Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowoczesne klocki na dość dużej skarpie- może od 2013...

tomekwa

Recommended Posts

Zdecyduję się raczej nie na projekt gotowy, ze wzgledów wiadomo jakich. Z tego, co piszesz na początku, koszty były niemałe. Ciekawy jestem, na ile wybór gotowego projektu ogranicza koszty. Co naprawdę ma projekt indywidualny lepszego (pomijając wygląd zewn. domu) od gotowego?

U mnie dość drogi był konstruktor, gdyż jak może zauważyłeś, dom jest 'wbity' w skarpę a i wisząca sypialnia wymagała dobrego policzenia.

Nie wiem czy wybór gotowego ogranicza koszty, chyba wręcz przeciwnie, bo jak zaczniesz dopasowywać dom do własnych wymagań to może się okazać, że wyjdzie podobnie jak projekt indywidualny.

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ps.Tomek, jeśli chcesz to wszelkie posty napisane nieopatrznie w dzienniku możemy Ci przenieść do komentarzy. Wskaż tylko nr postów (lub jak wolisz - hurtem przeniosę wszystkie inne niż Twoje) - a ten usunę).

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam tomekwa,

Z zewnątrz pięknie, wygląda na to, że jakość wykonania też na najwyższym poziomie ;)

Wewnątrz w sensie łazienka mocno kontrowersyjna, o czym miałeś okazje się już przekonać na innym wątku ......ważne żeby to co robicie Wam się podobało :p

Jakieś plany co do przeprowadzki .... :bye:

Zygi> już mieszkamy, chociaż cały czas przewozimy 15 lat naszego życia ze starego domu :) a gusta i guściki to rzecz względna.

Syberia> mimo, że pokój ma 22 m2 to takie rozwiązanie jest przydatne. Dzięki temu syn ma materac 140x200 i nie musi codziennie składać łóżka. Szafa zastępuje mu garderobę, której nie musieliśmy w tym celu wydzielać.

• 2 weeks później...

Aby nie było, ze tylko krytykuję-dom jako całość bardzo ładny i spójny-oprócz łazienki. :no: Ciekawa jestem pokoju nastolatka, bo sama takowego mam w domu. W pierwszej chwili jak moja przedmówczyni-też myślałam, ze to sauna.

Jeśli mogę coś doradzić z punktu widzenia osoby mieszkającej w swoim domu prawie cztery lata- póki możesz w garderobie zrób w zabudowie drzwi. Na odkrytych półkach wszystko się bardzo kurzy.