tomaszz77 04.02.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam ponownie,Napiszcie proszę, czy rozważaliście zastąpienie terrivy stopem z płyty żerańskiej. Mój Majster doradza mi taką zamianę...mam zagwozdkę. Za terrivą przemawia bardziej "jednolita konstrukcja" - bez pęknięć po roku, co więcej ... A płyta z kolei jest prostsza w instalowaniu. Jakie są Wasze przemyślenia?pozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borovik 05.02.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 A ja może w tym roku już zamieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borovik 05.02.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Ja już na etapie wyboru płytek Edytowane 5 Lutego 2015 przez borovik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajeczko01 06.02.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Nareszcie zakupiłam projekt! Analizuje go i nanoszę szkice zmian...Pytanie mam odnośnie ogrzewania... zostawiliście tak jak jest w projekcie, czy kombinowaliście coś z podłogówką w innych pomieszczeniach niż kuchnia?A jak wygląda u was większa łazienka? Zmieścił ktoś tam i wannę i prysznic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borovik 06.02.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja zrezygnowałem z tej cholernej elki w salonie i przejście do strefy sypialnej - cichej jest tylko jedno. Miałem pewne obawy co do słabego doświetlenia korytarza ale wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajeczko01 06.02.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 zdjęcie jest od strony salonu? ja chcę przesunąć elkę i zrobić od strony korytarza szafę. jakieś zmiany jeszcze wprowadzałeś? jakie ogrzewanie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borovik 06.02.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ogrzewanie podłogowe w korytarzach, łazienkach i kuchni a reszta kaloryferki. Źródła grzania przewidziane jak CWU przewidziane są trzy śmieciuch SAS 17kW, gaz De Dietrich Mcr 3 24T i trzy Kolektorki płaskie na daszku. Wszystko spięte w bufor Biawara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 07.02.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Ja już na etapie wyboru płytek witaj Borowik, które pomieszczenie jest na pierwszym zdjęciu? jakoś nie mogę go do żadnego dopasować. pokaż zdjęcie całego salonu i sufitów podwieszanych, jestem ciekawa efektów:) piszesz, że zamknąłeś przejście przy kominku. Pamiętam, że miało być jak w oryginale. Jak na razie to tylko my się zdecydowaliśmy na zamknięcie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajeczko01 09.02.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 (edytowane) Witam ponownie, Napiszcie proszę, czy rozważaliście zastąpienie terrivy stopem z płyty żerańskiej. Mój Majster doradza mi taką zamianę...mam zagwozdkę. Za terrivą przemawia bardziej "jednolita konstrukcja" - bez pęknięć po roku, co więcej ... A płyta z kolei jest prostsza w instalowaniu. Jakie są Wasze przemyślenia? pozdrawiam Tomasz Mój potencjalny wykonawca oraz projektant polecają z kolei zamiast stropu terriva konstrukcję wiązarową... co o tym myślicie? na tym dachu jest to oszczędność rzędu 20tys, więc warto się zastanowić moje drugie pytanie: ktoś ma lub będzie miał kominek z płaszczem wodnym? a może kominek zwykły z grawitacyjnym rozprowadzeniem ciepła? Edytowane 9 Lutego 2015 przez jajeczko01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawloiwaldzio 13.02.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam wszystkich , czy może ktoś wie jaki jest koszt położenia elektryki ? Bardzo proszę o odpowiedź tych którzy mają ten etap już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borovik 17.02.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Witam. To zdjęcie z kuchni na salon. Sufit cały podwieszony i podświetlony pokażę na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borovik 17.02.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 To jazda łazienkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borovik 17.02.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borovik 17.02.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Trochę kamienia na elewacji i zakończyć cokół. Trzeba ogarniać się na około Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyller 19.02.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam Czy ktos uzyl lub planowal (wycenial) uzyc dachowki ceramicznej plaskiej na pokrycie dachu? Jak wyglada to od strony finansowej? Widze, ze zdecydowana wiekszosc wybiera blacho-dachowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszz77 20.02.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 płaska ceramiczna to jakieś 20% więcej w porównaniu do tradycyjnej ceramiki w podstawowych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajeczko01 21.02.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Witam ponownie, Dogadałem się co do wynagrodzenia za postawienie SSO - dla osób poszukujących informacji na temat kosztów budowy - przydatne - w moim przypadku ustaliliśmy kwotę 48000 PLN; firma sprawdzona powinno być OK. pozdrawiam Tomasz dostałam właśnie pierwszą orientacyjną wycenę robocizny SSO... wychodzi ok 60 tyś netto dla ekipy razem z kierownikiem budowy. czekam jeszcze na wycenę od drugiej firmy. Ktoś jeszcze może podzielić się poniesionymi kosztami za robociznę SSO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 21.02.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ooo super. Naraszecie pojawiają się zdjęcia aranżacji wnętrz. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajeczko01 25.02.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Czy wszyscy mają strop Terriva lub z płyty żerańskiej? Nikt nie stosował innych rozwiązań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyller 08.03.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Czy ktos mogl by wstawic jakies aktualne zdjecia? interesuje mnie salon i kuchnia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts