sigielki 14.11.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 chcemy zrobic podłogi drewniane, z desek, w małym mieszkaniu (ok 50m, salon z kuchnią i drugi pokój). Myśleliśmy żeby zrobić w salonie i częściowo w przedpokoju podłogę dębową lub jesionową a w małym pokoju sosnową. Wiem, że sosna miękka itd, ale trochę z sentymentu a trochę praktycznie (mogę kupić taniej dobre deski) zależy mi na sośnie. Natomiast rodzina uważa, że to niezbyt dobry pomysł, że takie łączenie podłóg w małym mieszkaniu wygląda kiepsko, i stwarza problemy na łączeniu. Zależy mi na odpowiedzi czy jest to faktycznie problematyczne, zarówno techniczne jak estetycznie (wiadomo, to kwestia gustu, ale może ktoś takie ma albo gdzieś widział)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 14.11.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 (edytowane) Tutaj na zdjęciu widać takie połączenie .Klientmiał stara podłoge w pokoju i chciał ją odnowić a w reszcie mieszkania chciał nowy pakiet . Na łączenie użyty został gotowy korek w pasku Ps nie ma w tym nic problematycznego i nie stwarza kłopotów a po 2 to przeważnie łączenia i zmiany kierunków odbywają sie w drzwiach http://img7.imageshack.us/img7/4640/dscf5065f.jpg Edytowane 14 Listopada 2012 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sigielki 18.11.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 hejdziękuje bardzo za odpowiedź i za przykładwidzę, że dobrze wyglada (tylko może kierunek desek dałbym taki sam, tu rozumiem tak juz było) jak rozumiem progi nie są potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 18.11.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 W tym przypadku deski juz tak były .Co do układania podłóg jest kilka zasad .Np zazwyczaj układa się w strone głównego światła bo jest lepszy efekt wizualny lub kierunkiem układania można wizualnie powiekszyć lub zmniejszyć pomieszczenie ( tak samo jak kolorami)Co do progów to jeśli nie ma różnicy poziomów to nie ma potrzeby ich stosować bo progi tylko przeszkadzaja i człowiek się o nie potyka ( tak samo jest też z listwami aluminiowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sigielki 21.11.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 jeszcze raz dziękipzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts