Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 768
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie

U nas po tynkach. Wyszło 660 m2 w wariancie podstawowym. Za całość 15500zł. Czekamy na hydraulika.

[ATTACH=CONFIG]391117[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]391118[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]391119[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]391120[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]391121[/ATTACH]

660 m2 przy wersji standardowej ???. Mi przy wersji standardowej wymierzyli 690 m2 i to za 29zł za m2, więc wyjdzie sporo

mamy tę samą koncepcję - nie wiem tylko jeszcze ile styropianu...

w projekcie jest wełna i totalnie "nieużytkowe" poddasze, a pakowanie się w jakieś legary, deski etc. to już przerost formy nad treścią...

na mało "użytkową" wersję to chyba nawet na styro i płytę OSB można rzucić i gotowe :)

mamy tę samą koncepcję - nie wiem tylko jeszcze ile styropianu...

w projekcie jest wełna i totalnie "nieużytkowe" poddasze, a pakowanie się w jakieś legary, deski etc. to już przerost formy nad treścią...

na mało "użytkową" wersję to chyba nawet na styro i płytę OSB można rzucić i gotowe :)

Można dać płytę zamiast posadzki, ale nie jestem pewny czy nie wyjdą podobne koszty a posadzka to zawsze posadzka. Myślę, że trzeba będzie dać pewno te 25 cm styropianu

• 2 weeks później...

Pytanie odnośnie drzwi wejściowych - macie standardowy otwór z projektu - szerokości 100 cm?

Jakie drzwi wstawiliście (konkretnie model, producent)?

Wiadomo przydadzą się jak najcieplejsze... tylko wychodzi na to, że za wąska ta dziura...

jeśli ma się zmieścić ościeżnica + grubsze skrzydło to nijak nie będzie światła przejścia 90 cm... :confused:

chyba, że coś źle mierzę/patrzę w specsach - przy pomiarze mnie tak Stary nastraszył :\

ew. zostaną 80, albo montarz w warstwę ocieplenia wyjdzie...

Mam prośbę o wrzucenie fotek małej łazienki. Chciałbym zrobić pod przysznicem tzw. Walk in i nie mogę się zdecydować czy wejście zrobić z lewej czy prawej strony :p

to chyba zależy jaki masz plan na pozostałe wyposażenie tj. gdzie będziesz miała umywalke lub sedes. Zdjęć faktycznej łazienki nie mam bo rodzice ostatecznie poszli w drzwi wnękowe ale mam zdjęcia kabiny walk-in z salonu może się przydadzą jedna ścianka lub z dodatkową boczną

20170208_113550.jpg

20170201_155548.jpg