egoon1 06.10.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Majkel podnieśliśmy dom z myślą o dzieciach, na górze jest mnóstwo miejsca ok 80m² do zagospodarowania. Może kiedyś się przyda wyższe poddasze. Witam mam pytanko podnieśliście kondygnacje a gdzie wejście na nią? ( w przyszłości schody ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 08.10.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Na razie jest wyłaz w garażu, a jak zajdzie potrzeba wykorzystania góry to klatka będzie w drugim pokoju, który zmniejszyliśmy niecałe 10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 08.10.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Czy nad tym pokojem jest w tym momencie lekki strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 11.10.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Czy nad tym pokojem jest w tym momencie lekki strop? Nie, na całości jest terriva. Góra jest sprawą bardzo odległą, więc będziemy się martwić jak będzie potrzebna. Ale Wy możecie pomyśleć jak macie plan wykorzystania góry, nam nikt nie podpowiedział No i w drugim pokoju nie ma ściany nośnej, więc jest ryzyko z tą klatką w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 12.10.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Przyznam, że jestem zaskoczona że strop Terriva na tak dużej powierzchni to koszt tylko 18 tys. Jeśli tak, to jest to dla mnie bardzo dobra wiadomość!!!! Przyznam, że ktoś mówił mi że to będzie nawet 50 tys i że się nie opłaca jeśli góra będzie lub nie będzie zamieszkiwana (z przewagą na nie). Ja natomiast chciałabym mieć tą możliwość ale nie zrujnować sobie przez to budżetu na dom Z tego co piszesz wygląda to optymistycznie Chciałabym od razu wylać schody betonowe i używać góry jako pełnoetatowy strych Będę tam wieszać pranie, wynosić kurtki zimowe, by latem nie zawalały mi miejsca w szafie A w przyszłości jeśli będzie mnie stać to zagospodaruje strych w bardziej ambitny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel13 12.10.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Co myślicie o schodach w takim miejscu, czy jest to w ogóle do zrobienia, chodzi mi o łatwy dostęp do górnej części mimo że nie będzie użytkowa (przynajmniej na początku) ale jak wspomniała "Asia i Kamil" dobry temat z wykorzystaniem powierzchni do suszenia prania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 12.10.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Moim zdaniem super. Ja swoje schody widzę w ten sposób (też nie wiem czy to jest na pewno możliwe) Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 13.10.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Brakuje mi tylko pomysłu na spiżarkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 13.10.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Co myślicie o schodach w takim miejscu, czy jest to w ogóle do zrobienia, chodzi mi o łatwy dostęp do górnej części mimo że nie będzie użytkowa (przynajmniej na początku) ale jak wspomniała "Asia i Kamil" dobry temat z wykorzystaniem powierzchni do suszenia prania... [ATTACH=CONFIG]283958[/ATTACH] Jak dla mnie pomysł bomba:-) Tylko przemyślcie rozmieszczenie pomieszczeń na górze, żeby nie stracić w przyszłości miejsca na pokój np. Szkoda, że nikt nie wstawiał takich fajnych pomysłów jak zaczynaliśmy budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 13.10.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Przyznam, że jestem zaskoczona że strop Terriva na tak dużej powierzchni to koszt tylko 18 tys. Jeśli tak, to jest to dla mnie bardzo dobra wiadomość!!!! Przyznam, że ktoś mówił mi że to będzie nawet 50 tys i że się nie opłaca jeśli góra będzie lub nie będzie zamieszkiwana (z przewagą na nie). Ja natomiast chciałabym mieć tą możliwość ale nie zrujnować sobie przez to budżetu na dom Z tego co piszesz wygląda to optymistycznie Chciałabym od razu wylać schody betonowe i używać góry jako pełnoetatowy strych Będę tam wieszać pranie, wynosić kurtki zimowe, by latem nie zawalały mi miejsca w szafie A w przyszłości jeśli będzie mnie stać to zagospodaruje strych w bardziej ambitny sposób Tak nam wyszło może nie co do grosza, ale 20 tyś nie przekroczyliśmy.. Z Mamy tylko 2 gary, a to zawsze taniej. Wiadomo coś kosztem czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 14.10.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 mikadusia, bardzo dziękuję za odpowiedź Mam jeszcze pytanie odnośnie kuchni. Czy widząc swoje pomieszczenia na żywo uważasz że zmieści się tam półwysep z dwoma krzesłami barowymi czy jest za mało miejsca na to ( mam wątpliwości czy nie jest zbyt wąsko na to, a marzy mi się kuchnia z półwyspem)... O taka: http://myloveshabby.blogspot.com/2014/03/biaa-kuchnia-z-drewnianymi-blatami.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataK. 17.10.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Witam wszystkich! Bardzo proszę o zdjęcia z realizacji budowy domku Wariantowy. Bardzo mi na nich zależy, ponieważ planuję zakup tego projektu i chcę zobaczyć jak wygląda wnętrze i wygląd zewnętrzny. Jeżeli problemem jest wstawienie zdjęć na forum to poproszę na maila: [email protected]. Proszę o ZDJĘCIA!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 17.10.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 (edytowane) Asiu jak zostawisz projekt bez zmian to będzie za mało miejsca , chyba że przesuniesz okno w jadalni w stronę salonu to wtedy na ścisk da radę. Edytowane 17 Października 2014 przez mikadusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 18.10.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 mikadusia, dzięki za odpowiedź. A czy masz i mogłabyś umieścić jakieś zdjęcia Twojego domku? Może masz zdjęcie pomieszczenia gdzie będzie kuchnia? Wiem, że wszystko jeszcze nie gotowe, ale dla nas każde zdjęcie to skarb. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wapniaczek 19.10.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam Dłuuuugo Nas tu nie było ale to za sprawą m132:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wapniaczek 19.10.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Postaramy się niebawem wrzucić więcej zdjęć.Pozdrawiamy budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 19.10.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam Dłuuuugo Nas tu nie było ale to za sprawą m132:) [ATTACH=CONFIG]285208[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285208[/ATTACH] Ale fajnie, gratuluję postępów czekamy na kolejne fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 19.10.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Tak nam wyszło może nie co do grosza, ale 20 tyś nie przekroczyliśmy.. Z Mamy tylko 2gary a to zawsze taniej. Wiadomo coś kosztem czegoś. Hehe chodziło mi o 2 komory, ale pewnie wszyscy zrozumieli:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.10.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 mikadusia, bardzo dziękuję za odpowiedź Mam jeszcze pytanie odnośnie kuchni. Czy widząc swoje pomieszczenia na żywo uważasz że zmieści się tam półwysep z dwoma krzesłami barowymi czy jest za mało miejsca na to ( mam wątpliwości czy nie jest zbyt wąsko na to, a marzy mi się kuchnia z półwyspem)... O taka: http://myloveshabby.blogspot.com/2014/03/biaa-kuchnia-z-drewnianymi-blatami.html 9 to kuchnia 13 widok z kuchni na prowizoryczny stół o wymiarach 80/120 11 widok widok na stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.10.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 (edytowane) 1 strop terriva 2 widok pokoje jeszcze bez ścian działowych 3 garaż 4 kotłownia 5 zadeskowany dach Edytowane 21 Października 2014 przez mikadusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts