nnatasza 11.04.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2004 Poradźcie mi proszę, jak mam pomóc mojej córeczce i sobie. Nie wiem jak ją uspokoić podczas kolek. Macie jakieś sprawdzone metody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kol 11.04.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2004 przejdz na forum dziecko-info.pl tam napewno znajdziesz odpowiedz. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 11.04.2004 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2004 już to zrobiłam ale tak wolno chodzi, że nie mam cierpliwości - a tutaj buduje tyle kobiet ! I wiele z nich ma dzieci i dlatego pytam tutaj bo lubię to forum i te kobiety . Nie dyskryminuję oczywiście tatusiów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 11.04.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2004 nnataszo, kilka polecanych przez "Dziecko" i rodziców sposobów:1. napar z kopru włoskiego (dać dziecku do picia lub pić samej, jeśli karmisz piersią)2. okrężny masaż brzuszka3. rozgrzewanie brzuszka4. noszenie na rękach (najlepiej brzuszkiem dziecka przez jedno z ramion), ale to męczące na dłuższą metę5. ciepła kąpiel Ale mojej córeczce najbardziej pomagał strumień ciepłego powietrza z szuszarki do włosów (oczywiście trzeba uważać, żeby dziecka nie poparzyć). Rozkładała się jak na plaży i momentalnie przestawała płakać. Może któraś z metod pomoże Twojej córeczce. Wesołych i zdrowych Świąt! Pozdrawiam - Maggie (mama dwójki dzieciaków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 11.04.2004 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2004 Maggie - na pewno wypróbuję suszarkę (ale to jutro bo dziś zasnęła ): - podawałam jej plantex, - masowałam brzuszek , - nosiłam na rękach -mam dość , - a woda działa tylko "natenczas"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 12.04.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Koperek włoski ale wiele razy dziennie a efekt dopiero przychodzi po kilku dniach. Ja mojego urwisa kładłem na brzuszku na moim brzuchu (leżąc na wersalce) i dopiero taki masaż przynosił mu znaczną ulgę, najczęściej tak zasypiał lub oboje zasypialiśmy. Też miałem dosyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 12.04.2004 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 thalex - dzięki za radę. Kładzenie na brzuszku na brzuchu taty daje efekty też u nas . .. dzisiaj tak zasnęła i nawet nie trwało to tak długo ! Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 13.04.2004 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Moim sposobem było oczywiście noszenie, masaże brzuszka, ciepłe okłądy oraz w sytuacjach bardzo kryzysowych krople Esputicon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 13.04.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Dokładam swój kamyczek.Jeśli jeszcze ściągają z Niemieckich hurtowni kropelki "Babynose" to polecam gorąco. To mieszanka wszystkich cudnych ziółek na latajace bąki nie w tym kierunku co trzeba.Moja młoda po nich..hm ..dawała ognia tak, że dobrze, iż był pampers jako filtr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 13.04.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 My jeszcze używaliśmy oprócz masaży itp..termoforu z ciepłą wodą...ale to niestety trzeba przejść - dobrze że potem bezpamiętnie mija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 13.04.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Mojemu dziecku pomagała tylko 1 rzecz- łyzeczka mielonego kminku, który jadałam ja!Wiele razy dziennie 4-6- ile dasz rade. Wbrew pozorom to nie jest takie ohydne- dosyć suche wiórki, łatwo je przewłkąć popijając czymś.Ale wiem tez że na każdego malucha działa co innego.Kminek jest o tyle dobry że dość mocny, mocniejszy niz koper, a z tej samej rodziny.Aha- Kminek musi być mielony, można taki kupić , bo w całych ziarnach przechodzi przez pzrewód pokarmowy.Powodzenia Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kc 13.04.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 U nas niestety nie działało ani masowanie, ani ciepłe kapiele, przytulanie w niewielkim stopniu. Nie pomagały również herbatki wszelkiej maści. Kropelki typu esputicon również były do d...., a raczej do niczego. Natomiast bardzo pomógł nam debridat (jeśli dobrze piszę nazwę). Czekalismy z nim dość długo, bo lekarka nie polecała tak małemu dziecku (podobno sama chemia). W końcu się zdecydowaliśmy i nastapiła cudowna odmiana. Kolki minęły niemal natychmiast. Ten sam środek z kolei wogóle nie działał u mojego kolegi...Chyba po prostu na każdego dzieciaka trzeba znaleźć sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 13.04.2004 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 magnolia - zaczynam się cieszyć, że nie karmię już piersią - nienawidzę kminku !!! a pewnie bym się zmusiła... Daję małej esputicon i chyba pomaga (bo bąki puszcza obezwładniające!!!) Dziękuję za rady mam nadzieję, że kolki ustąpią tak szybko, jak się pojawiły. http://foto.onet.pl/upload/29/0/_244685_n.jpg A to właśnie moja mała córeczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 16.04.2004 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Jest nadzieja śpi, jak anioł. Te wszystkie zabiegi i preparaty chyba pomagają. Albo to prezent na ukończone 2 miesiące - za 1,5h tyle właśnie będzie miała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 17.04.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Do tego wszystkiego dodam jeszcze układanie jak najczęściej na brzuszku na płaskiej powierzchni, obowiązkowo przed jedzeniem. To nic że będzie sie denerwowała, ale myślę że taki "masaż" brzuszka jest najlepszy. Oczywiście musisz sprawdzić, który sposób jest najlepszy dla twego maleństwa, ale aby to wiedzieć musisz spróbowac wszystkiego. Pozdrawiam i na pocieszenie dodam, że dziewczynki mają z reguły lższejsze napady kolki i trwaja krócej ( jestem położną środowiskową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 17.04.2004 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Anam - dziękuję serdecznie za radę i będę ją kłaść na brzuszku - ale ona wtedy się faktycznie bardzo denerwuje! Ale za to podnosi ze złości bardzo wysoko główkę i ćwiczy sobie mięśnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbusiowa zona 17.04.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 już to zrobiłam ale tak wolno chodzi, że nie mam cierpliwości - a tutaj buduje tyle kobiet ! I wiele z nich ma dzieci i dlatego pytam tutaj bo lubię to forum i te kobiety . Nie dyskryminuję oczywiście tatusiów... Dziecko-info.com rzeczywiscie przezywa kryzys. Cos im wolno chodzi. Ale zajrzyj na http://www.noworodek.pl albo http://www.mamo-tato.pl - tam na pewno znajdziesz milion porad medycznych i niekonwencjonalnych A to forum zostawmy innym problemom - net jest bardzo szeroki i naprawde mozna gdzie indziej znalezc tego typu pomoc Ale dzidzie masz rzeczywiscie boską :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 17.04.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 A to forum zostawmy innym problemom Nie zgadzam się z tym, na forach które wymieniłaś najczęściej wypowiadaja się młode niedoświadczone matki lub przyszłe matki, które zazwyczaj przekazują wiadmości gdzieś zasłyszane lub wyczytane ( często bezsensowne i przekrecone). Kiedyś odwiedziłam z czysto zawodowej ciekawości ( bo córcię mam juz porządnie odchowaną )kilka takich list dyskusyjnych naprawde byłam załamana, po przeczytaniu kilku wątków mozna znaleźć u swego dziecka 10 chorób i dolegliwości. Na tym forum znajdziesz wiele doswiadczonych mamusiek, które chetnie cię wspomogą radami , więc pytaj Ps. Odnośnie rad, dzisiaj byłam na patronażu środowiskowym u noworodka, zgadnijcie jak matka radzi sobie z pleśniawkami... przeciera zasikaną pieluchą..., rece mi opadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.04.2004 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Ps. Odnośnie rad, dzisiaj byłam na patronażu środowiskowym u noworodka, zgadnijcie jak matka radzi sobie z pleśniawkami... przeciera zasikaną pieluchą..., rece mi opadły. Nie mogę w to uwierzyć Anam - mam jeszcze do Ciebie pytanie - jak długo trzeba sterylizować butelki? Kiedy można zacząć je myć tylko w płynie? Jest jakaś reguła albo po prostu jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.04.2004 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 A to forum zostawmy innym problemom - net jest bardzo szeroki i naprawde mozna gdzie indziej znalezc tego typu pomoc Nie mogę się z Tobą zgodzić. Po pierwsze dlatego, że nie zamieściłam tego wątku w wymianie doświadczeń (tylko psychologu - fakt, że mogłam w dziale porad życiowych) a podrugie jeżeli dobrze poznałaś to forum - jest to forum budowlane ale nie tylko. Dlatego są takie działy, jak kluby, psycholog i miejsca na inne porady. Dlatego jest tu tak fajnie. Trafiłam na to forum, bo się buduję - ale zostałam, bo je lubię za to, że jest inne od wszystkich budowlanych. Pozdrawiam ! I dziękuję adresy portali o dzieciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts