Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Kasi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 459
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A no widzisz to u was trochę inaczej :) bo my się ścisłe trzymamy budżetu i jakbym teraz kupiła płytki czy meble, to nie starczy mi na dokończenie ogrzewania albo wełnę na poddasze, więc trochę bezsensu by było :cool: chociaż nie powiem, korcą mnie już strasznie takie zakupy, ale stan konta jest bezlitosny

ale już w marcu/kwietniu się zacznie kupowanie, jeszcze trochę poprzebieram nogami :cool:

msdracula my też raczej zakupy robimy zgodnie z kolejnością zaplanowanych prac. Początkowo chciałam wcześniej ruszyć ostatnią transzę kredytu ale ostatecznie stwierdziliśmy,że będzie nas kusiło robić "drobne"zakupy i się rozejdzie. Wyposażenie do kuchni z bieżącej puli biorę,ale to raczej drobne kwoty. Większe zakupy zaczną się w kwietniu:D.

Ja na szczęście wyposażałam się kilka lat temu, tylko agd do kuchni muszę kupić. Reszta zostaje stara i no cóż z czasem....

Jak patrzę na ceny ręczników to mnie trafia, jakim cudem jeden duży ręcznik kosztuje prawie tyle co komplet pościeli?! paranoja jakaś

He he no u nas też mniejsze, robię je już od roku :D w każdym miesiącu coś kupuję, talerze, garnki, sztućce...nawet sporo się już uzbierało :) później na raz wszystko kupić nie dałabym rady..tym bardziej, że na sam koniec to kasy już na pewno nie będzie :yes:

Na szczęście klamoty typu talerze, sztućce dostaniemy a jak wiadomo darowanemu koniowi się nie zagląda w zęby;-).

Też obawiam się ,że na koniec nie byłoby z czego zakupów zrobić-mąż czasem na mnie patrzy z niedowierzaniem jak przynoszę coś nowego.

Co do ręczników to nastawiam się na wyprzedaże w Jysku.

Nie powiem, żeby mnie to kupowanie obecnie mebli nie martwiło. Z jednej strony się cieszę z drugiej rozsądek mówi, że może lepiej odkładać i czekać na wykończenie reszty. Transzy nie ruszamy , kupowałam z bieżącej kasy jednak z drugiej strony możnaby ją odłożyć i poczekać..

I zgadzam się z Cronin, że ceny ręczników to jakaś masakra- tak jak i rzeczy typu szczotka do kibelka!!!!!

ach zakupyyyy, mój ulubiony temat :)

niestety czytanie o cenach pieców i podłogówki i kabli i tynków jakoś ostudziło moje zapały

jak narazie mam "dostane" zasłony, hamak :cool:, meble ogrodowe, kibelek ze stelażem, kafelki na obudowe wanny i wc

Nogi to nawet nie,ale nerwy i owszem.Takich tłumów nie widziałam dawno!Dobrze, że miałam już listy podrukowane, bo oglądać raczej się nie dało. Meble kupiłam w regularnych cenach, jednak z okazji promocji na sypialnie dostałam 260 zł zwrotu w bonach no i transport za połowę ceny:).

Byłam wczoraj w jysku, 30 zł za ręcznik 70x 130, szmatławy

Zanim zakupię pomacam z pewnością:yes:. Przy ostatniej promocji zrezygnowałam na rzecz ważniejszych, bardziej budowlanych wydatków. Na początek mamy kilka, także nie jest to najważniejszy wydatek.

Faktycznie takie rzeczy drobne typu żarówka, kontakty,włączniki do tanich nie należą i takim sposobem uciekają setki złotych.

Kachna bardzo konkretne i fajne zakupy.

Kachna, super zakupy!

A ta leżanka to nie wiedziałam że rozkładana jest...

Jak ja bym chciała już kupować, coś, cokolwiek - ale chciałabym i boję się;)

To wszystko przez to, że po pierwsze nie mam do końca wizji wnętrz a po drugie - nie mam gdzie tego trzymać:(

Czekamy na kolejne zakupy i okazanie:)

• 2 weeks później...
Kasiu bardzo fajne i konkretne zakupy :yes: A jeśli już o ręcznikach mowa to ja lubię właśnie z Ikei, ceny rozsądne i fajnie zbierają wodę. Jakoś nie lubię tych bardzo grubych bo przy niektórych mam wrażenie, że po wytarciu się dalej jestem mokra ;) A schną bardzo długo a ja nie mam osobnego pomieszczenia do suszenia więc na czasie mi zależy ;)