jak na razie wszystko hula i jest OK . Tanio nie było ale coś za coś . Gdy zwracałem się z zapytaniem na forum bo miałem wątpliwości- okazywało się ,że(po uzyskanych sugestiach i odpowiedziach) tworzył mi się jeszcze większy mętlik a i tak pozostawało na wersji monterów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 10.11.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Bader tymi słowy: Pooojechałeś " prostą formą wstępnej selekcj jest wysyłanie na drzewo wszystkich zainteresowanych zleceniem , którzy twierdzą ,że jakiś producent to "mercedes" wśród kominków - najwiekszym i najlepszym producentom czasami udaję się stworzyć jeden, dwa dobre modele " Wysłałeś na drzewo forumowych wyjadaczy , tych którzy wolą jeździć i sprzedawać mercedesy niż jeździć zdezelowanymi daciami Eniu zadaje pytania i sam sobie odpowiada na nie..................... To nie moja wina , że ów "mercydes" to jedynie świetnie opakowany zaporożec, przy którym nawet dacia ( chociaż brzydsza ) jest osiągnięciem techniki. A jeżeli dobrze pamiętam, to Swój wkład podobnie tuningowałeś , jak wymagają tego owe " mercydesy" Jesteś zadowolony ? OK. Jeżeli ktoś chce zapłacić 3-10 razy tyle za wkład z powodu ładniejszej klameczki, czy nawet całej facjaty - OK. , ale nie wmawiajmy mu ,że kupuje jakiś wytwór high tech'u , gdy nie różni się technicznie od np. Twojego. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 10.11.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Wybór wkładu do moich potrzeb zleciłem ( lokalnej ) firmie zajmującej się sprzedażą ,instalacją , obudową i serwisem . Zrobili wszystko od A-Z . Jak jest jakiś problem są u mnie na każde wezwanie ewentualnie telefonicznie rozwiązujemy wątpliwości.Jak na razie wszystko hula i jest OK . Tanio nie było ale coś za coś . Gdy zwracałem się z zapytaniem na forum bo miałem wątpliwości- okazywało się ,że(po uzyskanych sugestiach i odpowiedziach) tworzył mi się jeszcze większy mętlik a i tak pozostawało na wersji monterów . I o to właśnie chodzi ! Zrzuciłeś na nich odpowiedzialność i masz potężny bat ( tak , jak moi klienci mają na mnie ) - jeżeli będziesz niezadowolony z wykonanej usługi , to stracą wielu klientów . Gdy takich niezadowolonych będzie więcej , to szybko opuszczą branżę, robiąc miejsce tym lepszym. A nie sądzę ,że zleciłeś to firmie z ogłoszenia pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 ....Ech, naiwności... Kominek, to serce domu. Trzeba wiedzieć czego się chce, by nie znaleźć się na kardiologii..... Możesz to rozwinąć.Jak to serce domu???Jaki kominek ???Z DGP,ZPŁW ???.Czy jest głównym źródłem pozyskiwania ciepełka czy tak jak np u liwko i wielu innych się wypowiadających.stoi z fasonem w salonie i raz na jakiś czas oddaje na niego to do czego został wytworzony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Bader tymi słowy: Pooojechałeś " prostą formą wstępnej selekcj jest wysyłanie na drzewo wszystkich zainteresowanych zleceniem , którzy twierdzą ,że jakiś producent to "mercedes" wśród kominków - najwiekszym i najlepszym producentom czasami udaję się stworzyć jeden, dwa dobre modele " Wysłałeś na drzewo forumowych wyjadaczy , tych którzy wolą jeździć i sprzedawać mercedesy niż jeździć zdezelowanymi daciami Eniu zadaje pytania i sam sobie odpowiada na nie..................... Czy ty o czymś nie zapominasz???Każdy z nich jest omylny i czasami walnie fafroclem u klienta.Ci od mercedesów gdy inflacja zacznie galopować do przodu zaczną się rozglądać za np.Bentley.Wiesz co czeka wtedy inwestorów???.Po prostu zaczną się pojawiać inne cyferki z przodu ot i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 11.11.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 A nie sądzę ,że zleciłeś to firmie z ogłoszenia pzdr. z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 11.11.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Możesz to rozwinąć.Jak to serce domu???Jaki kominek ???Z DGP,ZPŁW ???.Czy jest głównym źródłem pozyskiwania ciepełka czy tak jak np u liwko i wielu innych się wypowiadających.stoi z fasonem w salonie i raz na jakiś czas oddaje na niego to do czego został wytworzony??? Najpierw był kocioł gazowy... Zimne, białe ustrojstwo, łypiące na mnie błękitno- lodowatym okiem. W zmowie z Gazpromem drenował mi kieszeń. W słoty jesienne postał kuminek - dla nastroju, a przy okazji nieźle grzeje (autorskie DGP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts