lidka79 10.11.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 WitamProszę o porade w takiej kwesti. Otóz na granicy działaki mam juz wykonane przyłącze energetyczne, tzn stoi juz skrzynka i dostałam pismo z energetyki o poinformowaniu ich o gotowości podłączenia. Wybudowany budynek oddalony jest od granicy działki o okóło 200 m. I teraz chciałam położyć kabel od budynku do tej skrzynki, i poprosiłam geodetę o to aby mi wytyczył gdzie kopać ( dlatego ponieważ na mojej działce przechodzą: linia podziena telekounikacyjna i wodociągi) będę musiała przejśc pod kablem telekommunikacyjny ) niestety geodeta stwierdził że bez uzgodnienia z ZUDp nie może wytyczyć grzie mam kopać. Przekopałam na forum trochę postów i juz sama nie wiem, czy linia wewnętrzna od licznika do budynku musi być uzgodniona PRZED kopanie z ZUDEM czy mozna później zrobić dokumentację powykonawczą. Chodzi i oczas bo potrzebuję prąd aby dokończyć budowę a to wszystko strasznie długo trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beti44 10.11.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Chyba wszystko przed kopaniem ( woda, kanaliza, gaz, prąd ) musi mieć zgodę ZUDU, przynajmniej tak jest w mojej miejscowości. I jeszcze musi być projekt osoby uprawnionej, żeby ZUD mógł go opiniowa ć i wydać zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 12.11.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Za licznikiem to jest INSTALACJA WEWNĘTRZNA.Geodeta nanosi powykonawczo.Pamiętaj o odległościach, głębokościach i niebieskiej folii i będzie OK.20m to nie majątek, dorzuć AROT dla pewności.No i wykorzystaj wykop, zrób dobry uziom przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts