uśmiech1719510783 14.11.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 (edytowane) Witam! Wraz z Mężem i dwójką dzieci mieszkamy sobie na ok 38m2. Od niedawna oddaliśmy maluchom naszą sypialnię, a my przenieśliśmy się do salonu. W związku z tą zmianą, muszę zaplanować pokoik dziecięcy i salon! Od pewnego czasu nurtem minimalistycznym redukuję ilość posiadanych rzeczy do niezbędnego minimum, w ten sposób odzyskałam dużo miejsca na i tak skromnej jak na 4 osobową rodzinę przestrzeni Aktualnie wszystkie nasze ciuchy, pościel oraz tym podobne mieszczą się w jednej jedynej szafie typu komandor w pokoju dziecięcym Pomysły w głowie już mniej więcej się zarysowały, ale jestem otwarta na inne ciekawe propozycje. Co kilka głów.... Zaczynamy od pokoju dzieciaków. Niestety nie mam programu w którym mogłabym zrobić rzut Czasu też nie za wiele, obmierzyłam wzdłuż i wszerz i wyszedł mi taki plan w paincie Dzieci to synek 2,5 roku i córcia 1 rok. Zależy mi by każde miało jakoś wyodrębnioną swoją część, nie jakoś bardzo, ale tak zaakcentowane chociaż. Jakie kolory by pasowały dla nich? Myślałam o wnętrzu w stylu skandynawskim, ale zupełnie białe ściany nie przejdą, myślałam o jakiejś tapecie na tej ciemnej ścianie, albo choć jej dolnej części. Po środku jej w pionie widać nieładne pęknięcie. Sypialnia jest mało ustawna przez ten kaloryfer Myślę by go jakoś zabudować, zasłonić? Zależy mi by zostały te mebelki, ewentualnie łóżko synka możemy przemyśleć inne, to jest rosnące i rozsunięte na 135cm teraz ale szerokie, standardowe są węższe ale 160cm... Podoba mi się połączenie malinowego z limonką i jasnym niebieskim, tak by część Tosi miała róż/limonkę, a Jaśka niebieski / limonkę ? Pomyślałam też o nalepieniu czegoś na ciemne drzwi przesuwne by rozweselić wnętrze. Chciałabym jakieś półeczki dla dzieci, może zamocuję szafkę BESTA nad łózeczkiem ale pewności nie mam TV podwieszany jest do likwidacji oczywiście! Proponujcie!!!! Zdjęcia zamieszczam by lepiej oddać proporcje które w planie się zagubiły na bank. Edytowane 14 Listopada 2012 przez uśmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiech1719510783 14.11.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 i jeszcze dwa zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiech1719510783 14.11.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Czy powinnam przenieść post do tematu o pokojach dziecięcych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.11.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 (edytowane) Nie, spokojnie, ten dział jest bardzo dobry Całość proponuję pomalować na chłodny beż, do którego u córci dołożysz plamy różu i limonki, a u synka limonki i niebieskiego. Rozdzieliłabym łóżeczka, tak żeby pomiędzy nimi dało się wstawić np. stoliczki z krzesełkami (mamuty z Ikei) - czyli: jedno łózko na ścianę z drzwiami, drugie pod okno. Drzwi szafy można okleić tapetą winylową lub spróbować pomalować farbą akrylową. Edytowane 14 Listopada 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiech1719510783 14.11.2012 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 jolisko - dziękuję za odzew! niestety z łóżeczkiem jest problem - nie mieści się wzdłuż między ścianą a kaloryferem. gałka przeszkadza już żeśmy na wszelkie sposoby próbowali i to jedyne ustawienie gdzie się mieścił jak jeszcze była komoda wielka z ikei, ale już jej nie ma. Stoliczek tymczasowo stoi w salonie z krzesełkiem jednym. Synek tam często się bawi jak córcia śpi w ich pokoju. Może polecisz mi jakiś program w ktorym mogłabym podstawowe rzeczy zaplanować ale nie za skomplikowany ? Intensywnie myślę o antresoli dla synka. Takiej na 120-140 żeby nie była za wysoka, ale on ma niecałe 3 latk ai nie wiem czy nie za mały na to:confused: Odzyskałabym trochę miejsca pod spodem na zabawki albo na takie miejsce wypoczynku dla dzieci, kilka poduszek, półeczki na książki itp. Czy da się taką antresolkę wykonać samemu? A jak by wyglądało podzielenie tej ciemnej ściany na pół, po lewej chłodna malina - cała ściana. po prawej szerokie pasy biało limonkowe (pion lub poziom) - tylko co wtedy z bocznymi ścianami- (Tam teraz jest taki kolor białej czekolady - mógłby zostać?) A na skrzydłach drzwi od szafy odwrotnie - malinowo białe pasy i limonkowa całość - mam to w głowie ale nie wiem czy jasno opisuję. A do wysokości 1/3 wysokości tych drzwi od szafy przykleić albo pomalować tablicową farbą? Bo marzy mi się ale już z miejscem na to ciężko będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiech1719510783 15.11.2012 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Nie no naprawdę nie wszyscy na raz bo się od tej burzy pomysłów nie ogarnę :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts