tomekwa 12.11.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Komentujcie, jeżeli tylko chcecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 12.11.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Fajny projekt Wam się szykuje. Będę kibicować. W jakim rejonie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 12.11.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 ..działaj! już czekam na pierwsze efekty kopania w ziemi A będzie co kopać! Projekt jak tralala!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 12.11.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Łoj będzie, będzie co kopać. po co mi to? Budujemy w kuj.-pom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.11.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Fajny domek się zapowiada! będę kibicować. projekt super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 13.11.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Bardzo ciekawa koncepcja A gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 13.11.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Zapowiada sie bardzo ciekawie. niskie zapotrzebowanie... napiszesz z czego budujesz, jaka izolacja i dlaczego bez WM ? Cos samemu podzialasz (chocby plyta jesli takowa bedzie) czy wszystko firmy zewnetrzne. Kilkanascie tys za projekt? Tylko projekt architektoniczny czy tez wykonawczy. Jak z nadzorem autorskim (archi bedzie czesto czy nie planuje byc na budowie?) no i czy zalatwia tez wszystkie papierki? Dobra, tyle na Dzien Dobry... reszta zapewne pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 13.11.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 WM będzie, projekt do PnB nie zawierał tego elementu.Raczej firmy zewnętrzne, ale czekam na ofertę z małej firmy, która będzie tak na prawdę robiła większość prac. O płycie zacząłem czytać dopiero niedawno i raczej jej nie przewiduje. Projekt zawierał całość, łącznie z wykonawczym i nadzorem. Jedynie nie ma instalacji branżowych. Wg projektu: Budynek posadowiony zostanie bezpośrednio na ławach i stopach fundamentowych. Pod ścianami konstrukcyjnymi przewidziano wykonanie ław żelbetowych, pod słupami natomiast przewidziano monolityczne stopy żelbetowe. Mury:Ściany fundamentowe z bloczków betonowych i ściany fundamentowe żelbetowe pod ścianami żelbetowymi znajdującymi się powyżej.Ściany nośne – cegła Silikatowa o gr. 24 cm oraz ściany żelbetowe o gr. 25cm.Ściany działowe - cegła Silikatowa o gr. 8 i 12 cm. Monolityczne stropy żelbetowe. Grubość płyty stropowej nad parterem wynosi 20cm, nad piętrem 24cm. Izolacja:Styropian EPS 80-036 Fasada, gr.20cm, na części zaprojektowano 25cm grubości. Dla ścian pokrytych drewnianym deskowaniem wełnę mineralną gr. 15cm.Ściany fundamentowe pod powierzchnią terenu ocieplić polistyrenem ekstrudowanym o gr.10cm.Ściany nad powierzchnią terenu do wysokości 20cm docieplić polistyrenem ekstrudowanym o gr. 20cm.Dach – styropian EPS 037 dach/podłoga o grubości 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 13.11.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Dzieki za informacje. Faktycznie z ta plyta to moglby sie tak skonczyc, ze zjechalbys z domem jak na desce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 14.11.2012 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Wszystko zostało przemyślane przez architektów i konstruktorów. Izolacja fundamentów ma być dobra, chociaż nie jest to płyta. Zastanawiam się tylko czy i ewentualnie jak odizolować lepiej garaż od domu. Jest on nieogrzewany (chociaż dodatkowy obwód będzie tam pociągniety) a ściana od strony części mieszkalnej ocieplona ma być 10 cm styropianem. Czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.11.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Piękny dom będziesz budował.Będę kibicować. Tym bardziej,że w Polsce jeszcze nadal mało buduje się tego typu domów, jak w programie 'Wielkie projekty' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 14.11.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Zapowiada się ciekawie, i ja będę śledzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 A jednak założyłeś dziennik No to teraz pisz i zdawaj relacje. Pokaż te wizualizacje i jeśli to możliwe, wklej czytelniejsze rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 20.11.2012 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Postaram się rzuty zapodać czytelniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 26.11.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Będę podglądać i kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 26.11.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Na razie cały czas walczę z wyborem stolarki okiennej. PVC czy Alu... Przy takiej powierzchni szyb chyba wyższość Ug dla PVC schodzi na dalszy plan, a może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 10.12.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Przyszłam z rewizytą i muszę powiedzieć, że pieknie sie zapowiada! A ze stolarka nie myslałeś o drewnie... ja mam słabość do drewna. W internormie też wyceniałam i cenę dali mi podobną do Ciebie, potem oczywiście "nękali" promocjami i zniżkami, ale i tak było to dla mnie dużo. Sokółke też przerobiłam... Na poczatku chciałam od zewnatrz Alu, od srodka drewno, ale ... alu w kolorze drewno np. w Internormie miało cene jeszcze bardziej powalającą i dodatkowo nie pasowało mi wizualnie. Nie lubie "imitacji", na pcv też Czy bedziesz miał okna przesuwne? Pytam, bo widzę w tych duzych przeszkleniach podziały (poprzeczkę), a wtedy przesuwne odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 10.12.2012 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wszystkie poprzeczki zostały już zlikwidowane ale jeszcze nie rozmawiałem z producentami na temat możliwości wykonania tych okien gdy ich wysokość będzie 2590 zamiast 212+47. Czekam na poprawienie zestawienia stolarki. Duże okna na dole są w podziale 2/2. Przesuwne zostało tylko okno w jadalni, pozostałe 2 duże okna zamienione będą na fix'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 10.12.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) 2590 w pcv raczej nikt Ci nie wykona, w drewnie raczej tak, w Alu tezWiesz, że są 2 rodzaje fixów... szklone w ramie i skrzydle. Te pierwsze są tańsze i cieplejsze, ale wizualnie będą odstawać od reszty otwieranej - chcoć nie zawsze bedzie to na niekorzyść Edytowane 10 Grudnia 2012 przez kasia_labo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 11.12.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dzięki za info i poradę. Na wiosnę będą różne targi, chyba wybiorę się aby obejrzeć wszystko na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts