Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowoczesne klocki na dość dużej skarpie- może od 2013...

tomekwa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

trafiłam do Ciebie przez przypadek (fotka domu mnie zwabiła) i jestem pod wrażeniem. Świetna bryła, super widok, fajna dzialka do zagospodarowania... Budujesz dom moich marzeń. Kiedyś też taki będę miała :) Będę podglądać!

Faktycznie te 50m2 jakoś dużo jak na taki dom. Ja mam tyle w domu który był budowany przez dewelopera (czytaj niekoniecznie robiony dokładnie). Powalcz o to bo masz jeszcze czas :)

Walczę :). Zmieniona konfiguracja okien (więcej fixów i likwidacja) i okna raczej będą z lepszum Uw niż zakładane. Na północnej stronie styropian będzie chyba 25 a nie 20 i oczywiście na całości co najmniej 0,31. Na stropy styropian 0,31 zamiast 0,36. Edytowane przez tomekwa

Dzięki. Właśnie ta okazałość mnie momentami przeraża :) Teraz trochę pozmieniałbym projekt ale...

Mam nadzieję, że bez problemów uda się zamknąć SSO przed mrozami. Na chwilę obecną szalują strop nad antresolą i ściany, a pozostanie jeszcze 120 m.kw dachu do zaszalowania, zbrojenia i zabetonowania.

Niestety przerażające jest to o czym trzeba myśleć nawet na etapie fundamentów.

Tempo za 2-3 tygodnie przygaśnie. Zamkniemy SSO i do wiosny spokój.

hm jestesmy na podobnym etapie ,a ja na pozna wiosne mam przeprowadzke w planachhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
To jest biokominek, czyli na paliwo płynne. Nie wymaga komina

Eeee to nie chce :)

Mam w salonie miejsce na kominek 140 cm szerokości między dwoma dużymi oknami. Nad salonem jest przestrzeń 582 cm. Szukam więc inspiracji czy kominek zabudowany od dołu do góry czy może właśnie taka odkryta rura dymowa.

modern-fireplaces.jpg