ghaga 23.01.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 A jaki macie problem ze stołem w oknie? Blokuje wejście do kuchni? My mamy prowizoryczny stół 160/100 i jest jeszcze sporo miejsca wokół niego. Okno 35 cm od kuchni poszerzone do 220. W salonie brakuje jeszcze kominka, listew przypodłogowych, firan i części oświetlenia. Nie mamy też drzwi wewnętrznych ( jedynie w łazience). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 23.01.2017 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Witam, Także mamy wersję w odbiciu lustrzanym. Mieszkamy już w swoim domu, ale mnóstwo rzeczy jest jeszcze do zrobienia. Poniżej mała łazienka. Ściankę za WC przesunęliśmy o 25 cm. Szafka pod umywalkę jeszcze się robi wiec nie ma jej na zdjęciach. Wypoczynek mamy pod oknami. Salon jest ogromny Podeślesz pls. fotkę prysznica/ściany w całości (od wejścia) - bijemy się z myślami, czy całą ścianę zamienić w kąpielisko (wtedy właśnie walk-in), czy zrobić tylko np. 120x90... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaniax27 24.01.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 A jaki macie problem ze stołem w oknie? Blokuje wejście do kuchni? My mamy prowizoryczny stół 160/100 i jest jeszcze sporo miejsca wokół niego. Okno 35 cm od kuchni poszerzone do 220. W salonie brakuje jeszcze kominka, listew przypodłogowych, firan i części oświetlenia. Nie mamy też drzwi wewnętrznych ( jedynie w łazience). My niestety mamy okno oddalone od kuchni tylko o 17 cm, nie ma szans żeby postawić tam stół, bo wychodząc z kuchni od razu wpadałoby się na stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulqu 26.01.2017 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Witam. Ile mniej więcej m2 tynkow wychodzi w tym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motke 27.01.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Witam. Ile mniej więcej m2 tynkow wychodzi w tym domku? kasiulqu który projekt bo tu mowa o wszystkich wariantowych? A w materiałach masz rozpiske z metrazem a więc powierzchnia ścian wewnetrznych×2 + powierzchnia ścian zewnetrznych + powierzchnia stropu;) z tym ze zalezy jakie zmiany jeszcze wprowadzisz bo u nas w wariantowym odpadaja tynki z jednego sufitu no robimy klatke schodowa i strop w garazu bo bedzie na krokwiach regips... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Infinity3120 27.01.2017 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziękuję za zamieszczenie zdjęć salonu i łazienki.Jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulqu 27.01.2017 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 kasiulqu który projekt bo tu mowa o wszystkich wariantowych? A w materiałach masz rozpiske z metrazem a więc powierzchnia ścian wewnetrznych×2 + powierzchnia ścian zewnetrznych + powierzchnia stropu;) z tym ze zalezy jakie zmiany jeszcze wprowadzisz bo u nas w wariantowym odpadaja tynki z jednego sufitu no robimy klatke schodowa i strop w garazu bo bedzie na krokwiach regips... Witam. Mowa o wariantowym m132. Duzych zmian nie bylo bo tylko powiekszona kuchnia kosztem spiżarni i dlatego mniej więcej pytam ile m2 tynków bedzie w tym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 27.01.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 W oryginale książka przedmiarów dla M132 wypisuje jeśli dobrze patrzę tak: KNR 2-020803-02Tynki wewn.zwykłe kat.II wykon.recznie na scianach i słupach - pod płytkiscienne 35.070 m2 KNR 2-020803-03Tynki wewnetrzne zwykłe kat. III wykonywane recznie na scianach i słupach 383.690 m2 KNR 2-020803-06Tynki wewn.zwykłe kat.III wykon.recznie na stropach i podciagach 168.630 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konopia 01.02.