pastorek23 15.11.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam. Mam problem taki że na budowie na której jeszcze nie mieszkam mam zmontowany piec gazowy Buderus wraz z panelem do ustawiania temperatury. Moje ustawienia to 5 st na noc a na dzień 10 st lecz niestety temperatura pomieszczenia waha sie od 14,5 do 16. Dlaczego ? Może jest na forum przedstawiciel firmy Buderus i mi w tym pomoże ? Firma która mi to montowała stwierdziła ze takie różnice o 4 st to normalne i tak jest wszędzie wiec pytam po co te ustawienia ? Może mi ktoś potwierdzić to bo jeśli nie to wezmę inna firmę tylko to znowu koszty dodatkowe. Pod spodem zdjęcie pieca i panela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 15.11.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Czy kocioł się włącza na C O przy takiej temperaturze? Postaw zwykły termometr koło sterownika i porównaj odczyty. Odchył o 4 stopnie to nie jest norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 15.11.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Może dom ma małe straty, jeśli jest nadmierne zużycie gazu to zainstalowałbym dodatkowo prosty programator pokojowy - taki nie uruchomi kotła przy wyższej temperaturze niż ustawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastorek23 15.11.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 programator znajduje sie w salonie i sprawdzałem normalnym termometrem i rzeczywiście jest ten sam odczyt temperaury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 16.11.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Czy to jest programator z czujnikiem temperatury zewnętrznej czy zwykły. Może obniż krzywą grzewczą albo temperaturę wody grzewczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastorek23 16.11.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Programator raczej nie ma możliwości mierzenia temperatury zewnętrznej bo nie zauważyłem takiej funkcji ... a czy jest jakieś min poniżej której programator i tak nie będzie działał odpowiednio ... bo tak mi powiedział instalator że jak ja ustawie 12 st to on i tak nie będzie tej temp. trzymał bo to za nisko. Temperatura wody jest ustawiona na min jakie można czyli 40 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 16.11.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Myślałem że to kocioł kondensacyjny, zmyliła mnie ta rurka kanalizacyjna pod kotłem. Instrukcja obsługi sterownika w rękę i do dzieła Jak coś źle poprzestawiasz to zawsze możesz zresetować sterownik i będzie miał nastawy fabryczne. Ja dziękuję za taki sterownik który ma działać nie odpowiednio. Edytowane 16 Listopada 2012 przez gersik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 18.11.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam! Mogę pomóc z ustawieniem kotła przez telefon, Proszę o kontakt . Numer dałem na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi171 10.10.2016 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Witam mam ten sam problem. Temperatura wewnatrz pokazuje 24.5 ale na pietrze jest o wiele zimniej i nie chce sie wlaczyc ogrzewanie, kaloryfery lodowate. Mam identyczny modul obslugowy jak wyzej. Prosilbym o kontakt jesli to mozliwe pozdrawiam Dodam ze mam ustawione dzien 21 noc 19 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts