garnuszki 10.11.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) 1 Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez garnuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 10.11.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 można się tu przywiać czy jest odobne miejsce na komentarze? w każdym razie witam w gronie budujących Kasjopeę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 11.11.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 (edytowane) witam się i ja fajnie, że zaczęłaś prowadzić dziennik - od dziś będę codziennym gościem pozdrawiam i życzę szybkiej i bezproblemowej budowy! A. Edytowane 11 Listopada 2012 przez Luminda taka tam literówka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 11.11.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 u nas sam stan"0" a raczej jego koszt zwiększył sie o 10.000zł kupiliśmy 1200 bloczków betonowych a potem musieliśmy dokupić jeszce 1320!!! więc prawie piwnica wyszła! O ile dobrze wyliczyłem macie 9 rzędów z bloczka. Poszło Wam 2520 bloczków?! Mam dokładnie tak jak u Was i poszło ich zdecydowanie mniej…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjomania 11.11.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Super ! Wasze dumy już rosną a my po starciach z konserwatowani i archeologami oczekujemy na PNB :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 11.11.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 jest w jednym miejscu 9 a w drugim 8 a myślę że docelowo ma być 10 rzędów-murowanie jeszcze nie skończone. to co zostanie można zwrócić. mam nadzieję że budowlaniec odliczył murowanie kanału bo nasza kierownik nie zgodziła się na takie rozwiązanie,kazała betonować.muszę do niego zadzwonić w wypytać! Wg. mnie zostanie Wam i to sporo więc „zaoszczędzicie” U nas przy 9 rzędach domu ( i 8 w części garażu bo jest niżej) poszło 26 palet po 63szt czyli ok. 1600szt przy czym u nas dodatkowo dom jest wydłużony o 1m. Będziecie mieli podobnie jak my co zasypywać…. Trochę piasku pójdzie…. Portfel chudszy …. Chociaż jak mi powiedziała Pani w betoniarni: „Kto się buduje tego się nie żałuję” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 14.11.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 ..a czy my czasem nie budujemy różnych wersji? u nas będzie z podwójnym garażem i pokojem za nim Dokłądnie budujemy ten sam "model" My dodatkowo wydłużyliśmy dom o 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 14.11.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 ...myślę i myślę liczę i wyliczam i wciąż mi nie pasuje. u nas zostało ponoćdwie i pół paltey pustaków,czyli wmurowali ponad 2300 i zostanie jak u was jednak 9 i 8 rzędów. jedna z forumowiczek zbudowała mniejszą kasjopeę od naszej i jej wyszło 2000 bloczków. gdzie tu logika? Ale tak na szybko licząc - u nas ław jest 78m. Załóżmy że tyle samo metrów bloczków. Czyli 78m/38cm (dlugosc bloczka) czyli jeden rząd to 205 bloczkow. Przy 9 rzędach wychodzi 1845szt. A licząc dokłądniej - bloczków jest jakieś 73mb / 0,4 (bloczek + zaprawa) to 182 bloczki na rząd. Przy 9 rzędach to 1638szt. Wg. zestawienie materiałów powinno ich niby pójść (przy niżej scianie fundamentowej) 1112szt : http://www.mgprojekt.com.pl/upload/downloads/zm_kasjopea3.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 26.04.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 teraz będzie szybko szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 26.04.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 WitamDomek pięknie "rośnie" będę zaglądać i kibicowaćtrzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 16.05.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Tutaj mnie jeszcze nie było Będę obserwować i zazdroszczę rosnących murów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 17.05.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Tak patrzę na zdjęcie z balkonu. Napisz mi ile tam jest metrów od tarasu do siatki. Chciałabym sobie porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 06.06.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 jak tam budowa? nadal przerwa techniczna po zalaniu stropu czy tylko ktoś się ociąga z uzupełnianiem dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macallan 25.06.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Witam,Jestem o krok od kupna projektu Kasjopea-3 i rozpoczęcia budowy jeszcze w tym roku, jak pogoda pozwoli i dostanę PnB w rozsądnym czasie. Podoba mi się pomysł wydłużenia domu o metr. Czy jadalnia i gabinet też zostały wydłużone? Z kolei trochę się dziwię projektantowi tego domu, że na szafy wnękowe przeznaczył 60 cm głębokości skoro trzeba na to min. 70 cm. Chyba będę musiał poprosić architekta o odpowiednie zmiany. Wdzięczny będę za komentarz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 08.07.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 no i znów się ktoś tu ociąga ;P jak postępy u was na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 10.07.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 O jak fajnie już My w tym roku tez robimy SSO, a kiedy ruszymy ponownie, to czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 11.07.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 super. Ale jaka różnica w domu bez dachu a z dachem prawda? od razu optycznie dom się zmniejsza jak się go przykryje. My idziemy dalej. kasy starczy na stan deweloperski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 05.08.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 mam dylemat ze schodami, czy zostawić pierwszy stopień półokrągły od strony schodów czy dolać go na prostokąt?! kurcze przy poprzednim poście właśnie skomentowałam do męża "zobacz jak fajnie zrobili taki zaokrąglony schodek a nie jak u nas taki kanciasty tylko do słupa" ja bym tak zostawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 05.08.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam kolejną osobę budującą dom piętrowy będę zaglądać na pewno. Prace idą szybko to będzie co podglądać Gratuluję postępów. Projekt co prawda większy od mojego, ale cena za robociznę mnie powaliła, mam nadzieję, że trochę z tego utargowaliście. Dachówka ładnie się prezentuje, ale kąt nachylenia dachu chyba większy niż 18stopni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikisolka 17.06.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 witam czy ktoś z budujących jest z okolic warszawy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts