Eni1 09.11.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam. Planuję zakup projektu Wariantowy M132 w wersji lustrzanej. Czy kogoś jeszcze urzekł ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 17.11.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam. Planuję zakup projektu Wariantowy M132 w wersji lustrzanej. Czy kogoś jeszcze urzekł ten domek? Ja zdecydowałem się na Wariantowy 132a wariant I. Budowę planujemy z żoną w 2013 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybki pedro 22.01.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Hej. Ja również zdecydowałem się na wariantowy - wariant III. Jestem na etapie adaptacji do warunków lokalnych ( jakieś 3 tygodnie) łącznie z ZUT'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 26.01.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Hej. Ja również zdecydowałem się na wariantowy - wariant III. Jestem na etapie adaptacji do warunków lokalnych ( jakieś 3 tygodnie) łącznie z ZUT'em. Gratuluję. Moim zdaniem dobry wybór. Z czego planujesz stawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybki pedro 20.05.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam. Planuję: - ławy prosto w rowy ( bez szalowania) o zgrozo wyszło mi 27m3 betonu - bloczek betonowy - gazobeton - na strop terriva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wapniaczek 19.06.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 WitamBudujemy m132 w świętkorzyskim. Obecnie jesteśmy na etapie zasypywania fundamentów i zagęszczania:)Oby pogoda zaczęła dopisywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 26.06.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Życzę powodzenia i ładnej pogody. Witam Budujemy m132 w świętkorzyskim. Obecnie jesteśmy na etapie zasypywania fundamentów i zagęszczania:) Oby pogoda zaczęła dopisywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wapniaczek 28.06.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Życzenia się spełniły.W poniedziałek zalaliśmy płytę, a od Piątku murujemy:) To rzeczywiście super sprawa budować swój własny wymarzony dom:) Oby tylko budżet okazał się wystarczający. Polecam tym, którzy się zastanawiają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybki pedro 30.06.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Witam po chwilowe nieobecności Stan zero uznaję za osiągnięty za kwotę 30tys bez kosztów majstra teraz czas na ściany. Osiągnięty stan tak się prezentuje: pozdrawiam pozostałych budujących Wariantowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 02.07.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Gratulacje. Wasze informacje będą bardzo przydatne jak zaczniemy budowę. Niestety, na razie musimy się wstrzymać. Jak wysoko podnieśliście budynek (ile bloczków nad poziom gruntu)? Witam po chwilowe nieobecności Stan zero uznaję za osiągnięty za kwotę 30tys bez kosztów majstra teraz czas na ściany. Osiągnięty stan tak się prezentuje: [ATTACH=CONFIG]198271[/ATTACH] pozdrawiam pozostałych budujących Wariantowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 03.07.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Gratuluję rozpoczętej budowy. My również planujemy budowę wariantowego! Będę wdzięczna za wszelkie zdjęcia z budowy oraz wszelkiego rodzaju informacje. My w nasz wariantowy planujemy wprowadzić kilka zmian. Główny cel zmian to mieszkanie tylko na parterze z ewentualnością zagospodarowania poddasza w dalekiej przyszłości. Co myślicie o zmianach, które wprowadziliśmy? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i uwagi. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simonb1 05.07.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Gratuluję rozpoczętej budowy. My również planujemy budowę wariantowego! Będę wdzięczna za wszelkie zdjęcia z budowy oraz wszelkiego rodzaju informacje. My w nasz wariantowy planujemy wprowadzić kilka zmian. Główny cel zmian to mieszkanie tylko na parterze z ewentualnością zagospodarowania poddasza w dalekiej przyszłości. Co myślicie o zmianach, które wprowadziliśmy? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i uwagi. Asia[ATTACH=CONFIG]198790[/ATTACH] Niezły pomysł, zamiast tarasu - pokój. być może wykorzystamy. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 06.07.