Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec gazowy Buderus złe ustawienia grzania

pastorek23

Recommended Posts

Witam. Mam problem taki że na budowie na której jeszcze nie mieszkam mam zmontowany piec gazowy Buderus wraz z panelem do ustawiania temperatury. Moje ustawienia to 5 st na noc a na dzień 10 st lecz niestety temperatura pomieszczenia waha sie od 14,5 do 16.

Dlaczego ?

Może jest na forum przedstawiciel firmy Buderus i mi w tym pomoże ?

Firma która mi to montowała stwierdziła ze takie różnice o 4 st to normalne i tak jest wszędzie wiec pytam po co te ustawienia ?

Może mi ktoś potwierdzić to bo jeśli nie to wezmę inna firmę tylko to znowu koszty dodatkowe.

Pod spodem zdjęcie pieca i panela.

zdjęcie 1.JPG zdjęcie 2.jpg

zdjęcie 3.JPG zdjęcie 4.JPG

Programator raczej nie ma możliwości mierzenia temperatury zewnętrznej bo nie zauważyłem takiej funkcji ... a czy jest jakieś min poniżej której programator i tak nie będzie działał odpowiednio ... bo tak mi powiedział instalator że jak ja ustawie 12 st to on i tak nie będzie tej temp. trzymał bo to za nisko.

Temperatura wody jest ustawiona na min jakie można czyli 40 stopni.

Myślałem że to kocioł kondensacyjny, zmyliła mnie ta rurka kanalizacyjna pod kotłem. Instrukcja obsługi sterownika w rękę i do dzieła Jak coś źle poprzestawiasz to zawsze możesz zresetować sterownik i będzie miał nastawy fabryczne. Ja dziękuję za taki sterownik który ma działać nie odpowiednio. Edytowane przez gersik

• 3 years później...