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 [ATTACH=CONFIG]374573[/ATTACH] Hej, możesz napisać czy zmieniałeś coś z wysokością budynku? coś było podnoszone, jeśli tak to ile i jak Zdecydowaliśmy się i mamy wymarzony m132 na papierze :) teraz czekają nas zmiany i budowa. Dopisujemy się do szczęśliwego grona "wariantowiczów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaSocha 07.02.2017 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Dzien dobry,Planujemy z mezem zakup projektu Wariantowy i w zwiazku z tym mamy pytanie- czy ktos z Panstwa budowal dten dom w okolicach Krakowa? Chcielibysmy zobaczyc jak wyglada on na zywo.Dodatkowo chcielobysmy zapytac czy ma ktos do polecnia jakiegos sprawdzonego i niedrogiego architekta z tych rejonow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghaga 09.02.2017 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Podeślesz pls. fotkę prysznica/ściany w całości (od wejścia) - bijemy się z myślami, czy całą ścianę zamienić w kąpielisko (wtedy właśnie walk-in), czy zrobić tylko np. 120x90... Ciężko jest zrobić zdjęcie całej ściany w tak małym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covallus 09.02.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 ekstra. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuchcikk 09.02.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 [ATTACH=CONFIG]381157[/ATTACH] Ciężko jest zrobić zdjęcie całej ściany w tak małym pomieszczeniu. Witam, możesz wrzucić fotki większej łazienki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghaga 10.02.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Witam, możesz wrzucić fotki większej łazienki ? Duża nie jest jeszcze skończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyller 11.02.2017 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam Jak to w zyciu bywa, domek mial juz stac, ale wynikly rozne problemy. Wiec budowa wymarzonego wariantowego rusza dopiero tej wiosny. Mam pytanie do budujacych: ile kosztowal was stan zerowy? Ile odwodnienie? Ile izolacja? Jakim systemem budowaliscie fundamenty? Pytam bo podawane w tym watku ceny ok 30-35tys wydaja mi sie zanizone. Dla porownania kuzyn za podobnej wielkosci budynek zaplacil ok 60tys w tym mur oporowy tarasu, wiec wedlug mnie 50tys to chyba realna kwota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuchcikk 11.02.2017 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 mnie stan zero wyniósł 45 tyś, miało być 40 ale ściany fundamentowe wyszły dużo wyższe niż planowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaLublin 13.02.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Witam Jak to w zyciu bywa, domek mial juz stac, ale wynikly rozne problemy. Wiec budowa wymarzonego wariantowego rusza dopiero tej wiosny. Mam pytanie do budujacych: ile kosztowal was stan zerowy? Ile odwodnienie? Ile izolacja? Jakim systemem budowaliscie fundamenty? Pytam bo podawane w tym watku ceny ok 30-35tys wydaja mi sie zanizone. Dla porownania kuzyn za podobnej wielkosci budynek zaplacil ok 60tys w tym mur oporowy tarasu, wiec wedlug mnie 50tys to chyba realna kwota. Nas całe fundamenty kosztowały 20tys bez robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuchcikk 17.02.2017 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Napiszcie proszę ile Was kosztował instalator co. Wod kan. Ja dostałem wstępna wycenę na ok. 50 tys. W tym materiał i robocizna, wszystkie grzejniki oraz piec. Podlogowke będę miał w kuchni, korytarzu, dwóch lazienkach, salonie oraz przedsionku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghaga 17.02.2017 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 U nas taka sama podlogówka. Pompa ciepła woda-powierze do grzania wody i 2 grzejniki kanalowe po 2 tyś. Piec 11 tyś. W sumie 43 tyś. Bardzo żałujemy że nie mamy podłogówki w pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaK94M 20.02.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Witam. Jesteśmy w trakcie przeróbki projektu. Może ktoś nam doradzi jakieś fajne rozwiązania które wykorzystał u siebie. Byłabym bardzo wdzięczna. Interesuje mnie okno w kuchni żeby było równo z blatem i szafa w korytarzu naprzeciwko pokoi. Może ktoś ma wyspę w kuchni od strony salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts