tomekwa 23.05.2014 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) Zastanawiam się nad takim zamocowaniem skrzynek do żaluzji fasadowych. Cały czas myślałem o SELT ale okazało się, że w okolicy nikt ich nie ma więc zaufałem lokalnemu sprzedawcy i będzie to Anwis. Niestety do żaluzji C80 proponują skrzynki głębokości 13 cm a tego 1 cm brakuje mi aby zlicować wszystko z ociepleniem styropianowym20cm. W kilku wątkach podpytywałem użytkowników jak montowali swoje skrzynki i chcę zastosować podobne rozwiązanie, z tym, że skrzynki na żaluzje będę wykonywał we własnym zakresie. Poniżej załączam schemat. Zastanawiam się, czy między płytę PIR Kingspan Therma TW50 lub TF70 a samą przestrzeń skrzynki muszę dać jakąś blachę czy nie trzeba. Rozważam aby zamiast prowadnic zrobić linki, zresztą na największym HS (4x2,6) i tak musiałaby na środku pójść taka linka przeciwwiatrowa. Edytowane 25 Maja 2014 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 27.08.2014 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Na budowie skończone 90-95% elewacji. W poniedziałek wstawiono drzwi. Za tydzień montaż wentylacji a później zakończenie instalacji wod-kan i CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 02.09.2014 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Wczoraj przyjechała ekipa od wentylacji mechanicznej. W cenie proponowanej mi wcześnie instalacji na kanałach spiro i rekuperatora Mistral 650 EC, otrzymuję instalację na kanałach Ventiflex i Onyx classic 550. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 03.09.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Zakończony pewien etap- koniec ocieplania. Pozostało tylko położenie tynku i desek. Niestety musi to chyba poczekać do przyszłego roku Przy okazji montażu drzwi zamontowoano maskownice, dzięki której nie widać czarnej uszczelki na łączeniu 2 fixów: Przed montażem: Po montażu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 18.09.2014 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 (edytowane) WM zamontowana. Kanały i skrzynki Ventiflex firmy Ground Flex. Rekuperator Onyx 550 classic. Instalacja spięta ale nie została uruchomiona, gdyż na budowie trwają ciągle prace budowlane. Planowany rozruch po zakończeniu szlifowania ścian i po zabudowaniu sufitów podwieszanych. Zamontowana też została PC Viessmann Vitocal 300-G. Podłączenie elektryki i automatyki podłogówki pewnie w przyszłym tygodniu. Rozruch zapewne początek października. Edytowane 19 Września 2014 przez tomekwa Literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 05.12.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Dzieje się dużo ale nie ma za bardzo czym się dzielić. Pompa pracuje od początku października. Najpierw został zapuszczony program wygrzewania posadzek, co spowodowało znaczące zużycie prądu i tropikalne upały wewnątrz budynku. Zrobiłem to dla świętego spokoju i z powodu wymogów jednego z producentów desek na podłogę. W międzyczasie ekipy zaczęły podwieszać sufity, szpachtlować itp. Elektryk skończył spinanie kabelków i montaż tych wszystkich swoich, nietanich, elementów. Zamontowano również bramę garażową Wiśnowskiego 5000x2250 co w połączeniu z położeniem gresu pozwala uznać garaż na ukończony w 95% Na zewnątrz został zamontowany zbiornik betonowy na deszczówkę i czekam na montaż POŚ (coś się to opóźnia a grun pomalutku już zamarza). Najbliższe plany: montaż wszystkich sufitów podwieszanych zakończenie szpachtlowania rozpoczęcie łazienek montaż schodów i balustrady klatki schodowej montaż komina stalowego w salonie i kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 23.01.2015 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Najbliższe plany: montaż wszystkich sufitów podwieszanych zakończenie szpachtlowania rozpoczęcie łazienek montaż schodów i balustrady klatki schodowej montaż komina stalowego w salonie i kominka Montaż sufitów zakończony, chyba 95% szpachtlowania też Łazienki rozpoczęte, schody i balustrady po końcowych przymiarkach. Komin zamontowany a pod nim stoi piękny wkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 19.02.2015 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Trwa wykańczanie. Fachowcy skończyli układanie płytek w kuchni i jadalni. Dotarł też stelaż do schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 13.03.2015 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Się podłogi drewniane kładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 29.05.2015 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Nie wiem czy ktoś jeszcze to przegląda. Zamontowano kuchnię i blaty oraz armaturę w łazienkach. Prace zatrzymały się na finalnym wykończeniu. Czekamy na drzwi (9. czerwca), poręcze schodów, drobne prace wykończeniowe. W przyszłym tygodniu, może zainstalujemy osprzęt elektryczny, lampy trochę później. Trzeba było przemalować wszystkie czarne elementy metalowe, w tym stelaż schodów, co nie było łatwe. Na szczęście jest to już za nami. Na zewnątrz przygotowano wjazd i podjazd (pozostanie do położenia tylko kostka). Taras przygotowaliśmy pod płyty granitowe, podobno w poniedziałek ma przyjechać granit. Impregnujemy tez deski na elewację (meranti), które zostaną zamontowane pod koniec czerwca. Bez desek, nie mogę myśleć o tynku i żaluzjach zewnętrznych. Jak tylko uprzątniemy 'zabezpieczenia budowlane' wstawię kilka fotek Wszystko trochę się ślimaczy ale ponieważ nie mamy ciśnienia z przeprowadzką, to spokojnie czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 29.05.2015 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Zapraszam do Komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 14.07.2015 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Na tarasach kładziemy granit sterzegomski, a na elewację trafia drewno i tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 14.07.2015 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Zdjęcia schodów, trochę nieostre i jeszcze bez poręczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 14.07.2015 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Zamówiłem żaluzje zewnętrzne SELT C80 (niestety będę czekał ok. 30 dni). Super, że zamówiłem dopiero teraz bo w tym wzorze jest już dostępny kolor, o który mi chodziło - DB703, chociaż w lipcu ceny wzrosły A jeszcze niedokończona łazienka i garderoba: Edytowane 14 Lipca 2015 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 23.07.2015 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 30.07.2015 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Kuchnia już w 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 31.07.2015 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 11.08.2015 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Kończymy elewację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 31.08.2015 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Ups... Moja budowa dobiega końca. Zostały tylko prace na zewnątrz i dość dużo urządzania wewnątrz Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 21.09.2015 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Jak zauwazyliście nasze wnętrza nie są sztampowe Dziękuję Robertowi Skitkowi za inspirację konstrukcji i stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts