Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam ponownie,

Napiszcie proszę, czy rozważaliście zastąpienie terrivy stopem z płyty żerańskiej. Mój Majster doradza mi taką zamianę...mam zagwozdkę. Za terrivą przemawia bardziej "jednolita konstrukcja" - bez pęknięć po roku, co więcej ... A płyta z kolei jest prostsza w instalowaniu. Jakie są Wasze przemyślenia?

pozdrawiam

Tomasz

• Odpowiedzi 768
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nareszcie zakupiłam projekt! Analizuje go i nanoszę szkice zmian...

Pytanie mam odnośnie ogrzewania... zostawiliście tak jak jest w projekcie, czy kombinowaliście coś z podłogówką w innych pomieszczeniach niż kuchnia?

A jak wygląda u was większa łazienka? Zmieścił ktoś tam i wannę i prysznic?

Ja już na etapie wyboru płytek

witaj Borowik,

które pomieszczenie jest na pierwszym zdjęciu? jakoś nie mogę go do żadnego dopasować.

pokaż zdjęcie całego salonu i sufitów podwieszanych, jestem ciekawa efektów:)

piszesz, że zamknąłeś przejście przy kominku. Pamiętam, że miało być jak w oryginale. Jak na razie to tylko my się zdecydowaliśmy na zamknięcie ściany.

Witam ponownie,

Napiszcie proszę, czy rozważaliście zastąpienie terrivy stopem z płyty żerańskiej. Mój Majster doradza mi taką zamianę...mam zagwozdkę. Za terrivą przemawia bardziej "jednolita konstrukcja" - bez pęknięć po roku, co więcej ... A płyta z kolei jest prostsza w instalowaniu. Jakie są Wasze przemyślenia?

pozdrawiam

Tomasz

Mój potencjalny wykonawca oraz projektant polecają z kolei zamiast stropu terriva konstrukcję wiązarową... co o tym myślicie?

na tym dachu jest to oszczędność rzędu 20tys, więc warto się zastanowić:)

moje drugie pytanie: ktoś ma lub będzie miał kominek z płaszczem wodnym? a może kominek zwykły z grawitacyjnym rozprowadzeniem ciepła?

Edytowane przez jajeczko01

Witam ponownie,

Dogadałem się co do wynagrodzenia za postawienie SSO - dla osób poszukujących informacji na temat kosztów budowy - przydatne - w moim przypadku ustaliliśmy kwotę 48000 PLN; firma sprawdzona powinno być OK.

pozdrawiam

Tomasz

dostałam właśnie pierwszą orientacyjną wycenę robocizny SSO... wychodzi ok 60 tyś netto dla ekipy razem z kierownikiem budowy. czekam jeszcze na wycenę od drugiej firmy. Ktoś jeszcze może podzielić się poniesionymi kosztami za robociznę SSO?

• 2 weeks później...