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Niezły pomysł, zamiast tarasu - pokój. być może wykorzystamy. Powodzenia. Zrezygnowaliśmy też ze spiżarki - wydaje się że wtedy kuchnia będzie miała bardziej funkcjonalne rozmieszczenie... jako spiżarkę potraktujemy wnękę pod schodami. Ze względu na to że w miejscu tarasu zrobiliśmy pokój trzeba było dorzucić więcej okien w salonie żeby było w miarę widno. Od strony sypialni też zrobimy wyjście na taras. Nie wiem jeszcze czy taras zrobimy narożny czy aby zmniejszyć koszta to jeden większy od strony salonu i drugi mniejszy od strony sypialni. W taki sposób, pokój nr. 9 będzie dla 1 dziecka, pokój nr. 6 dla drugiego, pokój nr. 14 będzie komputerowy, tam też zamierzam mieć miejsce do prasowania, no i pokój nr. 5 jako nasza sypialnia. Gdyby zachciało nam się 3 dziecka, pokój nr. 14 będzie jako jego sypialnia. Przenieśliśmy kominek na inną ścianę, na schody będą drzwi zwykłe, nie-przesuwne. Do garażu dorzuciliśmy jeszcze jedno okno. Na górze będzie tylko strych. Schody będą albo betonowe, albo wyłożone jakimiś tańszymi płytkami. Strych raczej nie będzie ocieplany wełną (nawet jeśli to w dalekiej przyszłości). Jak myślicie, jaki będzie koszt takiej budowy? Chodzi mi o taki stan by tam zamieszkać. Dodam, że na dach położymy blacho-dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 15.07.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Małe zmiany w salonie... co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaem 09.01.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam Zakończył już ktoś budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi1 23.01.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam czy ktoś buduje wariantowy 132 a etap 2 , jakie zmiany w projekcie zastosowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel13 30.04.2014 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Witam, prośba do Eni1 o przesłanie kilku fotek na maila ([email protected]) w celu ogarnięcia efektu końcowego wymarzonego domku... Z góry dzięki i pozdrawiam Majkel13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel13 13.05.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) Strasznie statyczne to forum, może pochwali się ktoś etapami swojej budowy, my póki co jesteśmy na etapie papierologii więc jeszcze daleko do wykopalisk... pozdrawiam Dorzucam podgląd projektu z małymi zmianami, może ktoś coś zasugeruje, pochwali lub skrytykuje... Edytowane 20 Maja 2014 przez Majkel13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dol 15.05.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Witam Nie bardzo rozumiem po co zakładacie wątek na forum? żeby sobie prywatnie wysyłać zdjęcia ?. Co wstydzicie się czy jak nie możecie tych zdjęci wkleić na forum i pochwalić się nimi ? . Co się z wami dzieje ludziska czy nie po to zostało stworzone to forum aby wymieniać spostrzeżenia ,uwagi , pomysły ,błędy aby inni mogli z tego korzystać . Sam się przyglądam temu projektowi i z pośród wielu jakie znalazłem ten najbardziej mi jakoś odpowiada a raczej warunkom WZ acz nie wszystko tak do końca jest w nim fajne i po mojej myśli. Rozumiem ze ideału nie ma więc biorę poprawkę na to .Ale do sedna .1. Z czego postanowiliście budować chodzi o ściany ? 2. Jakie problemy napotkaliście z więźbą 3.Czym kryjecie dach 4.Mieliście jakieś przejścia niesnaski z ekipami -fachowcami .5. Ktoś się zastanawiał nad ocieplaniem tego pianą PUR i ile by to kosztowało liczył ktoś 6. Ile dawaliście ocieplenia na zewnątrz ( styropian czy wełna ) 7. Ciekawi mnie czy ktoś przeliczał zamiast robienia fundamentów tradycyjnie czy nie było by lepiej płytę .8 Ile was kosztowały poszczególne etapy 9 Na co zwrócić uwagę gdzie są wrażliwe miejsca w tym projekcie.10 . Są jakieś wpadki w rysunkach na projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marciocha1982 12.06.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Cześć, nas również urzekł ten projekt. Właśnie dziś złożyliśmy pozwolenie na budowę, budujemy w zachodniopomorskim, czy ktoś już ukończył budowę? My zaczniemy, jak tylko z papierologią się uporamy, a jak sami wiecie, trochę to trwa, decyzja do decyzji, pieczątka, że decyzja jest już ostateczna itd... szału można dostać, ale trzeba to przebrnąć Ile wyniósł Was stan surowy zamknięty? Nasza ekipa budowlana wyceniła nam robociznę na 75tys. Jeśli chodzi o zmiany do projektu, będą na prawdę kosmetyczne, rezygnujemy ze spiżarni, będzie większa kuchnia, a bardzo spodobał mi się pomysł Majkela13, na prawdę super. No i łazienka, myślimy, żeby ją choć trochę poszerzć kosztem pokoju, czy ktoś zmieniał łazienkę, jeśli nie, czy nie jest ona za mała? To tyle, jak już będą jakieś postępy z budowy, wrzucę fotki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts