Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 768
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy nad tym pokojem jest w tym momencie lekki strop?

Nie, na całości jest terriva. Góra jest sprawą bardzo odległą, więc będziemy się martwić jak będzie potrzebna. Ale Wy możecie pomyśleć jak macie plan wykorzystania góry, nam nikt nie podpowiedział:( No i w drugim pokoju nie ma ściany nośnej, więc jest ryzyko z tą klatką w tym miejscu.

Przyznam, że jestem zaskoczona że strop Terriva na tak dużej powierzchni to koszt tylko 18 tys. Jeśli tak, to jest to dla mnie bardzo dobra wiadomość!!!! Przyznam, że ktoś mówił mi że to będzie nawet 50 tys i że się nie opłaca jeśli góra będzie lub nie będzie zamieszkiwana (z przewagą na nie). Ja natomiast chciałabym mieć tą możliwość ale nie zrujnować sobie przez to budżetu na dom :) Z tego co piszesz wygląda to optymistycznie :-) Chciałabym od razu wylać schody betonowe i używać góry jako pełnoetatowy strych :) Będę tam wieszać pranie, wynosić kurtki zimowe, by latem nie zawalały mi miejsca w szafie :) A w przyszłości jeśli będzie mnie stać to zagospodaruje strych w bardziej ambitny sposób :)

Co myślicie o schodach w takim miejscu, czy jest to w ogóle do zrobienia, chodzi mi o łatwy dostęp do górnej części mimo że nie będzie użytkowa (przynajmniej na początku) ale jak wspomniała "Asia i Kamil" dobry temat z wykorzystaniem powierzchni do suszenia prania... :)

[ATTACH=CONFIG]283958[/ATTACH]

Jak dla mnie pomysł bomba:-) Tylko przemyślcie rozmieszczenie pomieszczeń na górze, żeby nie stracić w przyszłości miejsca na pokój np.

Szkoda, że nikt nie wstawiał takich fajnych pomysłów jak zaczynaliśmy budowę:(

Przyznam, że jestem zaskoczona że strop Terriva na tak dużej powierzchni to koszt tylko 18 tys. Jeśli tak, to jest to dla mnie bardzo dobra wiadomość!!!! Przyznam, że ktoś mówił mi że to będzie nawet 50 tys i że się nie opłaca jeśli góra będzie lub nie będzie zamieszkiwana (z przewagą na nie). Ja natomiast chciałabym mieć tą możliwość ale nie zrujnować sobie przez to budżetu na dom :) Z tego co piszesz wygląda to optymistycznie :-) Chciałabym od razu wylać schody betonowe i używać góry jako pełnoetatowy strych :) Będę tam wieszać pranie, wynosić kurtki zimowe, by latem nie zawalały mi miejsca w szafie :) A w przyszłości jeśli będzie mnie stać to zagospodaruje strych w bardziej ambitny sposób :)

Tak nam wyszło może nie co do grosza, ale 20 tyś nie przekroczyliśmy..

Z Mamy tylko 2 gary, a to zawsze taniej. Wiadomo coś kosztem czegoś.

mikadusia, bardzo dziękuję za odpowiedź :) Mam jeszcze pytanie odnośnie kuchni. Czy widząc swoje pomieszczenia na żywo uważasz że zmieści się tam półwysep z dwoma krzesłami barowymi czy jest za mało miejsca na to ( mam wątpliwości czy nie jest zbyt wąsko na to, a marzy mi się kuchnia z półwyspem)... O taka:

http://myloveshabby.blogspot.com/2014/03/biaa-kuchnia-z-drewnianymi-blatami.html

Witam wszystkich! Bardzo proszę o zdjęcia z realizacji budowy domku Wariantowy. Bardzo mi na nich zależy, ponieważ planuję zakup tego projektu i chcę zobaczyć jak wygląda wnętrze i wygląd zewnętrzny. Jeżeli problemem jest wstawienie zdjęć na forum to poproszę na maila: [email protected]. Proszę o ZDJĘCIA!!!!!!!!

DSCN2505-001.jpgDSCN2511-001.jpgDSCN2513-001.jpg

mikadusia, bardzo dziękuję za odpowiedź :) Mam jeszcze pytanie odnośnie kuchni. Czy widząc swoje pomieszczenia na żywo uważasz że zmieści się tam półwysep z dwoma krzesłami barowymi czy jest za mało miejsca na to ( mam wątpliwości czy nie jest zbyt wąsko na to, a marzy mi się kuchnia z półwyspem)... O taka:

http://myloveshabby.blogspot.com/2014/03/biaa-kuchnia-z-drewnianymi-blatami.html

9 to kuchnia

13 widok z kuchni na prowizoryczny stół o wymiarach 80/120

11 widok widok na stół;)