lukasov 19.11.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 A myślałeś może o stropach typu JS?Dość proste do wykonania. Nie myślałem. Muszę się rozeznać w tym temacie. Około 3000 zł za ee - chyba nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 20.11.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Jest typowe że każdy kto ma zamontowany pewien system w swoim domu bezwzględnie go chwali i poleca innym. Mylisz chyba gruntowy wymiennik ciepła z rekuperatorem . Temperatura po wyjściu z gwc to 5 stopni maksymalnie (taka jest temperatura gruntu) Twoje 17 stopni masz zapewne w powietrzu wychodzącym z rekuperatora. Z całym szacunkiem ,ale gdzieś coś słyszałeś i ferujesz wyroki. Nie mam rekuperatora powietrze-powietrze ale mam GWC z którego dzisiaj wlatuje powietrze o tmp. +17,8oC. Co do kominków.Wyobraź sobie że w domu energooszczędnym ,kominek może być podstawowym źródłem ciepła dla CO iCWU i to za kilka PLN dziennie Kominek to nie tylko ozdoba ale i efektywne źródło taniej odnawialnej energii w przeciwieństwie do pomp ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.11.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Choć nie wiem co to ogrzewanie prócz wody do mycia to. Jest coś romantycznego w paleniu drewnem w małym piecyku. A jak kolega wyżej napisał za parę zł dziennie; hmmm ja mieszkając w takiej okolicy a nie innej mam możliwość parę patyczków z lasu przynieść o takich spadów fi 3cm jako ubocze zbierania grzybków "tych ciekonożnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasov 21.11.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Jaka firma i model kominka przy WM? Na forum popularny, wydaje się, jest nordpeis n21. Edytowane 21 Listopada 2012 przez lukasov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts