sokol27je 12.11.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Witam, mam taki problem pękł mi "łacznik" (o ile się nie pomyliłem nazwy) foto1, element łączący baterie z kolankiem foto2 foto3, znajduje się tam ciepła woda. Mam pytanie, jak polecacie mi to naprawić? rozważam odkręcić kolanko lecz nie jest łatwo lub spróbować wyjąc pozostałości gwintu z kolanka bardziej przychylam się do tej opcji lecz nie wiem jak się za to zabrać, będę bardzo wdzięczny za jakakolwiek pomoc, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.11.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 rozkuć, odkręcić kolano nyplowe, kupić w sklepie nowe zabawki (kolano i krzywkę) i skręcić tak jak było, trudno wcale nie będzie, byle jaki chiński klucz hydrauliczny sobie z tym poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 13.11.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Spróbuj naciąć z jednej strony brzeg gwintu. Włóż do nacięcia śrubokręt pod kątem i uderzaj w niego młotkiem. Jeżeli masz opalarkę, to podgrzej ścianki kolanka. Jak Ci się nie uda, to pozostaje metoda Przedmówcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 16.11.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 rozkuć, odkręcić kolano nyplowe, kupić w sklepie nowe zabawki (kolano i krzywkę) i skręcić tak jak było, trudno wcale nie będzie, byle jaki chiński klucz hydrauliczny sobie z tym poradzi Byle chiński klucz po wzięciu do ręki traci właściwości użytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia10 23.11.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 tez uważam ze rozwiązanie kolegi z góry jest lepsze jeśli kolanko siedzi tak mocno podgrzać je palnikiem wtedy na pewno pości a jeśli chodzi o usuniecie gwintu potrzebny bedzie Ci cienki brzeszczot nacinasz w środku gwint krzywki(twojej zlączki ) w dwoch mniejscach niedaleko siebie ale na tyle inteligentnie żeby nie uszkodzić gwintu w kolanku bierzesz ślusarki plaski śrubokręt i delikatnie wybijasz wycięty kawałek mlodkiem reszta gwintu ktora została wybijesz bez problemu gdyż jest luz pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts