tomekwa 29.05.2014 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Też mamy takie rozwiązanie żaluzji, i ten sam model. W detalu w projekcie mam rozrysowane mocowanie na kątownik stalowy, ale mocowany odwrotnie, tj element pionowy kątownika powyżej jego stopki. Rzeczywiście talie rozwiązanie może dać troszkę lepszy efekt termiczny, może też tak zamocuję kątowniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 06.06.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Nie wiem co jest nie tak z polskim kingspanem ale kontaktu niet. Daj znac czy ty sie czegos dowiedziales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 06.06.2014 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Czekałem na info of Ciebie ale w międzyczasie znalazłem 2 hurtownie sprzedające płyty. Może jeszcze dziś uda mi się zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 06.06.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 To dobrze ze znalazłeś- widocznie moje kontakty sa za słabe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 06.06.2014 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Płyty są ale inny typ niz wybralem. TR 26 chyba tez sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 07.06.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Ja pomogę ale odnosnie innych płyt:) o tych niestety nie mam bladego pojecia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 24.06.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Tomekwa, czy możesz podać namiary na hurtownie, gdzie znalazłeś płyty Kingspana? też będę je niedługo potrzebować.edit: hm... trochę mi głupio, że Cię tak wypytuję, ale... piszesz, że ekipa od dachu godna polecenia; czy byłoby to nadużyciem, gdybym poprosiła o kontakt do nich? Edytowane 24 Czerwca 2014 przez mwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 24.06.2014 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Dach: barel-managment.plhurtownia Kingspan http://plaszczeblaszane.pl/kingspan-ecotherm-plyta-therma-tr-26-pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 24.06.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Ponownie dziękuję bardzo:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 27.08.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Witam,Mogę prosić o namiar na firmę, która wykonała te cudne drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 28.08.2014 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam, Mogę prosić o namiar na firmę, która wykonała te cudne drzwi. Internorm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 31.08.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Jaka firma montowala Ci żaluzje? CZy masz Selt czy Anwis?. Udało się je zamontować w warstwie ocieplenia na płycie? PLanuje podobne rozwiazanie - 5cm płyty, 12cm kaseta i 2-3cm styropianu na przykrycie (nie chę by skrzynki były widoczne) Drzwi zewnętrzne jaki mają wymiar? Jaka firma i cena? Będę poszukiwał drzwi 240cm wysokości i 120 cm szerokości - z doświetlami. Czy mozes cos wiecej napisać o żaluzjach, zrobiles w koncu sam skrzynki? Mocowałeś an kątownikach czy przez deskę? Wydaje mi sie ze ciekawą opcją moze byc przykrecenie kasety na XPS który jest twardy Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 01.09.2014 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Żaluzje Anwis. Generalnie zamontowane jest w ten sposób: mwie na forum podsunęła mi ten pomysł z odwróceniem kątownika, więc mocowanie jest pod 20 cm. styropianu, czyli zmniejszamy ew. mostek termiczny. Niestety ze względów technologicznych mogłem dać tylko 5 cm PIR ale pomyślę jak docelowo można to jeszcze docieplić w inny sposób. Jako kątownika użyłem detalu do montażu tras elektrycznych (wysięgnik firmy BAKS). Do niego zamocowałem wieszak automatyczny Anwisu, i mocowania maskownic. Same blachy na maskownice też z Anwisu ale mimo, że zrobili je z blachy chyba 3 mm to i tak się wyginała. Na plus miała to, że miała przygotowane zagięcie do montażu na oryginalnych mocowaniach. Maskownica przyszła tylko od frontu, od góry nie dawałem blachy. Jeżeli chodzi o drzwi to moje mają 1470x2600 (1040/430x2140x460). Dostawcą jest Internorm. Początkowa cena kosmiczna ale po negocjacjach do akceptacji (chociaż bolało). Edytowane 1 Września 2014 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.12.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 WitamPiekny projekt, robi niesamowite wrażenie. Ale wisząca sypialnie budziłaby we mnie niepokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 09.12.2014 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Wszystko zostało przeliczone i odpowiednio wykonane ale dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek_80 06.03.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Czy kominek to Spartherm Varia 2L-100h ? Rozglądam się za podobnym tylko w cenie ok. 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 06.03.2015 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Romotop ANGLE R/L 2g L 88.51.44.01Na PW mogę dać namiar na firmę, w której powinieneś zamknąć się w tej kwocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 15.03.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Się podłogi drewniane kładzie [ATTACH=CONFIG]308466[/ATTACH] piękne dechy, co to za drewno? jest kładzione na legarach czy klejone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 16.03.2015 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 piękne dechy, co to za drewno? jest kładzione na legarach czy klejone? Chapel Parkiet XVII wieczny czarny. Klejony do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy1976 29.05.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Świetny dom, gratulacje! ja jestem dopiero na etapie przymiarek. Zdecyduję się raczej nie na projekt gotowy, ze wzgledów wiadomo jakich. Z tego, co piszesz na początku, koszty były niemałe. Ciekawy jestem, na ile wybór gotowego projektu ogranicza koszty. Co naprawdę ma projekt indywidualny lepszego (pomijając wygląd zewn. domu) od gotowego? Na marginesie - chyba zdecyduje się na reklamowaną obok firmę MODEROWANO Edytowane 29 Maja 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts