Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 768
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, wrzuciłam kilka fotek z przebiegu naszej budowy. U nas jak widać trochę zmian w projekcie wprowadzonych. My w Salonie zrobiliśmy okno rogowe bez żadnego słupka betonowego, a w zamian zamurowaliśmy duże okno które było w sypialni. Zlikwidowaliśmy spiżarkę i przenieśliśmy komin wentylacyjny dzięki czemu mamy dużą przestronną kuchnie o jakiej marzyliśmy :) Wszystkie okna w pokojach zostały zmniejszone 150x150 ponieważ te w projekcie wydawały się być zbyt duże, te są akurat. W kuchni okno mamy powiększone. W razie co proszę pytań, chętnie rozwieję wszelkie wątpliwości. ;)))

Jeśli ktoś byłby zainteresowany obejrzeniem domu "na żywo" to my pobudowaliśmy w gminie Maciejowice (ok 30 km od Garwolina), jeszcze w środku jest dużo do zrobienia, ale już mieszkamy tu pół roku, więc ogólnie można sobie zobaczyć jak to wygląda :) Mamy wariant M132b odbicie lustrzane.

Witam, Z miła chęcią obejrzałabym Państwa domek - my budujemy domek w powiecie kozienickim i jesteśmy na etapie więźby dachowej - robotnicy wchodzą 7 listopada. Czy mogła bym poprosić o adres oraz telefon na maila [email protected] :)

Witam

Orientacyjnie ile państwa kosztował SSZ (z czego budowane i co na dachu) Czy koszt dachu faktycznie jest b.duży? (ile jest m2 dachu).

Pozdrawiam

Witam. Ssz wyjdzie cos okolo 160tys jesli kryjesz dach blacho dachówką sredniej jakosci. My budowalismy z H+H na klej. Dachu wychodzi cos około 310m2 i nam wycenili na około 25tys towar z robota średniej klasy blacho dachówka.

Witam, wrzuciłam kilka fotek z przebiegu naszej budowy. U nas jak widać trochę zmian w projekcie wprowadzonych. My w Salonie zrobiliśmy okno rogowe bez żadnego słupka betonowego, a w zamian zamurowaliśmy duże okno które było w sypialni. Zlikwidowaliśmy spiżarkę i przenieśliśmy komin wentylacyjny dzięki czemu mamy dużą przestronną kuchnie o jakiej marzyliśmy :) Wszystkie okna w pokojach zostały zmniejszone 150x150 ponieważ te w projekcie wydawały się być zbyt duże, te są akurat. W kuchni okno mamy powiększone. W razie co proszę pytań, chętnie rozwieję wszelkie wątpliwości. ;)))

Super zdjęcia :) jestem na podobnym etapie i z zaciekawieniem oglądam Pani zdjęcia. Pozdrawiam.:)

Czy mógłbym mi ktoś powiedzieć jaki wyszedł całkowity koszt budowy domu do momentu wprowadzenia. Rozumiem, że mogą być duże różnice w kwocie zróżnicowane do standardu wyposażenia, jednakże jestem zmuszona do zaciągnięcia kredytu i chciałabym wiedzieć ile dobrać. Z góry dziękuję za informację:);)

Dodatkowo czy ktoś kupował:

blachę finnera? jaki koszt?

Okna z OKNOPLAST? jaki koszt?

Witam. Ssz wyjdzie cos okolo 160tys jesli kryjesz dach blacho dachówką sredniej jakosci. My budowalismy z H+H na klej. Dachu wychodzi cos około 310m2 i nam wycenili na około 25tys towar z robota średniej klasy blacho dachówka.

My dach będziemy robić za tydzień z dachówki cementowej braas i razem z drzewem to koszt 55tys.