Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A jaki macie problem ze stołem w oknie? Blokuje wejście do kuchni? My mamy prowizoryczny stół 160/100 i jest jeszcze sporo miejsca wokół niego. Okno 35 cm od kuchni poszerzone do 220. W salonie brakuje jeszcze kominka, listew przypodłogowych, firan i części oświetlenia. Nie mamy też drzwi wewnętrznych ( jedynie w łazience).

20170123_142122.jpg20170123_142348.jpg20170123_142409.jpg

• Odpowiedzi 768
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Także mamy wersję w odbiciu lustrzanym. Mieszkamy już w swoim domu, ale mnóstwo rzeczy jest jeszcze do zrobienia. Poniżej mała łazienka. Ściankę za WC przesunęliśmy o 25 cm. Szafka pod umywalkę jeszcze się robi :) wiec nie ma jej na zdjęciach. Wypoczynek mamy pod oknami. Salon jest ogromny :)

Podeślesz pls. fotkę prysznica/ściany w całości (od wejścia) - bijemy się z myślami, czy całą ścianę zamienić w kąpielisko (wtedy właśnie walk-in), czy zrobić tylko np. 120x90...

A jaki macie problem ze stołem w oknie? Blokuje wejście do kuchni? My mamy prowizoryczny stół 160/100 i jest jeszcze sporo miejsca wokół niego. Okno 35 cm od kuchni poszerzone do 220. W salonie brakuje jeszcze kominka, listew przypodłogowych, firan i części oświetlenia. Nie mamy też drzwi wewnętrznych ( jedynie w łazience).

My niestety mamy okno oddalone od kuchni tylko o 17 cm, nie ma szans żeby postawić tam stół, bo wychodząc z kuchni od razu wpadałoby się na stół :bash:

Witam. Ile mniej więcej m2 tynkow wychodzi w tym domku?
kasiulqu który projekt bo tu mowa o wszystkich wariantowych? A w materiałach masz rozpiske z metrazem a więc powierzchnia ścian wewnetrznych×2 + powierzchnia ścian zewnetrznych + powierzchnia stropu;) z tym ze zalezy jakie zmiany jeszcze wprowadzisz bo u nas w wariantowym odpadaja tynki z jednego sufitu no robimy klatke schodowa i strop w garazu bo bedzie na krokwiach regips... :)

kasiulqu który projekt bo tu mowa o wszystkich wariantowych? A w materiałach masz rozpiske z metrazem a więc powierzchnia ścian wewnetrznych×2 + powierzchnia ścian zewnetrznych + powierzchnia stropu;) z tym ze zalezy jakie zmiany jeszcze wprowadzisz bo u nas w wariantowym odpadaja tynki z jednego sufitu no robimy klatke schodowa i strop w garazu bo bedzie na krokwiach regips... :)

Witam. Mowa o wariantowym m132. Duzych zmian nie bylo bo tylko powiekszona kuchnia kosztem spiżarni i dlatego mniej więcej pytam ile m2 tynków bedzie w tym domku.

W oryginale książka przedmiarów dla M132 wypisuje jeśli dobrze patrzę tak:

KNR 2-02

0803-02

Tynki wewn.zwykłe kat.II wykon.recznie na scianach i słupach - pod płytki

scienne

35.070 m2

KNR 2-02

0803-03

Tynki wewnetrzne zwykłe kat. III wykonywane recznie na scianach i słupach

383.690 m2

KNR 2-02

0803-06

Tynki wewn.zwykłe kat.III wykon.recznie na stropach i podciagach

168.630 m2

[ATTACH=CONFIG]374573[/ATTACH]

Hej, możesz napisać czy zmieniałeś coś z wysokością budynku? coś było podnoszone, jeśli tak to ile i jak :)

Zdecydowaliśmy się i mamy wymarzony m132 na papierze :):) teraz czekają nas zmiany i budowa.

Dopisujemy się do szczęśliwego grona "wariantowiczów" :)

Dzien dobry,

Planujemy z mezem zakup projektu Wariantowy i w zwiazku z tym mamy pytanie- czy ktos z Panstwa budowal dten dom w okolicach Krakowa? Chcielibysmy zobaczyc jak wyglada on na zywo.

Dodatkowo chcielobysmy zapytac czy ma ktos do polecnia jakiegos sprawdzonego i niedrogiego architekta z tych rejonow?

Witam

Jak to w zyciu bywa, domek mial juz stac, ale wynikly rozne problemy. Wiec budowa wymarzonego wariantowego rusza dopiero tej wiosny.

Mam pytanie do budujacych: ile kosztowal was stan zerowy? Ile odwodnienie? Ile izolacja? Jakim systemem budowaliscie fundamenty?

Pytam bo podawane w tym watku ceny ok 30-35tys wydaja mi sie zanizone. Dla porownania kuzyn za podobnej wielkosci budynek zaplacil ok 60tys w tym mur oporowy tarasu, wiec wedlug mnie 50tys to chyba realna kwota.

Witam

Jak to w zyciu bywa, domek mial juz stac, ale wynikly rozne problemy. Wiec budowa wymarzonego wariantowego rusza dopiero tej wiosny.

Mam pytanie do budujacych: ile kosztowal was stan zerowy? Ile odwodnienie? Ile izolacja? Jakim systemem budowaliscie fundamenty?

Pytam bo podawane w tym watku ceny ok 30-35tys wydaja mi sie zanizone. Dla porownania kuzyn za podobnej wielkosci budynek zaplacil ok 60tys w tym mur oporowy tarasu, wiec wedlug mnie 50tys to chyba realna kwota.

Nas całe fundamenty kosztowały 20tys bez robocizny

Witam. Jesteśmy w trakcie przeróbki projektu. Może ktoś nam doradzi jakieś fajne rozwiązania które wykorzystał u siebie. Byłabym bardzo wdzięczna. Interesuje mnie okno w kuchni żeby było równo z blatem i szafa w korytarzu naprzeciwko pokoi. Może ktoś ma wyspę w kuchni od strony salonu?