Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Kasi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 459
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sprawdzaliśmy już też taką opcję, jednak wbrew pozorom tania nie jest plus to, że za ciężko to wygląda jak na nasz mały metrażyk. Jednak podoba mi się jak najbardziej. U nas stanie na cegle prawdopodobnie albo cegła plus tynk. Ogólnie obudowa kominka to nie lada wyzwanie jak się okazało.

Kasiu, nie byłam u was w środku ( no własnie dlaczego ???:confused: ) ale wydaje mi się, że zrobienie takiego kominka tak żeby pasował do całości ( nawet nie specjalnie dużej ) nie będzie problemem. Po obliczeniach może się nawet okazać , że będzie jednym z tańszych rozwiązań.

Kamienie możecie zbierać sami. Mówię zupełnie poważnie.

Znam takich co to sobie w weekendy jeździli po polnych drogach z przyczepka i zbierali. Taki kamień, łupiesz na dwa co by konstrukcja lżejsza była no i ekonomicznie wyjdzie. Potem tylko zdun, obmurowanie, nawet cegłą rozbiórkową lub od razu z kamienia.

Ja bym zrobiła otwarte palenisko ( bo takie ubóstwiam ) , dzięki temu można zaoszczędzić na wkładzie.

A żeby pasował do wnętrza? Zrobić prosty, delikatny i do samego sufitu - podwyższy optycznie całość.

Żeby nie było...głośno myślę :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209166-Dziennik-Kasi/page2

Tutaj Sinerku znajdziesz nasz wkład, jest już właściwie obudowany pozostaje tylko wierzchnie ubranko;). Kamyki zbieramy od początku budowy z zamysłem o jakimś pięknym skalniaku. Wkład mamy dwuszybowy, bo marzyło mi się patrzeć na niego z kuchni i tak też będzie.

Podłogę póki co planujemy bambusową (chociaż jest to trudny temat), ze względu na nasego 40-sto kilowego psa drewno musi być naprawdę twarde.

Kłaść będziemy sami, podobnie jak robić wszystko inne...WLutym jescze domek zimuje, rozpoczęcie sezonu planowane na Marzec.

Ateno a Ty dziołszko też z Opola?:)

Dzisiaj pełna zapału ruszyłam do castoramy po super tani kibelek-398 zł, no niestety okazał się wyjątkowo mało okazały (wiem, wiem można się było po cenie domyślić). Do domu wróciliśmy z niczym...Ogólnie zaczynam już panikować, bo wiosna w powietrzu a my oprócz paneli do małego pokoju to nie mamy praktycznie nic. Jak wejdziemy na budowę to już nie będzie czasu jeździć za wszystkim. Taki miałam piękny plan żeby przez zimę już wszystko skompletować a tu dupa za przeproszeniem. W niedzielę jedziemy do Ikei w Katowicach i mam nadzieję, że przynajmniej tam uda mi się zrealizować plan zakupu mebli do gabinetu. Dla zainteresowanych jest tam teraz promocja: z kartą Ikea Family dowóz do 100 km za 50% .

Koniec świata z tymi wyborami...

Kibelki niby kibelkowe, a jak przyjdzie co do czego jak piszesz duuupa.

Byliśmy ostatnio w 'liroju" .Wpadliśmy na umywalki, kiedyś podobały mi się te misy kolorowe,a teraz ..... chyba też wyszłabym bez niczego.

Ciekawe jak to jest ,że jak nie trzeba to wszystko się podoba:eek:

Udanych zakupów w niedzielę, ostatni raz byłam w ikea 4 lata temu, a mam 15 kilometrów ;)

Kachna ty chciałaś mieć już wszystko skompletowane do wykończeniówki? :D my nie mamy nic :D no poza kibelkami, ale po kolei, najpierw trzeba podokańczać co trzeba :)

jakąś tam wizję w głowie mam, więc mam cichą nadzieję, pojechać za płytkami i je po prostu kupić :D panele myślę ,nie problem bo wybór spory, no i kabina już wybrana..

a masz gdzie trzymać meble itp. ?

ja na razie kompletuję wyposażenie kuchni :p

Edytowane przez msdracula

Kachna ty chciałaś mieć już wszystko skompletowane do wykończeniówki? :D my nie mamy nic :D no poza kibelkami, ale po kolei, najpierw trzeba podokańczać co trzeba :)

jakąś tam wizję w głowie mam, więc mam cichą nadzieję, pojechać za płytkami i je po prostu kupić :D panele myślę ,nie problem bo wybór spory, no i kabina już wybrana..

a masz gdzie trzymać meble itp. ?

ja na razie kompletuję wyposażenie kuchni :p

Na pewno chciałam mieć wszystko na podłogi na dół wybrane i całą łazienkę. Ja mam plan kupić jak najwięcej rzeczy okazyjnie a jak się kupuje na ostatnia chwilę to jest z tym problem. Poza tym cały czas mam w głowie obawę, że kasy braknie i skończymy na betonie -no to se myślę, że jak już coś kupię to chociaż betonu nie będzie. Gorzej jak potem braknie na beton:lol2: Ze składowaniem jakoś sobie poradzimy:cool: Dzisiaj np przywożą nam meble do gabinetu, zakupione ma się rozumieć OKAZYJNIE wczoraj w Ikei:)