priotr 10.11.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Witam. Mam pytanie. Mam pokój ale bez wentylacji i mam problem z wilgocią. Pytanie czy mozna wykuc dziurę na strych a jesli tak to czy trzeba podłączyc się do kanału wentylacyjnego czy wystarczy wypuścic rurę na strych. Dom jest ocieplony z zewnątrz. Na strychu jest styropian wylewka oraz wata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 11.11.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Nie można .Mógłbyś gdyby strych był ocieplony warstwą izolacji pochodzenia naturalnego np.celulozą Ważna jest też grubość,która powinna być taka,aby ciepłe powietrze tam dostarczane nie osiągnęło pkt.rosy.Do tego absolutna szczelność .Obawiam się ,że adaptacja to będzie taki koszt,że gra nie warta świeczki.Podłącz się do kanału wentylacyjnego ,a łącznik dobrze zaizoluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts