Piotrek42 23.12.2012 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Ale człowiekowi po dwóch dniach odpoczynku zaczyna odbijać .... ee tam.. leżysz sobie nad basenikiem...spijasz drinki, na spokojnie bez żadnego pospiechu wypijasz kawkę, wieczorem pojdziesz coś pozwiedzac...normalnie miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.12.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Mi byłoby szkoda urlopu na opierdalanie się.... Kiedyś też tak miałem ale po latach tyrania rura mi wymiękła hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 31.12.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Kiedyś też tak miałem ale po latach tyrania rura mi wymiękła hehe Ja nie miałem na myśli tyrania w urlopie...Ale żeby z dupą usiąść to nie umiem. Na jakiejś desce popływać, w błotko samochodem 4x4 wjechać, w górach zabłądzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 31.12.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Ja nie miałem na myśli tyrania w urlopie...Ale żeby z dupą usiąść to nie umiem. Na jakiejś desce popływać, w błotko samochodem 4x4 wjechać, w górach zabłądzić... Albo pójść na jakiś wiejski festyn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 31.12.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Znaczy się potupajkę z mordobiciem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himalaya 02.01.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Czemu wypadły Egipt, Tunezja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 02.01.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Czemu wypadły Egipt, Tunezja? Egipcjanie już się nadupczyli i nie ma po co jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 04.01.2013 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Czemu wypadły Egipt, Tunezja? Niespokojne klimaty ,ludzie boją sie tam jezdzić... a pal sześc w tym roku pojade na Cypr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Egipcjanie już się nadupczyli i nie ma po co jechać. Wyczuwa się zawód w tym stwierdzeniu. Czyżbyś się nie zdążył załapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 04.01.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Wyczuwa się zawód w tym stwierdzeniu. Czyżbyś się nie zdążył załapać? Zdecydowanie tak! Żałowałem latem, iż nie jestem fellachem... Chociaż teraz, zimą, w zasadzie mi przeszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Zdecydowanie tak! Żałowałem latem, iż nie jestem fellachem... . To mnie rozczarowałeś. Gadane przecież masz, a oryginalność urody zawsze sobie można jakoś załatwić.Choćby szlifierką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 05.01.2013 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 To mnie rozczarowałeś. Gadane przecież masz, a oryginalność urody zawsze sobie można jakoś załatwić.Choćby szlifierką. Przesadzasz. Szlifierką to se można skrócić, a nie wydłużyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcieszkomarcin 06.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ja nie pracuję w biurze podróży, ale wiem jedno - jeśli zarezerwujesz sobie wszystko sam (bez pośredników) to na pewno wychodzi taniej. Od kilku lat praktykuję tę zasadę i ona na prawdę się sprawdza. Nie wychodząc z domu można sobie przecież zabookować bilety samolotowe, przejazd z lotniska do docelowego miasta no i sam hotel (wszystko przez internet oczywiście). Moim zdaniem domena 'im później tym lepiej' nie działa do końca dobrze - zostaje Ci to czego ktoś inny nie wybrał, czyli najprawdopodobniej gorszy pokój, albo gorszy hotel. Zdecydowanie lepiej zarezerwować wszystko z większym wyprzedzeniem. Jeśli teraz zarezerwujesz sobie hotel na wakacje to na pewno będziesz mógł liczyć na większe zniżki. Zwykle z rodziną jeździmy do Portugalii, Hiszpanii lub południowej Francji i wybieramy sobie zakwaterowanie z accorhotels. Jest spory wybór hoteli różnej klasy i o różnym standardzie. Myślę, że można coś dla siebie znaleźć. No a bilety lotnicze to najlepiej na stronach przewoźników, bo tez bezpośrednio i jest najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erok 06.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 a hotele z jakich stron konkretnie? hm? i jak z platnościami? karta kredytowa jedynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 07.01.2013 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 a hotele z jakich stron konkretnie? hm? i jak z platnościami? karta kredytowa jedynie? Dowolne hotele z netu... robiłem tak kiedyś ale jak pisałem -wyleczyłem sie teraz tylko biuro, zapłace kilka zł wiecej a mam spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcieszkomarcin 08.01.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 a hotele z jakich stron konkretnie? hm? i jak z platnościami? karta kredytowa jedynie? Ja rezerwowałem na accorhotels i podawałem numer karty kredytowej przy rezerwacji, bo to chyba najwygodniejsze. Pieniądze pobierają dopiero w momencie trwania pobytu w hotelu. No i rezerwacje można anulować na stronie, tylko nie wiem z jakim wyprzedzeniem to jest możliwe, bo nigdy tego nie robiłem (ale na pewno się da, bo widziałem taką opcje przy przeglądaniu swoich rezerwacji). Co do ryzyka hoteli z netu Piotrek, to akurat jeśli korzysta się z oficjalnych stron hoteli (albo całych sieci hoteli) do rezerwacji to małe jest prawdopodobieństwo, że coś będzie nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 19.01.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 a hotele z jakich stron konkretnie? hm? i jak z platnościami? karta kredytowa jedynie? My rezerwowaliśmy 2 razy w casamundo, ale same noclegi a wyżywienie i dojazd we własnym zakresie. Płatność kartą to jakiś problem ? W biurze podrózy też warto płacić kartą , bo łatwej odzyskac kasę gdyby zaszła taka konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6mastroiani 21.01.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 na pewno zaleta biur podróży jest to, że jak komuś samemu się nie chce bawić w bookowanie oddzielnie hotelu tego tamtego itd, przychodzi do biura do biura i wszystko ma w cenie! kwestia tego w jakiej także obie opcje przez biura i na własną rękę ma wady i zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.01.2013 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Zaleta biur podróży....tiaaaa....powiedz to klientom tych co zbankrutowały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 22.01.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 No to jest swoista ironia, że z biur podróży często korzystają ludzie którzy mają obawy przed samodzielnym wybraniem się gdzieś dalej a potem zostają na drugim końcu świata z ręką w nocniku i na dodatek kompletnie nie przygotowani do takiej sytuacji, bo przecież mieli wszystko załatwione i opłacone. Co do firm pośredniczących w rezerwacjach jak wspomniane Casamundo to faktycznie szybko łatwo i przyjemnie. Korzystałem z Vacando i Atraveo. Biorą swoją prowizję ale na pewno jest taniej niż z biura podróży. Najtańsze oferty można upolować na serwisach gdzie dogaduje się bezpośrednio z właścicielem, tyle że trzeba trochę czasu spędzić na "wykopkach", trochę znać język i rezerwować z duużym wyprzedzeniem. W tym roku wyszło tak, że pasuje mi wyjazd początkiem sierpnia czyli w szczycie sezonu. Sprawę rezerwacji przerabiałem w listopadzie i sporo ofert na sierpień było już wtedy zajętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts