1maniek69 06.01.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 WitamAdaptowal ktos z was poddasze? Prosil bym o jakies fotki [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 10.01.2017 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Myśleliśmy i my o zamianie ścian, na których ustawimy wypoczynek i TV, ale trochę się wahamy. Obawiamy się tego, że siedząc przy stole niewygodnie będzie oglądać TV oraz że jak powieszę jakieś firany - będzie to źle wyglądać, ale za to siedząc na kanapie/narożniku można mieć widok przez okna na zewnątrz. Z drugiej strony aranżując salon zgodnie z projektem nie można poszaleć z narożnikiem - wyjście na taras będzie nieco ograniczone. Przesunęliśmy okno w jadalni o 50 cm, więc ściana między oknami/drzwiami jest trochę krótsza. Ktoś się jeszcze wypowie w tym temacie? proszę, pozwoliłam sobie skopiować http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=334304&d=1445059992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 10.01.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 proszę, pozwoliłam sobie skopiować http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=334304&d=1445059992 otototo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motke 13.01.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 teraz nasz projekt a co myślicie o takim rozwiązaniu?? to wstępny projekt naszego m132b pod schodami na strych pralnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motke 13.01.2017 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 zastanawiamy się nad przesunięciem jeszcze o ok 20-30 cm ściany w sypialni z garderoba kosztem Łazienki bo jakoś nie jesteśmy zwolennikami dużych łazienek... a mąż chce podnieść ściankę kolankowa o 2 pustaki... tylko nie wiem czy to nie będzie już źle wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 16.01.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Moim zdaniem 2 pustaki może popsuć dom wizualnie. Będzie przerośnięty grzybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaniax27 17.01.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 my mamy podniesiony i wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motke 17.01.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Xaniax27 Wy macie jeden pustak podniesiony i na to lany wieniec czy typowo lany wieniec na wysokość ok 25cm? Jak z miejscem na strychu i dojście do skosów ? Bo okazało się w trakcie projektowania że 3 pociecha w drodze i pewnie za jakiś czas trzeba będzie pokoje na strychu dorabiac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motke 17.01.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Też mi się tak wydaje bede musiała z architektem przegadac mojemu:) u xaniax27 wygląda to ok Ale więcej to faktycznie już by byla przesada;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motke 17.01.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Bo mój chce 2 pustaki 25P+W i na to jeszcze wieniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaniax27 17.01.2017 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Xaniax27 Wy macie jeden pustak podniesiony i na to lany wieniec czy typowo lany wieniec na wysokość ok 25cm? Jak z miejscem na strychu i dojście do skosów ? Bo okazało się w trakcie projektowania że 3 pociecha w drodze i pewnie za jakiś czas trzeba będzie pokoje na strychu dorabiac;) hmm... zapytam męża jak wróci z pracy, bo nie pamiętam chyba jeden pustak, ale na 100% nie jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motke 17.01.2017 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Ok dziekuje:) to przygotowywanie trwa najdłużej a ciągnie się jak mamba moja corki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 17.01.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 my będziemy robić tylko 24cm więcej (strych raczej zostanie jako strych) - wydaje mi się, że bloczek+wieniec to maks co powinno się podnosić szczególnie przy normalnym Wariantowym - nie wiem jak to wygląda w wersji z poddaszem, ale w parterowym w oryginale w zasadzie nad wieńcem jest od razu murłata - nie ma żadnej ścianki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motke 18.01.2017 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Covallus Właśnie to mnie niepokoi... A bawienie się w wydłużanie okapu żeby wyżej było na strychu to chyba nie ma nasze fundusze;/ wola te parę tyś na ocieplenie czy okna przeznaczyć ew wykonczenie kuchni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuchcikk 18.01.2017 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 my będziemy robić tylko 24cm więcej (strych raczej zostanie jako strych) - wydaje mi się, że bloczek+wieniec to maks co powinno się podnosić szczególnie przy normalnym Wariantowym - nie wiem jak to wygląda w wersji z poddaszem, ale w parterowym w oryginale w zasadzie nad wieńcem jest od razu murłata - nie ma żadnej ścianki... Też stoję przed podobnym dylematem .Wcześniej nawet o tym nie myślałem,ale teraz po przeczytaniu waszych komentarzy zaczynam. Chcecie podnieść ze względu na więcej miejsca na strychu czy ze względów wizualnych ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motke 19.01.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Też stoję przed podobnym dylematem .Wcześniej nawet o tym nie myślałem,ale teraz po przeczytaniu waszych komentarzy zaczynam. Chcecie podnieść ze względu na więcej miejsca na strychu czy ze względów wizualnych ??? My chcemy min 1 pustak podnieść bo lepiej wygląda tak jak u xaniax27 nie przytłacza tak bryły a druga sprawa ewentualna adaptacja poddasza w planie 15letnim;D będziemy się stawiać w takim miejscu ze nawet jak dzieci wyfruna to mozemy pokoje wynajmowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 19.01.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 ja chcę mieć więcej miejsca na strychu na graty + ew opcja małej adaptacji kiedyś, ale przede wszystkim lekko do góry linia dachu względem linii okien - w standardzie chyba trochę jednak za nisko dla mnie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaniax27 19.01.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Też stoję przed podobnym dylematem .Wcześniej nawet o tym nie myślałem,ale teraz po przeczytaniu waszych komentarzy zaczynam. Chcecie podnieść ze względu na więcej miejsca na strychu czy ze względów wizualnych ??? my podnieśliśmy o jeden pustak tylko ze wzg wizualnych, nie chcieliśmy mieć dachu zaraz nad oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghaga 23.01.2017 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Witam. Czy ktoś mógłby się pochwalić aranżacją salonu i łazienek. My budujemy wariantowego w wersji podstawowej w odbiciu lustrzanym. W tej chwili jesteśmy na etapie elektryki. Chcielibyśmy podpatrzeć rozmieszczenie salonu tzn. gdzie narożnik gdzie TV? W salonie zamknęliśmy przejscie na korytarz. Duża łazienka u nas zgodnie z projektem, mała - powiększona o część przedsionka. Ktoś zamieści zdjęcia? Witam, Także mamy wersję w odbiciu lustrzanym. Mieszkamy już w swoim domu, ale mnóstwo rzeczy jest jeszcze do zrobienia. Poniżej mała łazienka. Ściankę za WC przesunęliśmy o 25 cm. Szafka pod umywalkę jeszcze się robi wiec nie ma jej na zdjęciach. Wypoczynek mamy pod oknami. Salon jest ogromny Edytowane 23 Stycznia 2017 przez ghaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaniax27 23.01.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 My, z racji tego, że niestety nie odsunęliśmy się z oknem od kuchni, byliśmy zmuszeni postawić stół na ścianie, na której teoretycznie miała stać kanapa Wrzucam kilka fotek z salonu, ale na meble proszę nie patrzeć, bo jak na razie wszystko jest tu z przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts