lukep3 09.11.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 niosę się z zamiarem wybudowania garażu dwustanowiskowego o wymiarach 7m x 7m w konstrukcji lekkiej - prawnie i funkcjonalnie nie trwale związanej z gruntem (zależy mi aby nie płacić dożywotnio podatku od nieruchomości - u nas stawka ok 8 zł/m2 no i oczywiście na kosztach inwestycji) więc biorę pod uwagę 2 technologie: miejsce czyli płyta jest już gotowa z kostki betonowej o powierzchni ok 50 m2 1. ściany i dach płyta warstwowa (dach jednospadowy), na ściany styropian 5 cm , tynk i malowanie w kolorze elewacji; brama 5 m automatyczna, orynnowanie, 1 drzwi zewnętrzne z boku obiektu 2. ściany szkielet drewniany i od zew płyta osb i dach być może dwuspadowy kryty blachodachówką - a najlepiej dachówką, na ściany styropian 5 cm , tynk i malowanie w kolorze elewacji; brama 5 m automatyczna, orynnowanie, 1 drzwi zewnętrzne z boku obiektu pomieszczenie miałoby być wysokie na 2,5 m co daje ok 60 m2 ściany zew bez garażu i ok 80m2 dachu w wariancie z dachem dwuspadowym pomieszczenie ma być z założenia nieogrzewane (3 fazy, kanaliza, woda jest już na miejscu) moje pytanie jest takie: czy ktoś przerabiał podobny dylemat? czy ktoś byłby w stanie określić szacunkowo koszty w/w warintów (przybliżone)? jakieś za i przeciw za powyższymi technologiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 09.11.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Sam chcesz budować czy po prostu kupić?Garaż z obornickiej 7x6 25 tyś http://allegro.pl/ramal-pawilon-garaz-pawilony-kioski-kontenery-i2745299882.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 13.11.2012 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Sam chcesz budować czy po prostu kupić? Garaż z obornickiej 7x6 25 tyś http://allegro.pl/ramal-pawilon-garaz-pawilony-kioski-kontenery-i2745299882.html budować systemem gospodarczym - czyli zlecić pracę..nie mam za bardzo czasu na budowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts