miron123 12.11.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Po łazience i kuchni przyszedł czas na urządzenie pokoju dziennego. Łazienka i kuchnnia wyszła tak jak pokazałem w swoich wątkach, wierze że także w w tym przypadku cenne rady pomogą w podjęciu nam decyzji;) Na rysunku przedstawiłem wymiary, okno z drzwiami balkonowym i drzwi wejsciowe. Na rysunku nie przedstawiłem grzejnika ale jest on tradycyjnie pod oknem, czyli zaczyna się ok 110cm od lewego rogu a konczy się przy drzwiach balkonowych - nie chcialbym zeby był całkiem zastawiony. Więcej ograniczeń nie ma. Co do naszych pomysłów i tego co byśmy chcieli w dziennym pokoju to marzy nam się narożnik (nie jakiś duży z racji małej powierzchni do dyspozycji ale widzisliśmy sporo takich ok 250x160cm i do tego np. fotel i stolik kawowy, w przyszłości jakaś lampa. Musi być miejsce na tv, który będzie stał na niskiej szafce rtv. Generalnie nie chcemy tłoku, miejsca do przechowywania aż tak duzo w tym pokoju nie musimy mieć, co najwyżej jakieś dokumenty i mało używane kieliszki itp. rzeczy, pewnie jedna witrynka załatwiła by sprawę. Którą ze ścian widzielibyście np. w innym kolorze? Tak żeby ożywić ten pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 12.11.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Witam, mogę zaproponować taki układ mebli, przy kanapie ze strony fotela można zmieścić lampę podłogową, jak znajdę więcej czasu to mogę pokombinować z kolorami i zrobić wizualizacji na szybko czyli szkic pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 12.11.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 albo tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.11.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Lelik pozwoliłam sobie skorzystać z twojego rysunku,moja propozycja poniżej.Nie jestem zwolennikiem ustawiania mebli na środku,no chyba że to salon min 30m,ale tutaj mamy zaledwie 16m, więc pewnie chodzi też o to by było przestronnie,dlatego proponuję narożnik w rogu ściany obok jakaś witrynka i lampa a na przeciw ściana z niską szafką na tv,wtedy można ją wyeksponować kolorem.http://img585.imageshack.us/img585/8843/dfgthj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 13.11.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam, w załączniku wizualizacji mojego pierwszego rysunku z w różnych wariacjach kolorystycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron123 13.11.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 dziękuje za projekty, najbardziej spodobał nam się pierwszy projekt lelik tylko bez regalu na cała ścianę, a tylko z witryna, ale nie wiemy jeszcze czy ta witryna byłaby w tym rogu między narożnikiem a fotelem czy w jednym rzędzie z szafka rtv. Dziś za to zdecydowaliśmy się na meble: narożnik 250 x 170 fotel 97x100, szafka rtv 135x44x48 i witryna wysoka 60x194x41, myślicie że to zagraci ten pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts