koragreg 12.11.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Witamjaki układ forstu wybrać powietrzny czy z bomba na powrocie czynnika grzewczego (centrala z nagrzewnicą) czy frost powietrzny za nagrzewnicą nie będzie zbyt szybko reagował na gwałtowne zmiany temperatury ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 13.11.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 fros, forst czy frost, bo nie wiem ocb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 14.11.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Frost - czyli zabezpieczenie przeciwzamrożeniowe. Co oznacza "bomba" na powrocie to nie wiem? Wiem że stosuje sie czujnik temperatury na powrocie czynnika z nagrzewnicy i na podstawie delty temperaturowej (lub tylko temperatury) ustala się warunek zadziałania. Najlepszym wyjściem jest zastosowanie obu rodzajów, osobiście spotykam sie prawie wyłącznie z kapilarami reagującymi na temperaturę powietrza za nagrzewnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 15.11.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 zastosowanie przemysłowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts