Majkel13 21.10.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]285632[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285633[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285634[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285635[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285636[/ATTACH] 1 strop terriva 2 widok pokoje jeszcze bez ścian działowych 3 garaż 4 kotłownia 5 zadeskowany dach brawo dla Ciebie mikadusia za te foty, wreszcie ktoś się chwali efektami budowy... Mam pytanie o wybór materiału do budowy ścian, czym się sugerowaliście (cena, parametry, zapis w projekcie) ?? Czemu nie suporex? Czy nie myśleliście aby to przeszklone okno w jadalni zrobić nie do podłogi tylko na wysokość normalnego okna? Zastanawiamy się nad tym... Edytowane 21 Października 2014 przez Majkel13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.10.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 brawo dla Ciebie mikadusia za te foty, wreszcie ktoś się chwali efektami budowy... Mam pytanie o wybór materiału do budowy ścian, czym się sugerowaliście (cena, parametry, zapis w projekcie) ?? Czemu nie suporex? Czy nie myśleliście aby to przeszklone okno w jadalni zrobić nie do podłogi tylko na wysokość normalnego okna? Zastanawiamy się nad tym... Tak naprawę to nikt nie potrafił doradzić co jest lepsze ceramika czy suporex. Padło na ceramikę ze względu na to, że stosowana jest od lat i wiadomo jak się zachowuje. A cała reszta to różne są opinie. Teraz też zdecydowalibyśmy się na ceramikę tyle, że z porotermu ze względu na jakość. Okno na projekcie zmniejszyliśmy na 2 po 90cm ze słupkiem po środku. Ale w trakcie budowy zmieniliśmy zdanie i powróciło do stanu pierwotnego. Ta wersja jest bardziej nowoczesna jak można tak to określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.10.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 6 początek na dachu Venecja x mat z Bud Matu 7 jeszcze bez gąsiorów 10 widok z salonu na prowizoryczny stół 80\160 w poprzednim poście podałam zły wymiar (to dla osób, które martwią się o wąskie przejście do kuchni) przypominam, że u nas okno przesunięte o 20 cm w stronę salonu 11 widok z kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 21.10.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Rewelacja. Trochę mnie tu nie było, a tu nagle miłe zaskoczenie. Wreszcie coś ruszyło. Fotki dużo dają i super, że ktoś się dzieli swoimi doświadczeniami. Duży ukłon w Twoją stronę mamusią i oczywiście gratuluję postępów w budowie - wyglada na to, że zostałaś naszym ekspertem . Podjazd i domek bardzo ładnie się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 21.10.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Fajny pomysł z prowizorycznych stołem. Jak dla mnie okno zdecydowanie do przesunięcia o te 20 cm w stronę salonu-po co się potem przeciskać. Też zastanawiałam się nad zmniejszeniem okna w jadalni, w ten sposób żeby było do połowy ściany, ale chyba jednak pozostanie tak jak w projekcie: duży salon to i dobrze musi być doświetlony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.10.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 (edytowane) Staram się jak mogę, aby coś tu rozkręcić. Zdjęcia trochę chaotycznie wstawiane, ale zawsze lepsze to niż nic:)No i mam problem ze wstawaniem zdjęć, bo ładuje się tylko 5szt i trochę się schodzi ciągle nowy post robić. Ma ktoś pomysł jak załadować więcej zdjęć w jednym poście? Edytowane 21 Października 2014 przez mikadusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 21.10.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Ją to chyba są bardzo Ci w tym nie pomogęm ale z obserwacji forum innego wątku zauważyłam, se ludzie wrzucają zdjecia poprzez fotosik- można znacznie więcej załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 21.10.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Hmm coś pomyślę, aby usprawnić wrzucanie zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 22.10.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 mikadusia DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!! JESTEŚ NIESAMOWITA!!!!!!!!!!!!!! Nawet nie wiesz ile dla nas znaczą te zdjęcia! Będziemy wdzięczni za każdą zamieszczoną fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 23.10.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 cd fotek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 23.10.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 23.10.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 cd :: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 23.10.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 i jeszcze trochę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 23.10.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) cd Mam nadzieję, że coś pomogłam. Jak coś zdublowałam to przepraszam za zaśmiecanie:) Jak będziecie mieć pytania to śmiało piszcie, postaram się na bieżąco odpowiadać i wrzucać nowe zdjęcia. Na pewno coś w tym tygodniu wstawię zdjęć, bo jutro będą montować okna:) Edytowane 23 Października 2014 przez mikadusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 23.10.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Kamil 23.10.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 mikadusia JESTEŚ WIELKA!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 23.10.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Mikadusia - jesteś nieoceniona. Wszystkie zdjęcia dają nam możliwość szerszego spojrzenia na projekt - naprawdę WIELKIE DZIĘKI. Powiedz mi czy spiżarka nie wydaje się teraz mała, czy jednak tak jak na to patrzysz to jest wystarczająca? Kuchnia dzięki powiększeniu wydaje mi się że będzie lepiej wyglądała. Teraz czekam z niecierpliwością na fotki z oknami . Życzę miłego weekendu i niech panowie od okien szybko się uwiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataK. 24.10.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 O jak fajnie, wreszcie zdjęcia..... , dużo mi pomogły. Mikadusia mam prośbę... czy mogłabyś zamieścić rzut parteru po twoich zmianach. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIOOO 24.10.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Mikadusia super fajne fotki i sporo zmian które można zastosowacmy już mamy pozwolenie na budowę(prawomocne) no i teraz chyba trzeba już poczekać do wiosny z budowa ale analizujemy wszystki9e zmiany i wydatki do budowy wiec proszę Mikadusia ile was wyniósł koszt budowy tego domu do stanu jeszcze bez okienjesli mogę to z rozpisaniem na poszczególne etapy i druga prosba czy można zobaczyć projekt ze zmianami jakich dokonaliście (rzut parteru). Super ze daliście fotki pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadusia 24.10.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Mikadusia super fajne fotki i sporo zmian które można zastosowacmy już mamy pozwolenie na budowę(prawomocne) no i teraz chyba trzeba już poczekać do wiosny z budowa ale analizujemy wszystki9e zmiany i wydatki do budowy wiec proszę Mikadusia ile was wyniósł koszt budowy tego domu do stanu jeszcze bez okienjesli mogę to z rozpisaniem na poszczególne etapy i druga prosba czy można zobaczyć projekt ze zmianami jakich dokonaliście (rzut parteru). Super ze daliście fotki pozdrawiamy. Cieszę się że mogę pomoc:-) STAN ZERO ok 25 tyś bez kosztów majstra, koparki, geodety itp. (ława fundamentowa ze zbrojeniem, chudziak, ocieplenie fundamentu, kanalizacja, podsyp wewnątrz budynku ) Budynek podnoszony 7 bloczków MURY+STROP TERRIVA+KOMINY KLINKIER bez kosztów majstra, stempli, desek na szalunek Ok 40tyś WIEZBA DACHOWA+ ODESKOWANIE+ ŁATA + KONTRŁATA ok 14tyś BLACHA WRAZ Z ORYNNOWANIEM + MEMBRANA Ok 20 tyś bez kosztów majstra Gwozdzie 500zł Stemple 900zł odkupowane po budowie ok 250szt Odeskowanie dachu ok 9m³ deski średnio 550zł za metr Takich dodatkowych kosztów wyszło ok 8 tyś(geodeta, podsyp pod budynek itp) Łączny koszt budynku z adaptacją działki, projektem itp ok 164tyś bez przyłączy Edytowane 24 Października 2014 przez mikadusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts